Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Ja bih mnogo voleo da vidim platnu listu NIS-a, tj koga su sve "sponzorisali" i "donirali"

Verujem da bi tu bilo šokova za mnoge.

Nažalost teško da će do toga doći.
Upravo zato neće biti ni nacionalizacije ni prodaje. Poslovne knjige će ostati crna kutija.
Ah shit, here we go again

Da, to je to. Kreće drama.

Upravo zato neće biti ni nacionalizacije ni prodaje. Poslovne knjige će ostati crna kutija.

Da, to je to. Kreće drama.
Interesantno mi je koliko si siguran u svoju procenu. Bez obzira o kakvim je diletantima rec, mislim da nece dozvoliti da drzava bankrotira uvodjenjem sankcija NBSu, jer bi to znacio njih kraj, a sem toga ugrozava i pljacku koju sprovode.

Moja neka procena je da su se diletanti nadali da ce uspeti da smuljaju obe strane ili da ce doci do dogovora izmedju njih i da, posto su izgubili na kocki, sad moraju da se vade kako znaju i umeju.

Od četvrtka nema G Drive dizela na NIS pumpi pored GP “Trbušnica” u Republici Srpskoj, BiH
IMG_2546.jpeg

Sipaj običan, onaj skuplji je ionako bajatiji jer duže stoji u tankovima jer se manje kupuje. Svakako 60 dinara po litru jeftinije nego preko mosta, a gorivo isto...

Interesantno mi je koliko si siguran u svoju procenu. Bez obzira o kakvim je diletantima rec, mislim da nece dozvoliti da drzava bankrotira uvodjenjem sankcija NBSu, jer bi to znacio njih kraj, a sem toga ugrozava i pljacku koju sprovode.

Moja neka procena je da su se diletanti nadali da ce uspeti da smuljaju obe strane ili da ce doci do dogovora izmedju njih i da, posto su izgubili na kocki, sad moraju da se vade kako znaju i umeju.
Pusti ti to, gledao sam ja jednom radikale i socijaliste u svom krvavom piru kada su nas ubedjivali da su sankcije nasa sansa.

Nego prođe petak a evo i ponedeljak dođe a sporazum o gasu sa rusima ništa a?

Kako ništa, bio je kod ambasadora, dobili smo neku kratkoročnu milostinju.

Nisam video da je nešto potpisano, samo da je bio kod Čmarčenka, postoji samo najava da treba da bude potpisan

E to, nisam obratio pažnju, nigde nema konkretnog datuma ili roka, samo nedefinisana najava.

Da je potpisao verovatno bi se do sad već 3-4x obratio kako je spasio državu da se ne smrznemo preko zime.

Videćemo danas posle 11h šta će biti mada ne očekujem ko zna šta.

Koliko sam razumeo iz teksta i to iz ovog dela: Amerikanci hoće da budu vlasnici cele infrastruktrure za dopremanje nafte i gasa u Evropi, s tim što kad i ako to postanu, ukinuće sankcije i kupovaće naftu i gas opet od Rusa i prodavati ga Evropi ali po ceni koju oni odrede a ne Rusi.
Moram da se vratim na ovo.

Naleteh juče na tvit koji sad ne mogu da nađem gde se kaže da Trump defitnivno hoće da stavi Evropu pod energetsku kontrolu i da je kontroliše energentima.

U tom slučaju kao što već i napisah ne vidim kako Rusi mogu ostati vlasnici NIS-a.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Rupa ili ne mi bez nafte i gasa ne možemo.

Ili 100% uvoz što je u naše slučaju teško ili uzeti NIS.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Rupa ili ne mi bez nafte i gasa ne možemo.

Ili 100% uvoz što je u naše slučaju teško ili uzeti NIS.
Ova vlast neće smeti da uzme NIS.

Strah ih je od Rusa, ali opet ih je strah od praznih pumpi.
Pristali su da plate OFAC-u stotine miliona dolara (naših para) na ime kazni zbog kršenja sankcija, samo da NIS-ove pumpe ne prestanu da rade 9. oktobra.

Kupili su dva meseca vlasti, ko zna koliko je to u evrima koje su ispumpali iz države.

Od sledeće nedelje će krenuti da prodaju gorivo pumpama iz državnih rezervi kada otkače NIS, to je još par nedelja kupovine vremena.

Kod OFAC-a nema amnestije i kršenje sankcija se uvek kažnjava.

Ima mnogo primera banaka koje su novčano kažnjene, čak iako nisu iz Amerike.
Ostaje da vidimo koliko će NBS morati da plati za ova dva meseca.
Koliko god da plate, to su pare građana.

Pristali su da plate čim su krenuli da krše sankcije :)

Nagaziće ih OFAC za svaku IPS i Dinacard transakciju od 9. oktobra koju su obradili za NIS.
A koliko su ih obradili, saznaćemo iz strane štampe ili sa sajtova državnih organa iz SAD.

Dođe to na naplatu. Čeka OFAC da se nakupe prekršaji, onda im pošalje jedan upit za sve transakcije sa NIS-om od 9. oktobra.

Imaju dva izbora:

1) Da sarađuju
2) Da ne sarađuju (ignorišu, šalju nepotpune ili lažirane podatke)

Ako se odluče za 2) to je takođe kršenje Američkog zakona i za to postoji kazna, tako da će morati da plate i za pumpu i za biciklu.

Naravno od para građana.

Vrh