Šta je novo?

Pravo na uknjižbu nepokretnosti iz vlasništva

tragac

Expert
Učlanjen(a)
05.04.2011.
Poruke
6.075
Pohvaljen
4.007
Lokacija
RAKOVICA
http://www.blic.rs/vesti/beograd/ostaje ... -a/rgth5xw

Molim da pročitate ovu vest. Nemam vremena da bolje formulišem post jer sam na telefonu ali i ja sam u sličnom problemu, kao i hiljade drugih koji su kupili i/ili gradili, bilo da su išli legalno ili divlje. Dakle, zašto kupoprodajni ugovor overen u sudu nije dovoljan za uknjižbu, kao i kako ostvariti pravo na prijavu prebivališta?
 

11030

Higher intermediate
Učlanjen(a)
21.01.2011.
Poruke
1.296
Pohvaljen
1.456
Kupoporodajni ugovor sa clausulom intabulandi je dovoljan za uknjizbu, uz prethodni dokaz pravnog sledbenistva vlasnistva. Drugo je ako postoji raskorak ili problem u dokazivanju pravnog sledbenistva vlasnistva tad katastar nece da knjizi i pored kp ugovora. Kupujte uknjizene i legalne stanove i nece biti problema.

Sto se tice prijave prebivalista ne znam kakav problem imas ali prijava u mupu ide uz dokaz vlasnistva i tu ne bi trebalo da bude problema.
 

tragac

Expert
Učlanjen(a)
05.04.2011.
Poruke
6.075
Pohvaljen
4.007
Lokacija
RAKOVICA
Konkretno moj problem je namena zemljišta jer nije konvertovano iz poljoprivrednog u građevinsko. Sa tim objašnjenjem su me vratili iz policije, ali su rekli da imam uknjižbu moglo bi, a ne mogu da dobijem uknjižbu jer je zemljište u međuvremenu ušlo u ostavinu preminulog bivšeg vlasnika, naslednika ima mnogo. Postoji pravno rešenje koje je pomalo uvrnuto, nije previše skupo ali zahteva enormnu količinu vremena.
 
Vrh