Šta je novo?

Podvožnjak - veza dva bulevara

Ali meni se baš čini da su oni ove pripremne radove radili znajući da neće biti obustave saobraćaja.

Da je bila planirana obustava oni ništa ne bi radili, samo bi bagerima probili nasip pa betonirali prolaz i nasuli zemlju okolo.

Malo je meni sumnjiv taj tekst.
Prema onome što gledamo pratimo šta i kako rade od kad su počeli većina navoda u tekstu mi ne pije vodu.
Kao da je neko napisao članak na osnovu nekih starih podataka bez da je, na kraju krajeva, došao na beobuild i prelistao poslednjih 20-ak strana teme.
Da li se još nekome čini tako?

Ali ja ne vidim nikakvu izmenu u ovom tekstu u odnosu na ono kako su radili do sad.
Kao da su iskopali neku izmenu projekta koja je objavljena pre nego što su počeli da rade pa su sad objavili.
Sve ovo što su radili do sad nije izgledalo kao da će biti zaustavljanja saobraćaja.
Ili sam ja jedini koji je kapirao da je od samog početka radova i bila takva ideja.

Trenutno stanje i jos ima radnika. Stoje i gledaju, ali su barem tu.

WhatsApp Image 2025-06-17 at 13.26.10_fc222ee5.jpg

Još jedno neprijatno iznenađenje - Starting je jedan od izvođača radova. Nije mi jasno kako firma koja je jedna od odgovornih za tragediju u Novom Sadu može da nastavi da radi na infrastrukturnim projektima kao da se ništa nije desilo.

2bulevara.PNG

Na sajtu CEOP-a se vidi da je u decembru 2024. već tražena izmena građevinske dozvole ali je zbog nepotpune dokumentacije odbijena:

1750400440524.png

Inače kada se uđe u ove predmente bilo za prijavu radova bilo za izmenu se ne vide detalji tipa metode radova, tj da li je sa prekidom saobraćaja ili je ovaj "pipe roofing". Ono što je očigledno je da oni od početka rade po ovoj drugoj metodi, bez prekida saobraćaja, a da li je tako po dozvoli koju su dobili.... sve je moguće kod nas.

Ono što se vidi u zahtevu prijave radova je je rok za završetak radova:

Датум планираног почетка извођења радова је 04.09.2023. године, а датум планираног
завршетка извођења радова је 04.03.2025. године.

Međutim na tabli od početka piše avgust 2025 a ne mart. Sad da li ima više definicija završetka radova, nisam stručan, ali totalno mi je nelogično.

Vrh