stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.096
Нема љутње, ја се слажем.Homer Jay":j6vzmhzf je napisao(la):Da se ne ljute somi303 i stf sto sam separatista, ali Калуђерица–Лештане–Винча–Ритопек–Болеч = idealno
Сва та насеља су мање више хомогена целина, док је остатак гроцке и физички одвојен од ове групације. Једноставно, географија подржава идеју.
Такође, данашња општина Гроцка је прегломазна, а има премали буџет.
Оно што мене занима, је питање, да ли би "остатак" Гроцке био финансијски самоодржив? Једино ако би тај остатак имао акценат на воћарству, виноградарству и наутичком туризму, док би новонастала општина акценат имала на лакој индустрији. У том случају би ПКБ плантаже требало одвојити од Болеча и припојити Гроцкој.
Тако би новонастала општина имала Нуклеарни институт, као јавно предузеће, а "остатак" плантаже.
Мада сам ја мишљења да је ово популистичка политика без реалности, као и ухљебљење додатник партијских пацова, како неко рече.
Такође, знају на коју карту играју. Међутим, ако се Калуђеричани надају већем буџету, грдно су се зај****, добијали би као и до сад, тј. данашња сума општини Гроцка би тада била дељена на два.