Šta je novo?

Rekonstrukcija autoputa kroz BG

Ne smeta nikome ovde naziv Srbija kao takav, već šira slika (kao sa jarbolom), a to je što se sa jedne stvari radi sve najgore, a sa druge strane forsiraš neki nacionalizam / patriotizam, a sa treće strane uništavaš vojsku, prodaješ Kosovo, igraš se sa narodom na Kosovu na najgori mogući način (nestašice na Severu...) a sa četvrte strane si u stalnom dogovoru sa kriminalcima.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636666#p636666:qsbsip7m je napisao(la):
Koniljo » Суб Јул 06, 2019 8:57 am[/url]":qsbsip7m]Bukobrani nisu postavljeni duž autoputa koji prolazi kroz Novi Beograd jer je studija ustanovila da postavljanje istih ne bi imalo odgovarajući efekat. Dakle, problem buke ne bi bio rešen. Kažu da je to zbog samog terena i udaljenosti zgrada od autoputa.
Što se tiče ulepšavanja travnjaka pored autoputa, nemam ništa protiv. Odavno je postalo popularno da se na sve opljune pa čak i na dobre stvari. Ne vdim problem da piše "Srbija". Možda bi neki voleli da piše "EU", "Jugoslavija", šta znam različiti su afiniteti. Ne znam zašto je problem da to bude "nacionalizam", iako izgovarajući tu reč verovatno misle da je to šovinizam. Ako u sopstvenoj zemlji ne smemo da postavimo naziv svoje države, onda ovde nešto nije u redu sa ljudima. Kao da se stidimo sopstvenog porekla, nacije, države pa ne smemo ni da spomenimo ko smo. Pokušava da se nametne sindrom "kolektivne krivice" pa valjda mi kao zli ne smemo da promovišemo sebe. Mediji su uspeli u svojoj nameri, a i njihovi mentori iz nama "prijateljskih zemalja".
Ја сам први против тог комплекса колективне кривице и аутошовинизма, али сам и против кићења власти националним симболима. Истицање националних симбола треба да буде умерено, придтојно и елегантно, у супротном губи смисао, као америчка и британска застава које се налазе свуда, од гаћа до кровова аутомобила. А украшавање аутопута цвећем и нема неку сврху, боље да ураде цвеће на разделним острвима булевара или травњака дуж улица по стамбеним четвртима. Зашто не ураде овакве цветне алеје на косинама насипа уз обале? Зашто не оплемене цвећем места попут стајалишта код Сава центра, Мостара, петљи Арена, Аутокоманде, Панчевца? Или код стајалишта БГ Воза? Или железнички насип на НБГ? Околине болница можда? Теразијска тераса као последња падина у центру града на којој није ништа изграђено? Има много бољих места за украшавање цвећем, по мени то треба да буду места где људи проводе много времена.
 
"Зашто не ураде овакве цветне алеје на косинама насипа уз обале? Зашто не оплемене цвећем места попут стајалишта код Сава центра, Мостара, петљи Арена, Аутокоманде, Панчевца? Или код стајалишта БГ Воза? Или железнички насип на НБГ? Околине болница можда? "

Verovatno zato što, gde god da su postavili bilo kakav znak, simbol, naziv koji iole podseća na Srbe i Srbiju, njenu istoriju i kulturu, kritika bi bila ista.

1. Zastava na Ratnom ostrvu - ne valja
2. Zastave na ulazima u tunele na autoputu - ne valja
3. Cvetni aranžman uz autoput sa nazivom "Srbija" - ne valja
4. Bukobrani na autoputu u bojama zastave - ne valja

Ništa ne valja... nigde...
Ljudi, shvatite, nije problem u MESTU, nego u SADRŽAJU.

Sećate se otvaranja škole na Palama koja se zove "Srbija"? Sećate se histerije oko toga, do zla boga, kao da smo napali BIH.
Sećate se inicijativa da se naziv Republika Srpska ukine?

Isto, potpuno isto imate danas u Beogradu.
Zatri, uništi, zaboravi, sakrij sve vezano za Srbe. Da da, za Srbe - u Srbiji. Toliko je bolesno.
Jednog dana, ako se ovako nastavi, imaćemo inicijativu da se ime zemlje promeni, jer eto, nisu u Srbiji samo Srbi...
Mislite da je to nemoguće? Pričekajte malo, videćete...

I dok se ovde ogromna energija gubi u raspravama za i protiv Vučića, Mućiča, Kurta i Murta, promiče nam pravi neprijatelj.
Onaj koji već 70 godina razgrađuje ovu zemlju iznutra, koji kroz medije nameće psihozu kolektivne krivice, koji ruši njenu ogromnu kulturu, tradiciju, koji relativizuje i poništa sve što je u prethodnih 1000 godina stvoreno i na duhovnom i na materijalnom planu, koji je toliko jak da u svom rušilaćkom pohodu na umove ljudi pravi zombije koji se iskreno ježe sopstvenih simbola, imena i tradicije. I onda cvetni aranžman ispadne problem - te što je tu, a nije tamo, te što smo nacionalisti, te ovo te ono... i tako....
 
Pojava botova i skretanja sa teme je prisutna i užasna na ovom forumu i molim admina da briše očigledno botovske komentare kako bi forum nastavio da živi i bio forum a ne dnevni zadatak botovskoj ekipi kako da manipuliše javnim mnjenjem. Zna se ko su botovi i to je to.

Ovaj cvetni ukras služi za jačanje nacionalizma i zabluda, kada ne cvetaju ruže neka se narod zanima vašarima. Za verovatno 100 000 dinara koliko košta ovaj aranžman oni su ukrali 300 000 koje smo trebali da iskoristimo za kanalizaciju, škole, prevoz... koje nikada više nećemo videti i umesto toga smo dobili ovaj jeftini vašar, da bi izgledalo da se nešto radi a rade se gluposti po gradu i ništa kapitalno.
 
Molim vas da se ne preteruje sa tim pričama o botovima pošto se različiti jasno iznet stav ne moze tretirati kao botovski. Perkan primera radi ima različit stav ali je totalno van teme te bih zamolio da se vratimo temi pošto će svaki post nakon molbe a koji nije vezan za temu biti obrisan.

Pitanje prioriteta svakako jeste važno u momentu kada je autoput pod vodom rade se cvetni aranžmani a prva jača kiša će pokazati slabost sistema i održavanja u celini.
 
Нажалост и то се дешава, неко је "позајмио" (да не кажем ону другу реч), цела врата са букобрана код Хитне помоћи :shock: , за улаз са аутопута на тротоар који је иза букобрана, у случају неке нужне потребе за људе да се склоне са аутопута или за излаз за раднике за одржавање.

"Позајмљена" су она друга врата гледано од подвожњака код Хитне, а постављена су привремена врата и заварена, док се не ураде друга иста каква су и била. А била су оваква врата каква су на другој слици, а то су прва врата гледано од подважњака.

Иначе букобрани су и даље чисти :kk: , нису изжврљани са спољње стране (до аутопута), што је јако добро, а и пре пар месеци су детаљно очишћени од оних жврљотина. Са унутрашње стране су на пар места спорадично изжврљани, ништа страшно.

Слике су од јуче - 11. јула 2019.

Pogledajte prilog 1
 
А то још на неких 10ак метара од министарства унутрашњих послова и кућице где стражари полицајац.
 
za to treba opasna kurcobolja, pitam se samo kako se taj pandur koji (ni)je gledao lopove nije uplasio da ce da ga oderu od kazni i smanjenja plata za to sto je nesposobniji od obicnedzukele koja bar zalaje kad vidi lopove
 
Отприлике баш брига његове шефове па баш брига и њега. У том неком фазону су нпр. и украли локомотиву из старе ложионице која је преко пута СУПа Савски венац. Код нас се ради само оно што је наређено, стражар у кућици само чува пролаз, ништа више, позорник на перону железничке станице дежура само ту, с тим што иза низ пругу роми кидају сав метал из бившег депоа за негу кола он нема ништа, чистач чистоће празни само ђубријере на улици, оне по парковима су у надлежности радника зеленила, итд.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636666#p636666:394rtgxr je napisao(la):
Koniljo » 06 Јул 2019 09:57 am[/url]":394rtgxr]Bukobrani nisu postavljeni duž autoputa koji prolazi kroz Novi Beograd jer je studija ustanovila da postavljanje istih ne bi imalo odgovarajući efekat. Dakle, problem buke ne bi bio rešen. Kažu da je to zbog samog terena i udaljenosti zgrada od autoputa.
Ово није тачно, букобрани ће бити постављени.
 
Pogledati ilustraciju 8. Klik za vecu sliku. Izvor: Neufert

 
Ајмо мало и на немачком :wink: , ниво буке (Schallpegel)

Schallereignisse = Објекат звука
Flugzeugtriebwerk = Авионски млазни мотор
Kettensäge 1 m Entfernen = Моторна тестера удаљена 1 метар
Hupen = трубљење/сирене (од аутомобила)
Güterzug = Теретни воз
starker Straßenlärm = Јака улична галама (ларма)
PKW 10 m = Аутомобил на 10 метара
lautes Gäsprech = гласан разговор
normales Gäsprech = нормалан разговор
Flüstern = Шапат
Uhrenticken = Откуцај сата
Pogledajte prilog 1

Звучна заштита кроз букобран (Schallschutz durch eine Lärmschutzwand)
 
Nije mi jasna ta fascinacija bukobranima i to još u centru Novog Beograda. Jedino što putnik u prolazu kroz Beograd može ružnije da vidi od bukobrana su divlja naselja na prilazu gradu i njih eventualno treba sakriti bukobranima a ne centar Novog Beograda.
 
Није то фасцинација букобранима, него потреба због заштите од буке. Ионако у/на том делу аутопута између блокова 28 и 29 нема шта да се види, не рачунам ону ружну "телевизорка" зграду. Барем је нећемо виђати кад поставе букобран :D

И овде код Лудвигсбурга (изнад Штутгарта) нема шта да се види, па је постављен букобран, ето само због заштите од буке за оне ружне куће иза букобрана. А и интересантан је овај графит, ко бре да одбије пиво :vops:

 
Opa. To će značiti samo za one koji se isključuju na NBG.

U teoriji nije loše. Hitne službe se uvek probiju bez problema, a nama ostalima će značiti dodatna traka. Doduše biće problema kod uključenja, no videćemo.
 
Evo je ta informacija i u slici.
acd959c993f34810144ba1746ccc5374.jpg


Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Зато треба укинути за укључење на Газелу из Владимира Поповића (са југа), оно је стварно гадно
 
Isto je urađeno i između arene i Sava centra, a čini mi se da nije bilo

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
 
To se ne briše, nego se farba crnom bojom na isti način kao što se radi bela.

Nije da ih branim, ali i na Solunskom Ring roudu u pravcu ka jugu postoji deonica koju su probacili sa 2+1 na 3+1 sužavanjem traka i malim proširenjem. Apsolutno se sve linije još uvek vide, totalno ludilo.
 
Vrh