Postovani Deko u akciji,
Posle citanja poslednjih 20 stranica ovog foruma, stice se utisak nema toga sto ne znate sto se tice PVC stolarije.
Kao i sve ovde, muce me neka pitanja i kompromisi koje verovatno moram da napravim vezano za cenu i kvalitet stolarije. Vidim da nemate neko pozitivno misljenje o Roloplastu, ali me interesuje koliko mislite da se treba vrednovati vise u procentima neki Nemacki kvalitetan profil u odnosu na Roloplast. Dobio sam ponudu od vise firmi, ali mi se za sada nekako izdvajaju dve. Na zalost u oba slucaja bih morao da pravim neki kompromis.
1. EKV - Roloplast profil 6 komora, Roto okovi, troslojna stakla, nisu na zalost naveli koja tacno stakla, tu informaciju jos cekam. Cena: 3000 EUR
2. Janjic - Kommerling 76AD 6 komora, Sigenia okovi, troslojna stakla 4-12-4-12-4, unutra niskoemisiono. Cena: 4800 EUR
Cene su samo za stolariju, nisu ukljuceni ni komarnici ni roletne. Ima dosta dvokrilnih balkonskih vrata i samo dva prozora.
Ako uzmete u obzir sve ovo (i da se nadam da su stakla u prvoj ponudi 4-16-4-16-4 sa isto bar niskoemisionim unutra), da li po Vama vredi ova druga kombinacija 60% vise? Odbija me malo u drugoj kombinaciji sto su stakla sa 12mm a ne 16mm odstojanja. Nisam video da ste pominjali, ali iz jedne firme su mi cak rekli da kao distancere koriste PVC a ne aluminijum, i kazu da je to kao bolje. Ne znam da li je stvarno tako, mozda mozete potvrditi.