Upravo zato neće biti ni nacionalizacije ni prodaje. Poslovne knjige će ostati crna kutija.Ja bih mnogo voleo da vidim platnu listu NIS-a, tj koga su sve "sponzorisali" i "donirali"
Verujem da bi tu bilo šokova za mnoge.
Nažalost teško da će do toga doći.
Da, to je to. Kreće drama.Ah shit, here we go again
![]()
Sutra sastanak u Vučićevom kabinetu. Tema: energetska stabilnost i bezbednost zemlje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće sutra se sa timovima zaduženim za energetsku stabilnost i bezbednost zemlje, saopšteno je danas iz Vučićevog kabineta.nova.rs
Interesantno mi je koliko si siguran u svoju procenu. Bez obzira o kakvim je diletantima rec, mislim da nece dozvoliti da drzava bankrotira uvodjenjem sankcija NBSu, jer bi to znacio njih kraj, a sem toga ugrozava i pljacku koju sprovode.Upravo zato neće biti ni nacionalizacije ni prodaje. Poslovne knjige će ostati crna kutija.
Da, to je to. Kreće drama.
Pusti ti to, gledao sam ja jednom radikale i socijaliste u svom krvavom piru kada su nas ubedjivali da su sankcije nasa sansa.Interesantno mi je koliko si siguran u svoju procenu. Bez obzira o kakvim je diletantima rec, mislim da nece dozvoliti da drzava bankrotira uvodjenjem sankcija NBSu, jer bi to znacio njih kraj, a sem toga ugrozava i pljacku koju sprovode.
Moja neka procena je da su se diletanti nadali da ce uspeti da smuljaju obe strane ili da ce doci do dogovora izmedju njih i da, posto su izgubili na kocki, sad moraju da se vade kako znaju i umeju.
Moram da se vratim na ovo.Koliko sam razumeo iz teksta i to iz ovog dela: Amerikanci hoće da budu vlasnici cele infrastruktrure za dopremanje nafte i gasa u Evropi, s tim što kad i ako to postanu, ukinuće sankcije i kupovaće naftu i gas opet od Rusa i prodavati ga Evropi ali po ceni koju oni odrede a ne Rusi.
Mogu da ostanu vlasnici ali neće dobiti naftu iz JANAF-a.U tom slučaju kao što već i napisah ne vidim kako Rusi mogu ostati vlasnici NIS-a.
Ova vlast neće smeti da uzme NIS.Rupa ili ne mi bez nafte i gasa ne možemo.
Ili 100% uvoz što je u naše slučaju teško ili uzeti NIS.
Gde to piše da smo platili tolike kazne ?Pristali su da plate OFAC-u stotine miliona dolara (naših para) na ime kazni zbog kršenja sankcija, . .
Тј. Еврупа.Mi nismo Evropa, mi smo rupa, možda tako?
Gde to piše da smo platili tolike kazne ?
Znači, da NBS nije platila nikakve kazne. A da li će "morati da plati" to ćemo tek da vidimo.Ostaje da vidimo koliko će NBS morati da plati za ova dva meseca.