Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

AV je ekspert za stvaranje vesti i tenzija tamo gde ih nema.
Činjenice su sledeće.
1. Ne radimo već nedelju dana i ova topla cirkulacija na par postrojenja ništa nije značila osim za politiku

2. Rafinerija ne stoji prvi ni poslednji put. Istina, mesec i po smo radili s minimalnim kapacitetom, ali imamo još fore dok ne krene da gori pod nogama.

3. Ne može uvoz da pokrije potrebe Srbije. Niti ima kapaciteta u okolini niti ima logistike. Rafinerija mora krenuti da radi do proleća inače će nastati haos.

Mene najviše brine (a verujem i njih) gas od januara. Loš je trenutak da se ostane bez gasa, a svakako nam je gas neophodan i za rafineriju. Bolje da su to makar rešavali poslednjih godinu dana.

Što se tiče firme, za sad nema promena. Ništa se u stvarnosti nije promenilo od prošle nedelje. Samo izmišljaju rokove

Kao činjenicu moramo da prihvatimo da je nedvosmisleno da Rusi ne žele da prodaju, nije novac u pitanju već politika.

Dakle, ipak neće da prodaju. Nije da nismo znali, ali zašto se onda čudi da nema produžetka, kako bi se prodaja završila.

Upravo to - SNS + SPS vlast sve vreme obmanjuje građane Srbije, 10 meseci ništa nisu radili, i sada smo u situaciji da smo jedina zemlja u Evropi koja se susreće sa potencijalnim nedostatkom gasa, nafte, goriva, sankcijama... nadam se da SNS+SPS vlast neće i banke zatvoriti. Jer sve što rade, vodi ka tome, kao što prvorođeni kaže.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Немојте много народ да грдите, јер је мајсторски изманипулисан. А ево и сада
AV je ekspert za stvaranje vesti i tenzija tamo gde ih nema.
Činjenice su sledeće.
1. Ne radimo već nedelju dana i ova topla cirkulacija na par postrojenja ništa nije značila osim za politiku

2. Rafinerija ne stoji prvi ni poslednji put. Istina, mesec i po smo radili s minimalnim kapacitetom, ali imamo još fore dok ne krene da gori pod nogama.

3. Ne može uvoz da pokrije potrebe Srbije. Niti ima kapaciteta u okolini niti ima logistike. Rafinerija mora krenuti da radi do proleća inače će nastati haos.

Mene najviše brine (a verujem i njih) gas od januara. Loš je trenutak da se ostane bez gasa, a svakako nam je gas neophodan i za rafineriju. Bolje da su to makar rešavali poslednjih godinu dana.

Što se tiče firme, za sad nema promena. Ništa se u stvarnosti nije promenilo od prošle nedelje. Samo izmišljaju rokove
Саша, јеи ли ти технолог машинац или хемичар?

Ако си ово прво, јеси ли учестововао у изградњи нових постројња ближе Старчеву?

Gas može da se doprema preko Mađarske, skuplje ali u dovoljnoj količini.

Ali za gorivo nema rešenja. Neće se čekati proleće već nastaje momentalni kolaps kada banke otkače NIS i njihove pumpe prestanu sa radom. Ostaju uvoznici i kupci od uvoznika a to je 20 - 25%.

O tome nisam video da je bilo ko govorio, ni nadležni ni nenadležni.

Ubogi srpski narod dao 2 miliona glasova SNS+SPS koaliciji, jer je poverovao u priču da će Evropa da se smrzava bez gasa, a da ćemo ga mi jedini imati. Sad ne da nemamo gas, nego nemamo ni naftu, dok svi ostali imaju i jedno i drugo.

Ne samo da nece imati gas i naftu, vec i hranu. Da se podsetimo

g6mtwc10.jpg

g6mtsi10.jpg

g6mt4s10.jpg

g6mt7710.jpg

1676_s11.jpg

Сад ће Драган да нам објасни како је луди шиптар био јасан и да ће Србија да преузме пословање компанијом.
Смејурија од власти, а такви телетабиси нам кроје судбину ево већ 13 година, са великом вероватноћном да укупно то буде 15 година.
Kako misliš 13 godina?
Crveno - Crna koalicija nas jaše 30 godina
Nije prvi put da su sankcije ničim izazvane.
Mi smo teletabisi kad dozvoljavamo

Kao činjenicu moramo da prihvatimo da je nedvosmisleno da Rusi ne žele da prodaju, nije novac u pitanju već politika.

Dakle, ipak neće da prodaju. Nije da nismo znali, ali zašto se onda čudi da nema produžetka, kako bi se prodaja završila.
Ma Amerikanci krivi šta ti je

Nešto se razmišljam, da su Karađorđe i Miloš Obrenović ovako čekali na Rusiju da podignu ustanak i / ili da Srbija bude nezavisna, imali bismo i dan-danas Tursku ovde

Prosto neshvatljivo koliko smo nisko pali kao država / narod / nacija / građani kada smo dopustili jednom iskompleksiranom i psihički nestabilnom čoveku da nas uvuče u sve ovo.

Jel gospođa ministarka podnosi ostavku?

Obećala je da ako rafinerija stane daje ostavku. Ajmo Dubravka, šta se čeka.

Чак и да дрхтавим гласом понуди, неће јој примити. Зна се ко може да отпушта и прима министре

Deprimirujuće je da Bugarska, Madjarska, Slovačka, Rumunija, svi su rešili problem. Čak i Ukrajina ima gorivo. A mi nismo. Sa svim priajteljima po svetu....

Koliko znam u Bugarskoj je blokirano preuzimanje Lukoilove rafinerije, za sad.

"Predsednik je najavio da neće biti potrebe za uvođenjem sistema par-nepar zbog dovoljne količine zaliha."

2. decembar 2025

Kod Rusa u međuvremenu pišu da je preuzimanje NIS od države gotova stvar samo se sad vrše pripreme kako narod to da prihvati

1000002891.jpg

O svemu se piše ovde i u medijima, ali retko o 15. jan 2026. kada će isteči rok Rusima i da će tada država da "preseče". Videćemo šta će to biti u praksi, a dotle će biti derivata iz rezervi i uvoza.

Vrh