Ambassador
Advanced
Ja bih grb Republike Beograd..
A mislim da ima još nekih koji to priželjkuju.. 
Edit: Ova tema je izdvojena sa topica o pasošima.
Steva
Edit: Ova tema je izdvojena sa topica o pasošima.
Steva
ja sam mišljenja da Beograd treba da bude grad pokrajina, da ovlađuje sopstvenim finansijama, i slično.. Uostalom cela srbija treba biti decentralizovana slično nemačkom modelu, sa novim sadom, bgd-om i nišom kao gradovima pokrajinama. Drugi gradovi koji gravitiraju ka ovim centrima bi dobili bolju šancu za razvitak kao administrativni centri (npr... za Zajecčar bi bio ogroman podstrek da bude administrativni politički centar regiona).jovanovm":1hbcrtwn je napisao(la):@Ambassador
Odavno ja mislim da je to dobra ideja. Ukoliko se ovi i dalje budu pismanili, mislim da autonomaski pokret treba da raste.Ako Pancevo bude bilo fino, dacemo im da nam se pridruze...
Zanimljiva bi bila i raspodela resursa, uzmimo na primer da se u odredjenim pokrajinama plaća školarina za faks, a u odredjenim ne. Uglavnom u onim razvijenijim, tipa BGD bi se plaćala školarina, a deo te školarine bi išao na izgradnju novih modernih univerziteta u manje razvijenijim pokrajinama gde bi školarina bila besplatna ili daleko niža nego u razvijenijim pokrajinama. To bi bio ogroman podstrek za te regionalne gradove, zamislite kako bi npr. živnulo npr. Vranje kao regionalni centar južne srbije sa pristojnim i modernim univerzitetom. Ovako bi se delimično i sprečio odliv mladog stanovništva u veće gradove.jovanovm":297hd07r je napisao(la):Slazem se sa Stevom, mislio sam da ce ovaj zakon o glavnom gradu malo pomoci, ali little tomorrow....
Nazalost, decentralizacija ovim nacionalistima zvuci kao separatizam, a niko ne uci iz raspada obe Jugoslavije i osmanskog carstva- gde je upravo smanjenje kontrole periferija od strance centra doslo prekasno da spreci secesionizam koji se radja iz frustracije ljudi da gospodare sobom i svojim.
:kk:bigvlada":2khajn3k je napisao(la):Svaka partija bi morala pre izbora da odredi svoje kandidate za Skupštinu za svaku opštinu u kojoj želi da učestvuje na izborima.