Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

На том мосту је најмање била потребна декоративна расвета. Боље да су осмислили неке нпр. лампионе низ пилон да буде попут јелке :D
 
I meni su isprva te zastave na mostovima bile, pa ne odvratne, ali neprikladne. Međutim evo sad sam baš šetao po gradu sa gostom iz inostranstva koji je em stari putnik, em je proveo dobar deo života u Beogradu. I njemu se to dopada. Takođe, kada sam video te ukrase sa strane, sa vidikovca ispod Saborne crkve, panorama grada mi je delovala nekako lepše. Osvetljenije i aktivnije, i samim tim lepše. Pogotovu kad se gleda iz tog ugla da se mostovi ''nižu'' jedan iza drugog u daljini. Tako da mislim da bi valjalo da ostanu.

Naravno, to je samo moj doživljaj i ne isključujem mogućnost da grešim. Možda bi bilo najbolje, za sve mostove, nešto poput ovoga što Došljak predlaže. Ali za stalno, ne za privremenu upotrebu. To bi mogle da budu i neke LED sijalice koje bi imale skromnu jačinu ali bi osvetljavale te mostove i panoramu kao što sad osvetljavaju ove ''zastave''. Znam da svi ti mostovi već imaju svoju rasvetu, ali kad sam video sve to naslagano jedno iza drugog sve mi je delovalo nekako življe.
 
Za još više sjaja u novogodišnjoj noći, JKP Javno osvetljenje je sprovelo dve javne nabavke - jednu za kupovinu nove svečane rasvete, koja je vredna 269.945.000 dinara bez PDV-a, po ugovoru zaključenom sa firmom Keep light, a drugu za popravku postojeće rasvete, za šta će isplatiti još 17.490.880 dinara bez PDV-om takođe firmi Keep light.

Novogodišnju rasvetu vrednu 150 miliona dinara, Beograd je i prošle godine isto kupio od ove firme.

jel to mu dodje ovi isti, iz Trgovacke po čijem Grčkom katalogu je i pravljen tender :roll:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423169#p423169:1le92of1 je napisao(la):
boca-ica » 16 Dec 2016 09:10[/url]":1le92of1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423111#p423111:1le92of1 je napisao(la):
Igor » 15 Dec 2016 21:21[/url]":1le92of1]Interesantno da Pozeska ulica nije dobila novogodisnju rasvetu a cini mi se da je bila postavljena predhodne godine.

Odgovor se ,,krije,, ovde
Keeplight -Ul. Trgovačka 16a , 11030 Čukarica - http://www.keeplight.rs/

a bice postavljena , i to mozda najlepša u gradu , bar zbog komšija
:sesir:
 
I ja sam primetio da su postavljali uličnu rasvetu u Jurija Gagarina. I baš prokomentarisah: Zar je moguće, pa nije se ni septembar završio?

Izvinjavam se na kvalitetu fotki, ufotkane su na brzinu, iz kola.

gandij11.jpg


gandij10.jpg
 
Oчигледно желе да уштеде на људима и механизацији а опет да оките што више могу.
 
Od septembra do maja, napredno, nema sta. Sad kad nagrnu Bugari I Kinezi ima sve da pokupuju.

U Americi tek pre 2 nedelje poceli za noc vestica da prodaju dekoraciju, ovi nasi obrnuli igricu.
 
Уштеда на људству и механизацији. Овако упошљавају исту екипу три месеца, уместо да за један месец ураде исти посао али са више људства и механизације. Отприлике бољка већине радова у Београду и Србији.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=483952#p483952:vkkjtuk4 je napisao(la):
astrodule » Уто Окт 10, 2017 7:33 pm[/url]":vkkjtuk4]Nema veze sa tim (možda malo), nego je to ludilo našeg premijero-predsednika.

И ако сви увек пуцамо на лудило и глупост владајуће екипе, ја мислим да се ту доста гледа и на финансијску добит. Дају некој подобној компанији да одради посао, ови га развуку да би уштедели паре, и вишак поделе.
 
Mislim da ukrase postavlja EDB.

A nabavlja ih ista firma od prošle godine (za koju je dokazano (ne pred sudom, već pred sudom zdravog razuma) bio namešten tender)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=483945#p483945:3kynp0qg je napisao(la):
Дошљак » 10 Oct 2017 07:16 pm[/url]":3kynp0qg]Уштеда на људству и механизацији. Овако упошљавају исту екипу три месеца, уместо да за један месец ураде исти посао али са више људства и механизације. Отприлике бољка већине радова у Београду и Србији.

Slažem se sa Došljakom, ovo je jedini logičan razlog da se sada postavlja novogodišnja dekoracija. Međutim, nije mi jasno zašto Knez, a i generalno širi centar nisu ostavili za kraj. Ovako stvarno nakaradno izlgedaju ovi pokloni početkom oktobra.
 
Stvarno je glupo videti dekoraciju u ovo doba, mogli su makar Knez Mihajlovu posledju da okite.
Mogu misliti sta turisti misle o dekoraciji.
 
Vrh