Šta je novo?

Obeležja Srbije (Grb, zastava, himna...)

Уочи Дана српског јединства, слободе и националне заставе постављени су нови носачи и нове заставе на стубовима јавне расвете на ауто-путу кроз Београд.

Размера није, а за положај нисам сигуран да ли је по закону. Логично би било и да са једне стране буде државна, а са друге народна застава, а не да обе буду државне.

1000009676.jpg
 
Неможеш слепарију одбити од орлова. Јесте, наш је грб, али је прерогатива државе и државних органа. Шта фали тробојци, и што је људима толико страна не могу да схватим...
 
Sam centar grada, raspadnut kolovoz, raspadnuti ivicnjaci, raspadnut trotoar, raspadnuta bandera sa nalepnicama, izbledele zebre, klime na zgradama... ali zastave su tu.
 
Štampa i montaža zastava na 30km autoputa, to nam je sad najpotrebnije 🤡
 
Нама је потребно много тога, а једно друго не искључује. Ако искључује, онда треба мењати те који нису способни да те ствари паралелно раде.
А застава није субститут за социјалне проблеме. Ко се иза заставе крије, треба га сменити на изборима. А ако неће да оде, онда на протестима.
 
Идеја о празнику је добра, само ми се чини да је реализована на брзину — пошто-пото. Има времена да се то исправи у наредним годинама.
 
Празник је пре свега рогобатног назива, и због тога се губи суштина а то је прослава пробоја фронта. Требали су одвојене празнике за заставу, за слободу и за јединство.
 
Тврђава Стари град изнад Ужица. Поред је био и јарбол са заставом Ужица, али је приликом реконструкције тврђаве уклоњен, вероватно није било места.
 
Vrh