Zanimljiva imena među vlasnicima: BlackRock, Vanguard, Morgan Stanley.Ово име је најзначајније Carlyle Group.
This is exactly what Trump was hinting at when he said that after the conclusion of a peace agreement on Ukraine, a complete lifting of sanctions is planned. American owners who own pipes, tanks and refineries will be located between Russian hydrocarbons and European buyers, that is, they are the ones who are going to dictate the final price to the consumer, skimming the heavy cream on this and at the same time holding Europe by the throat.
Formalno se pita i Srbija ko će biti novi suvlasnik. A, fondovi nisu dobrodošli, jer oni ulaze srednjeročno 3-5god i onda prodaju firme u celosti ili delovima. Njih interesuje isključivo profit, a ne dugoročno vlasništvo u nekoj kompaniji. Nama treba strateški partner, nap kao MOL.Треба још Руси да пристану
Iz teksta što sam okačio:Formalno se pita i Srbija ko će biti novi suvlasnik
Vlada Srbije ne sme da potegne argument svog suvereniteta, ne sme da suvereno raspolaže imovinom na svojoj teritoriji bez obzira na to čije je vlasništvo – naglašava Đukić.
Mi se "pitamo", tj. dajemo saglasnost za novog suvlasnika, ali druga je stvar da li koristimo to pravo ili ne.Znači ne pitamo se ništa jer ne smemo.
Da to im je bio dugoročan cilj da zarađuju kao posrednici u kupovini energije između EU i Rusije, a i ostalih proizvođača ako mogu. Zato su se toliko protivili severnom i južnom toku u prethodne dve decenije, i zašto su bili fokusirani na energetske kompanije od Bugarske do Ukrajine.Koliko sam razumeo iz teksta i to iz ovog dela: Amerikanci hoće da budu vlasnici cele infrastruktrure za dopremanje nafte i gasa u Evropi, s tim što kad i ako to postanu, ukinuće sankcije i kupovaće naftu i gas opet od Rusa i prodavati ga Evropi ali po ceni koju oni odrede a ne Rusi.
Tако јеupovaće naftu i gas opet od Rusa i prodavati ga Evropi ali po ceni koju oni odrede a ne Rusi
Neko je napisao, dok smo ispod 33% nemamo uvid u finansijske tokove firme a suštinski lako bi država otkupila i namakla tih 4% od gradjana, da hoće i sme.Dok čekamo licencu, da prekratimo vreme sa brojem akcija NISa koje ima država i "Dunav" :
29,87% - Srbija
0,24% - Dunav osigiranje BG
0,09% - Dunav osiguranje NS
Znači, Srbija bi mogla da ima 30,2% akcija ako bi otkupila akcije od "Dunav"-a. To povećanje nije veliko ali lepše izgleda imati preko 30%.
Ja sam pokrenuo tu priču, jer postoji oko 10% akcija kod fizičkih lica i država bi mogla da raspiše Javnu ponudu za otkup nap 5% akcija. Trebalo bi angažovati nekog jačeg brokera koji bi kupovao u ime države.Neko je napisao, dok smo ispod 33% . .
Kad bi neko nas slušao...Ja sam pokrenuo tu priču, jer postoji oko 10% akcija kod fizičkih lica i država bi mogla da raspiše Javnu ponudu za otkup nap 5% akcija. Trebalo bi angažovati nekog jačeg brokera koji bi kupovao u ime države.
@Igor
Ako dodje licenca priglasiti neradan dan.
Kukamo kako nemamo 33%, a ništa nismo predizeli na berzi da dokupimo do 1/3 ili 33,34% akcija. Nisam baš siguran da država shvata da NIS ima akcije na berzi. Od polovine januara je stopirano trgovanje, ali može da se izvrši vanberzansko trgovanje, kakvo će verovatno biti ako MOL bude kupovao.Kad bi neko nas slušao...