Šta je novo?

Objekti na vodi, splavovi, marine...

šta je dugoročno rešenje za kanalizaciju hiljada malih privatnih splavova na savi?

kako li je to rešeno ovde u amsterdamu? nemoguće da je plan da 20.000 ljudi sere direktno u reku zauvek
splavovi.jpg
 
Neće se to nikada rešiti, odavno je propuštena šansa za to. Zato što ljude - glasače - koji nemaju veze sa Adom Međicom, ista ne interesuje. A one koji žive tamo, njima odgovara ovaj status kvo i opšta raspuštenost, jer kada bi se tu nešto zavodilo i sređivalo, to bi značilo više troškova i odricanja za njih.

A vlast ne želi da se bakće s nečim što traži mnogo posla i para, što ne dobija ovacije i simpatije od glavnice glasača u Beogradu, a još na to rizikuje da odbije deo glasača na samoj Adi Međici. Takođe, u vreme kada se veštački pumpaju cene kvadrata, a SNS želi da naseli 2/3 Srbije u Beograd, nikome nije u interesu da petlja sa tim objektima tamo, koji su nekim ljudima i dom, odnosno prebivalište.

Najbolje i najviše što se može očekivati je rasčišćavanje još nekih komercijalnih splavova, mada i to će teško ići jer narod ovde voli splavove i jeftin primitivan provod koji oni pružaju. A što se tiče ovih na Adi Međici, to neće niko dirati još barem narednih 30 godina i najverovatnije će trajno ostati tako.
 
Adu međicu će rasterati ovi što su krenuli da im prave žurke svakih par dana pa muzika drnda da se kroz cele blokove čuje
 
Ako nisu rasterali stanovnike blokova, neće ni stanovnike Ade Međice.
 
A ovaj splav je inače totalni raspad!
I da želi neko da ga pomeri potonuo bi nakon 50 metara!
Isto i onaj neki splav tzv. bokserski klub!
Ne znam kako ih neko ranije nije zatvorio.
 
Још се на снимку види како је делом насукан на муљ а делом виси над водом.
 
Vrh