Svi smo svesni da se u proteklih 10 godina dosta toga izgradilo u Beogradu, ali isto tako se može uočiti da u Beogradu nije napravljen neki veći arhitektonski, urbanistički, ekološki i ekonomski iskorak prilikom te izgradnje. Pošto se posle ove krize ulazi u ponovni talas investicionih ulaganja u sekotr nekretnina mislim da bi mogli u ovoj temi da razmislimo o nekim predlozima pravila i smernica o novogradnji u Beogradu koja bi nakon neke duže rasprave mogla da se spoji u neki dokument i prezentuje na sajtu i/ili dostavi nadležnim institucijama uz neku vrstu medijske propraćenosti.
Po meni postoje 4 glavna aspekta u okviru kojih se mogu razviti ova pravila, a to su:
- Ekološki
- Arhitektonski
- Urbanistički
- Ekonomski
Nadam se da ćete ovu temu shvatiti kao ozbiljnu raspravu i kao jedan (možda naivan) način da pokušamo da malo unapredimo Beograd.
Po meni postoje 4 glavna aspekta u okviru kojih se mogu razviti ova pravila, a to su:
- Ekološki
- Arhitektonski
- Urbanistički
- Ekonomski
Nadam se da ćete ovu temu shvatiti kao ozbiljnu raspravu i kao jedan (možda naivan) način da pokušamo da malo unapredimo Beograd.