Šta je novo?

Nemanjin grad

kukupitku

Novice
Učlanjen(a)
21.10.2024.
Pohvaljen
25
Ono sto je prvobitno trebalo biti Elixir Vozdovac, postaje Nemanjin grad i krece se sa predprodajnim aktivnostima dok se dokumentacija prevodi za Elixira. Novi investitor je Nova Vizantija, oni su radili projekat Palata Vizantija.

Vecina dostupnih detalja nalazi se na sajtu https://nemanjingrad.rs/ , ali nema puno informacija o materijalizaciji na projektu.

Sa stajta:
Cena neto kvadratnog metra stana u kompleksu Nemanjin grad iznosi od 2.350 evra + PDV do 2.500 evra + PDV, u zavisnosti od kvadrature i dinamike plaćanja.
Postoji mogućnost da kupci kojima je ovo prva nekretnina u vlasništvu izvrše povraćaj plaćenog PDV-a, uz ispunjenje uslova propisanih zakonom, dok ostali plaćaju PDV 10%, odnosno dodatnih 235-250 evra po m2.
Uz kupovinu svakog stana obavezna je kupovina jednog garažnog mesta po ceni od 16.000 evra + PDV 20%, tjst. po ukupnoj ceni od 19.200 evra.

Vozdovac_Aerial_t.jpg

Vozdovac_Ext_Cam_03-kontrastnije.jpg

Vozdovac_LGH-dvoriste.jpg

Vozdovac_LGH_ulica.jpg

Zdravo evo sveze informacije za Nemanjin Grad.

Cena je fiksna nema pregovora i projekat se finansira iz sopstvenih sredstava.
Garaza uz stan obavezno.
Dinamika placanja fazno:
50%Predugovor
15 % Zavrsetak treceg sprata
15% Betonska konstrukcija
15% Fasada
5% Tehnicki

Sto se tice pomeranja zidova za sada ne, klima obicna ne moze da se doplati za inverter. Grejanje centralno kalorimetri.
Sada su trenutno u prebacivanju dokumentacije sa Eliksira na Vizantiju pa kad se to zavrsi mogu poslati predloge ugovora sa svim detaljima.
Samo prenosim citat dinamike placanja sa druge teme.

Koliko mrzim arhitekte koji projektuju ove uglove.
Evo, da se zrtvovalo malo kvadrata bilo bi mnogo bolje:

Screenshot 2024-10-30 at 10.41.42.png

Screenshot 2024-10-30 at 10.41.57.png

Moze i bolje ali je ilustracija jasna, mogao se donji krak odvojiti od celine kao 2 manja objekta davajuci vecu slobodnu povrsinu, pa makar se povecala cena za po 100 eur/m2 mislim da bi bila bolja opcija.
Ovo me samo podseca na TheOne projekat koji je isto isao na maksimizaciju kvadrata a struktura ugaonih stanova i gledanje oci u oci sa komsijom da ne pricamo...

Evo jos svezih info:

Za kreditno finansiranje, trenutno jedno moze da se uzme kredit sa hipotekom na neku drugu nekretninu, da bi banka isplatila iznos u celosti sto pre. Rekli su mi da proverim za par nedelja ponovo jer se nadaju (?!) da ce biti jos dinamika placanja.

Rezervacije mogu samo usmeno, pa kad se prevedu dokumenta sa Elixir-a, onda tek moze da se potpisuje bilo sta.

Cini mi se da im fali para. Ni oni nisu jos ne znaju sta i kako ce to sve ici. Sve u svemu treba sacekati malo jer jos nemaju ni sve stanove ubacene na sajt.

Evo jos svezih info:

Za kreditno finansiranje, trenutno jedno moze da se uzme kredit sa hipotekom na neku drugu nekretninu, da bi banka isplatila iznos u celosti sto pre. Rekli su mi da proverim za par nedelja ponovo jer se nadaju (?!) da ce biti jos dinamika placanja.

Rezervacije mogu samo usmeno, pa kad se prevedu dokumenta sa Elixir-a, onda tek moze da se potpisuje bilo sta.

Cini mi se da im fali para. Ni oni nisu jos ne znaju sta i kako ce to sve ici. Sve u svemu treba sacekati malo jer jos nemaju ni sve stanove ubacene na sajt.
e ovo još nisam čuo hahahaha ljudska glupost i kosmos jedine dve stvari koje mogu da budu beskonačne. što lepo ne kažu nemamo para, nismo kadri za ovoliki projekat i onda moramo da izmišljamo i ono što je teško za izmisliti kako bismo uzeli pare od kupaca što pre

Mi smo bas bili zainteresovani za ovaj projekat dok je bio na stolu Eliksira..sad ne znam...
Previse mi je da na pocetku obezbedim 50 % plus garazno mesto....

Da, i mi se premisljamo. Tesim se da treba sacekati jos malo, i da ce oko nove godine biti vise konkretnih informacija, kada ce i krenuti prodaja.

BTW rekli su mi da moze i 40% na pocetku, u kom slucaju je poslednja rata 15 umesto 5.

Dakle svima govore drugacije.....definitivno opipavaju teren...

Ako ćemo sad u detalje ovo nije taj font, ovo je neki izmišljeni font koji podseća na ovo što vi šaljete, što se lako može videti poređenjem golim okom ostalih slova. Iskošenje je preveliko te izgleda identično kao latinično N te je to bilo smešno. Ne radi se ni malo o nekulturi i nepoznavanju nasleđa, ali ovde čim se spomene ćirilica odmah idu osude.

Da dodam da je font Miroslavljevog jevanđelja apsolutno izgubio svu svoju vrednost prekomernim korištenjem i trpanjem na sve i svašta i kreiranjem ovakvih loših imitacija poput ove za Nemanjin grad. Ovom fontu na građevinskom projektu apsolutno nije mesto. A ni ime samog projekta nije na mestu ali da sada ne preterujem...

Poslednja izmena:
Ne znam sta reci, osim da su cene - na oko - korektne. Medjutim ovde treba pristupiti veoma oprezno
Velike su sanse da ce doci do kasnjenja jer su definitivno kratki sa sredstvima - a to zna da ukomplikuje i posao sa izvodjacem radova
Takodje neki kompromisi, na stetu, kupaca su moguci ukoliko se ne obezbede potrebna sredstva (pre svega u pogledu materijalizacije)

Hteo sam da kupim stan, ali kad sam video ,,N" sam odustao.

Da verujem da ce da naprave zgradu kako treba, a ne znaju ime da napisu kako treba?

Ako ćemo sad u detalje ovo nije taj font, ovo je neki izmišljeni font koji podseća na ovo što vi šaljete, što se lako može videti poređenjem golim okom ostalih slova. Iskošenje je preveliko te izgleda identično kao latinično N te je to bilo smešno. Ne radi se ni malo o nekulturi i nepoznavanju nasleđa, ali ovde čim se spomene ćirilica odmah idu osude.

Da dodam da je font Miroslavljevog jevanđelja apsolutno izgubio svu svoju vrednost prekomernim korištenjem i trpanjem na sve i svašta i kreiranjem ovakvih loših imitacija poput ove za Nemanjin grad. Ovom fontu na građevinskom projektu apsolutno nije mesto. A ni ime samog projekta nije na mestu ali da sada ne preterujem...

Није законом забрањено прилагодити одређени фонт свом стилу писања у слободној употреби.

Онај ко користи тај фонт за намене које су неподесне губи на вредности, као и та намена, а сам фонт никада не може изгубити на вредности.

Слажем се да ни овом фонту ни имену ту није место.

Tu branu su otvorili Idoli sa omotom albuma Odbrana i poslednji dani, kad je font bio relativno opskuran i za cilj je imao estetizaciju bunta protiv režima.

Danas kad idem na posao, isti font vidim na centru za tehnički pregled vozila pored kog prolazim...

Da je obesmišljena njegova upotreba, apsolutno jeste, to se vidi i na ovom sajtu.

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
apsolutno izgubio svu svoju vrednost

Написано је нешто о вредности, бесмислена његова употреба је нешто друго и говори о власнику сервиса, на књизи или плакети СПЦ или је сасвим ОК и даље.

Tako je. U renderima Elixir-a za gradjevinsku dozvolu, to je bilo naznaceno.

transport.jpg

transport-1.jpg

Kad sam zvao Elixir pre 10 dana, rekli su mi da je projekat preuzeo Euromedik, i da ce planirana poslovna zgrada biti Euromedik?!

Искрено јако ми се допада назив, фонт и све остало. Право освежење у односу на већину осталих назива. Било би ми драго да што више пројеката има српска имена и да су написана ћирилицом. Мислим да је време да се враћамо свом језику, писму, традицији и у томе нема ничег лошег, застарелог или примитивног. Надам се да пролази време разних дилема и неких бесмислених опредељивања. Треба волети своје, поштовати туђе, чувари традицију, тежити модерних тековинама...

Vrh