@мгробар, пре свага добро дошао на форум. Још један комшија са Косе.
Значи већ расчишћена та парцела између Грчке, Марка Пола, Веспучијеве и Магеланове улице, а и ред је био. Што се тиче Дома здравља на Бежанијској коси, он је планиран за градњу код пијаце, односно поред зграде скоро саграђеног Центра за смештај деце са инвалидитетом. По неком предходном плану требало је да се гради поред Градског водовода на оној празној парцели, а ето сад се прича, како ти кажеш, на тој парцели код тебе у крају. Видећемо шта ће на крају ту бити.
Можда не би било лоше, пошто си већ ту, а и отворио си тему, да пратиш даљи ток догађања и сликаш, посебно кад почну да ограђују и поставе неку таблу са цртежом будућег објекта шта се буде радило. Ако буду скоро опет нешто радили, једноставно питај и ето обавештења из прве руке. Било би добро за почетак да направиш неки снимак и поставиш на теми.
Да би било мало јасније осталим члановима где је ова парцела, ево снимка (старије ажурирање) са Бинга, где сам означио ту парцелу кругом, а "уцртао"
сам такође и објекте који су у међувремену саграђени:
1) Вртић "Звездана прашина",
2) Основна школа "Драган Антић",
3) Центра за смештај деце са инвалидитетом,
4) Неимарова В зграда и хотел "Веспући,
5) зграда коју тренутно гради Неимар В.
Са црном стрелицом сам означио где би требало по првобитном плану да се гради Дом здравља, одмах поред овог центра за децу. Е сад видећемо да ли ће бити на овој парцели или на парцели која је сад расчишћена.
Ево и једне слике, коју сам снимио марта 2011. године и сликано је из правца Грчке улице, и где се само мањим делом види та парцела која је расчишћена и спремна за градњу, и означио сам је црвеним. Кад буде Мгробар снимио стећи ће се бољи увид.