Šta je novo?

Oglas za posao!

BadMan

Intermediate
Učlanjen(a)
16.06.2010.
Poruke
438
Pohvaljen
119
1005625_471857346244128_861967968_n.jpg


Otvaramo novi front u vidu sajta koji će se baviti približavanjem urbanističkih planova i procedura svim građanima i građankama. Odgovoraćemo na pitanja kako se planira razvoj gradova, kuda on vodi, šta su to planovi detaljne regulacije, kako se čitaju i kakve oni veze imaju sa promenama koje svakodnevno primećujemo u sopstvenom komšiluku.

U ovu borbu ne možemo sami, potrebna nam je pomoć urbaniste, arhitekte, planera sa iskustvom i dobrim poznavanjem urbanistickih procedura. Neko ko će nam pomoći da izradimo rečnik i vodič za čitanje/razumevanje urbanističkih planova i projekata. Angažman je honoraran i podrazumeva intezivni rad u avgustu i septembru i povremene konsultacije u naredna 3 meseca.

Ako se pronalazite u ovom opisu ili poznajete nekoga ko bi mogao da se upustu sa nama u ovaj poduhvat, pišite nam. Svi zainteresovani treba da pošalju kratku biografiju/motivaciono pismo (sve zajedno do 5000 karaktera) na e-mail Ministarstva prostora ministarstvoprostora@gmail.com, najkasnije do 4. avgusta.

Ministarstvo prostora u službi građana! Javite, šerujte, lajkujte!

http://www.facebook.com/ministarstvoprostora
http://www.twitter.com/javniprostori
 

vucko

Professional
Učlanjen(a)
20.04.2008.
Poruke
21.030
Pohvaljen
13.483
Lokacija
Zvezdara
Cuo sam za ovo,super ideja!

Vec prosledih arhitektama koje znam, valjda ce vam se javiti neko od njih.
 

spatiotecte

Professional
Učlanjen(a)
09.02.2007.
Poruke
13.438
Pohvaljen
12.747
Moze li neko da pojasni sta je ministarstvo prostora, prvi put cujem za ovo. Nisam znao da postoji takva institucija.
 

BadMan

Intermediate
Učlanjen(a)
16.06.2010.
Poruke
438
Pohvaljen
119
Ministarstvo prostora je kolektiv iz Beograda osnovan 2011. godine sa ciljem promišljanja budućnosti gradova. Polje delovanja Ministarstva su urbane transformacije Beograda i drugih gradova u Srbiji, koje pomno prati i na koje reaguje.

Grupa je svoj zajednički rad u početku usmerila na neformalno stvaranje i odbranu javnih prostora, koristeći se uradi sam filozofijom.
Ovo je dalje vodilo proučavanju različitih pristupa razvoju gradova, kulturnih praksi, i intervencija u gradovima, kroz niz akcija, izložbi, radionica i javnih diskusija.

Ministarstvo prikuplja i deli podatke koje tematizuju sadašnji model urbanističkog razvoja i pruža podršku društvenim pokretima koji to isto rade u svojim lokalnim zajednicama.

Ministarstvo razvija projekte u saradnji sa mrežom istraživača, aktivista, grupa i pojedinaca koji deluju u različitim oblastima poput arhitekture, urbanizma, sociologije, umetnosti, političkih nauka.
 
Vrh