vucko":nbfkiyil je napisao(la):
Jedno pitanje od mene pesaka
Sta mislite o nekoj petlji u Kaludjerici?
Druze vucko,prvo sam guglao da vidim da li je neko postavio pitanje vezano za nas... Drago mi je da se jos neko raspituje za nase zdravlje
Nov sam na forumu vidim da si napisao pitanje pre nekih 8 meseci
ali nema veze,ko ceka taj doceka...
Dakle... Misljenja sam da moze da se to izvede verovali ili ne...
Tj to je bilo u planu jos kad se pravilo naselje,naime gore na vrhu ka autoputu ima neki tunelcic koji sa jedne strane gleda na Kalu,sa druge na Strazarsku kosu-Kumodraz- i oni bi voleli da imaju izlaz na autoput,dajte nam kruzni tok
I tako,muku mucimo,imamo autoput u vidokrugu,a ustvari ga nemamo... Zasto? To je pitanje za nadlezne,dakle stvarno bi mogli da urade... necu da omalovazavam ostala naselja ali eto npr ako su stanovnici transpeda kojih ima par hiljada hteli da blokiraju autoput,zamisli sta bi tek mi uradili kad bi se okupili i stavili barikade?
slika govori vise od reci,dakle pogledaj...
to je mapa lokacije gde je taj tunel u kom nema drekavaca
ovo je moja zamisao,sad vi ste strucnjaci,pa da vas cujem?
Dakle da cujemo pogodnosti izlaska na autoput?
1)Tranzit ne ide vise kroz naselje
2)GSP autobusi koji dolaze iz pogona Kosmaj na terminus u Kaludjericu,ne kruze okolo,vec od petlje lasta idu u Kaludjericu koja je odatle nekih 2.5 ,3 km... Dakle usteda goriva zagarantovana
3)Vozila privatnog prevoznika SAGA TST vise ne moraju ici gore na smederevski pa sve tako okolo direktno do kruznog puta,dakle opet mogu preko te petlje
4)Mi,koji u ova skupa vremena ponekad priustimo sebi voznju autom,odmah idemo na autoput,ne idemo kroz sindjelicevu,pa kroz mml,da bi izasli na lastu, ne gusimo ni smederevac
5) Vozila koja npr dovoze nabavku za maxi,rodu,ideu ne idu okolo,vec direktno u kalu...
6) Ovde ima i zanatlija koji prave pvc stolariju i sve sto je potrebno za izgradnju, a u vecini slucajeva gravitiraju ''ka gradu'' tako da bi i njima odgovaralo...
7)Odgovaralo bi i nekoj pumpi da se tu ''grune'' znate li da mi jos uvek nemamo pumpu,znaci tu na izlazu bi bilo ''sipaj i vozi'' odakle god dosao i kud god posao
Odgovara svima znaci
samo ne opstini... :notok: :rant:
U dogledno vreme mogao bi i neki minibus express proci,ali o tom potom...
A sada... zakljucak... treba se uraditi taj kruzni tok(po mogucstvu nadvoznjak) + ovaj put sto sam docrtao od nekih 900m i i izlazi se kod groblja u kaludjerici,ulica zeljka milivojevica,1 km od glavne ulice stepe stepanovica,dakle kad se sve sabere,autoput je 2 km od centra Kaludjerice... Uskraceni smo za nesto jako bitno...
Proracuni,ovo kosta oko milion evra (ili vise) ali je vrednost ove petlje za nas oko 35000 stanovnika neprocenjiva... Bar ja tako mislim,nadam se da se slazete sa mnom
Sta vi mislite o tome?!
Napomena: Za ovo dundjersko crtanje mi se smejte slobodno ionako se nesam skolovao za to