Šta je novo?

Parkovi

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.888
Te staze sa sitnim šljunkom nisu za ovakve gradske parkove upravo iz razloga koje si naveo. Tako je isto i na Ušću.

Možda kao neka pomoćna staza između drveća (recimo tamo gde ljudi naprave utabane staze)

Ali recimo za stazu zdravlja kroz Košutnjak to bi pravi potez.

DusanBG

Higher intermediate
Učlanjen(a)
26.09.2012.
Pohvaljen
1.115
Meni su te staze svuda fenomenalne, možda kod nas izvedba nije najbolja, ali imaju puno korisnih karakteristika - odvode vodu, nema blata, jednostavnije održavanja, prirodniji osećaj tokom šenje...

• Sviđa mi se
Reagovanja: 10k

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Pohvaljen
21.239
Odlično je sređen Pionirski, ali mislim da bi trebalo i ove unutrašnje staze popločati jer su ove staze sa sitnim šljunkom očajne, prosto se brzo raznese i većim delom je mix ogoljene neravne betonske podloge i gomile kamenčića. Ne vidim smisao potencirati na takvim stazama ako je ostatak parka odrađen sa modernim popločavanjem.
Gradski parkovi koji nisu park - šuma nema šta da imaju šljunak ili sitne kamenčiće, čak ni na mestu gde su dečja igrališta, već da to budu popločane ili izbetonirane (asfaltirane) staze, a dečja igrališta da budu sa onim gumenim podlogama koje se praktikuju godinama unazad. Primera radi, Hajd park ima dva dela, jedan urbani, koji od kad znam za sebe, da se tako izrazim, je popločan velikim belim lomljenim kamenim pločama, dok je drugi deo više šuma, koja je nedavno napravljena sa nekoliko staza koje tu nisu postojale, pored par koje su postojale od ranije, i posuto je stnim kamenjem. Pored toga ima centralnu stazu koja je asfaltirana, kao i još jedna staza, što mu dođe tri različita tipa uređenja staza, i što bi trebalo da se promeni, tj. da se unificira, a lično mislim da bi to najbolje bilo da se odradi sa popločavanjem kao što je urađen urbani deo.​

Ali recimo za stazu zdravlja kroz Košutnjak to bi pravi potez.
Gde mu tačno dođe ovo?

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.888
Malo samopromocije nije na odmet :)

Kosutnjak.gif

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.888
Tri zvanične u tom delu. Mislim da nisu uopšte obeležene, a mogle bi biti. Te staze su inače dovoljno prohodne i za bicikl, čisto ko hoće malo da oseti blafi offroad. Ja sam išao tuda sa glatkim gumama, 28" i ima možda samo par mesta gde manje iskusni moraju da siđu sa bicikla.

Саша

Advanced
Učlanjen(a)
25.07.2014.
Pohvaljen
20.272
Парк Ћирила и Методија

Свеже, пролећнe зеленe боје и умивање кишом, уз нешто уређења и одржавања, и српски парк дигну на леп ниво:

Уз обнову и друкчије уређење, овај потез може да буде занимљив и особен део града:

Poslednja izmena:

lukander01

Higher intermediate
Učlanjen(a)
12.03.2021.
Pohvaljen
1.413
Tu u parku i sa obe strane Ruzveltove mi fali mnogo hladovine.

Vrh