Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Sa koje tehnicke strane,se radi ovakav iskop za tunel.Gledajuci ovako slike,sticem utisak, da je bilo dovoljno ,samo iskopati zemlju,i autoput poloziti u taj otvoren iskop sa uredjenim kosinama.Zasto je uopste potreban tunel,kada nema planine,niti brda,samo gola zemlja?Ako ima neki put iznad,zar nadvoznjak nije dovoljan?
Nije baš sjajan ugao ali se vidi koliki bi morao biti usek kod 1000 ruža.
Inače ovo je mesto neposredno ispred mosta Straževica.
Pogledajte prilog 137729
Pričano ranije o tome.
 
Možda to na slikama ne deluje tako, ali ako je verovati Google Earth i njegovom merenju nadmorske visine, visinska razlika između Bulevara JNA i obilaznice je oko 30 metara.
 
Kako su stručni ovi iz Puteva Srbije, nisu snimili najvažniju tačku na obilaznici mesto iskopavanja drugog dela tunela Beli potok, od koga zavisi i termin završetka celog projekta. Ovo ostalo već viđeno i dosadno :sleep:. Daš tipu dron i on ništa ne uradi a uzme dnevnicu (za razliku od našeg Srđanaprpe koji za onakve kreacije ima samo zadovoljstvo )
Jedino novo je ona slika unutrašnjosti tunela, ali za to im dron nije ni trebao :mad:
 
Sama zavrsnica ce potrajati jos godinu dana, bas mi se cini da nesto sporo ide. Ocekivao sam da bar zavrse kod Bubanj potoka pre turisticke sezone a oni sad jos suzavaju saobracaj !
 
Толике деценије рада,
а чак и кад се заврши следеће године деоница до Бубањ Потока
остаје сектор Ц од Бубања Потока до Панчева у дужини од 31 км који није ни започет,
а чак и кад се то све уради ко зна кад, ни то није пун круг око Београда,
јер деоница од Батајнице до Панчева никад није ни планирана.
 
Bravo za snimak. Šteta što odmah nisu raditi tunele i mostove za 3+1 . Za obilaznicu oko grada koji ima 2 Miliona stanovnika i kroz koji prolazi međunarodni koridor trebalo je. Svakako dobro je da se i ovo više završi !!
Mala ispravka ali Beograd nikad nije imao 2 miliona stanovnika. U zavisnosti od toga sta se uračuna varira cifra izmađu 1.4 i 1.6 miliona.
 
Чак и тих 1,6 милиона је са Младеновцем, Лазаревцом и осталим приградским општинама, само градско насеље Београд има 1,2 милиона.
Али да не изврћемо суштину, завршетак обилазнице јесте важан. По мени је у неку руку и победа и пораз. Коначно ће се растеретити аутопут кроз град а пораз је то што смо деценијама чекали на тако нешто и што ће обилазница опет бити ''делимично'' завршена. Најтежи радови на бушењу два тунела код Лештана и велики друмско-железнички мост преко Дунава нису још ни на видику !
 
ovde bi trebalo čuti i drugu stranu priče. Verovatno je sporna parcela van trase ali su hteli da je koriste, stoga ne bi trebalo da se radi eksproprijacija već zakup do završetka radova. Ko zna šta je u pitanju. Možda je dobio ponudu za zakup al je hteo da im trajno utrapi zemlju koju neće koristiti pa alarmirao đilasovske medije. Aovi jedva dočekali da nađu svaku manu ovom projektu, kao da se u njihovo vreme to nije dešavalo (meni je na Koridoru 11 uzeta njiva koja jeste isplaćena u delu koji je uzet za put, ostala su dva parčeta koja su ostala bez kolskog prilaza, žalba podneta i odbijena, sve rađeno u to zlatno doba žutih)...
 
Šta će to kome. Poljoprivredno zemljište al ostala dva parčeta jedno od oko 22 ara drugo oko 7....ko će to da kupi? A tržište poljoprivrednim zemljištem je tamo mrtvo, iako se i dalje obrađuje sva raspoloživa zemlja. I ne radi se o tome već o principu. Pritom eksproprirano je za jedan evro po kvadratu.
 
Mislio sam možda da je komšija kupio. Uvek sam se pitao šta se dešava sa tim zemljištem gde se parcela seče na pola a vlasniku ostanu patrljci. Stvarno nije fer. Iako sam mišljenja da ovakvi projekti treba da imaju prioritet i da treba da imamo zakon o projektima od izuzetne važnosti takođe smatram da se vlasnici moraju odgovarajuće kompenzovati.
 

Opušteno,ako stignemo.Nije šećer u vodi...
 
mislim da ce konacno zavrsiti ostruznicki most u roku, jer sam prvi put video radnike ispod mosta da rade nesto kod njegovog zavrsetka(deo iznad novog obrenovackog puta desna strana mosta) postavili su skele nesto rade oko samog potpornog stuba gde su kao betonske kutije... ne znam bolje da objasnim (izvinite :( ) slikacu prvom sledecom prilikom
 
Vrh