Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Matt

Advanced
Učlanjen(a)
14.11.2007.
Poruke
3.167
Pohvaljen
4
Lokacija
Batajnica
Предлажем посебну тему, а да се модернизација ГСО-а остави за теме које су независне од ове!

Петак, 09. септембар 2011.

Појачана контрола путника у возилима градског превоза

Акција појачане контроле путника у возилима јавног градског превоза уз ангажовање Комуналне полиције биће настављена од понедељка, 12. септембра, најављено је из Градског саобраћајног предузећа „Београд”.

Контролори ГСП-а контролисаће путнике у возилима без флуоресцентних прслука, док ће само контролори на почетним станицама и асистенти контролори асистенти задржати прслуке. Приликом контроле путника контролори ће се идентификовати својим службеним легитимацијама.

Из ГСП „Београд” апелују на суграђане и препоручују корисницима јавног превоза да се определе за куповину месечних маркица као најјефтинијег и најкомфорнијег начина плаћања градског превоза.

Извор: БеоИНФО
Линк: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1464480


Добро су се сетили да скину прслуке, сад се не кајем што сам купио маркицу!:) Никако ми није јасно зашто не ставе по 2 контролора у сваки воз, тамо је шверц комерц, разлупани и заглављени аутомати, а контрола само кад оде на "излет"
 
Bas me drug malopre zvao, pa me u razgovoru pita kako ce se vrsiti kontrola u novom naplatnom sistemu. Ima li ko informacije?
 
@Матеја Бељан
Za sve ovo vreme vrlo jasno je menjanje sastava strukture putnika u odnosu na stanice

Od Vuka do Buvljaka - ne dva , bila bi dovoljna i jedna sitnije građe ,,kontrolorka,,
a sa povecanjem km tj. približavanju krajnje stanice - ne dva, nego 12 bi teško odradili posao :laugh:
šalu na stranu , stvarno je malo teže za kontrolu naročito u nekim terminima u BG vozu
a sigurno ne bih voleo ni da vidim loše situacije koje bi mi pokvarile bezbrižnost vožnje
 
donato86":2r7tpel7 je napisao(la):
Bas me drug malopre zvao, pa me u razgovoru pita kako ce se vrsiti kontrola u novom naplatnom sistemu. Ima li ko informacije?
Vrsice se putem mini kompjutercica,slicnih onima koje imaju u parking servisu,samo sto ce ovi imati mogucnost citanja busplus kartica.

Udje kontrolora,i kod vozaca blokira sve aprate za validaciju karata i krene redom da proverava od ljudi da li imaju kartu ili ne povlacenjem te povlastice kroz njihov aparat.

Dakle,nece biti vise cile mile,druze kontrolor to je ta karta nego se istripovao aparat i slicne price.
 
I nećete morati da kopate po torbi, ako bude ljubzan kontrolor ubaciće svoju mašinu i očitaće se gdegod bila:p Za novčanik još lakše:)
 
Sto se tice kontrole karata, malo cu otici u off ali je jako korisna informacija.

Konkretno u Budimpesti, je svercovanje u metrou nemoguc dogadjaj. Kod stepenica koje vode dole do metro-stanice, uz svaki ponistavac karata stoji sluzbeno lice u zutom prsluku i nadgleda. Isto vazi i kad izlazite sa stanice, sto znaci da imate duplu kontrolu. Mozda bi takav model moogao da se primeni na BG:Voz.
 
Ali, bar kada sam ja bio tamo, na tim kartama je svaki put bio ostavljan identičan odrezak
 
Углавном, набавили прслуке, па их више неће носити, а фирма која је увалила прслуке обавила посао :vops:

Није ваљда да ће морати да провлачи контролор сваку карту кроз аутомат... то може да потраје, бар се мени чини.
 
Ne treba ništa da provlači, isto kolko treba kontroloru da baci pogled i da vidi da li je karta za septembar ili avgust, tolko ti sad treba da samo staviš kartu na automat, i automat mu kaže dal je dobra.
Sad što mene buni je da se sada uglavnom kontrolori voze minimum 2 stanice. Ako će zablokirati aparate onda moraju da ih odblokiraju na sledećoj..
 
danas popodne sam u 48ci video prvi put pendrek brigadu, i to prvo su u njoj kad sam usao bil izutaci, kad su oni izasli, vec na sledecoj stanici, na Slaviji ulaze tri komunalca i jedan kondor 'u civilu', komunalci, naravno u vidnim uniformama su bili u srednjem delu busa pricajuci medjusobno a kondor je na brzaka procesljao bus.... zanima me jedna stvar sto se tice busplus kartica, da li je neko pokusao da izvadi personalizovanu karticu a da pritom ima kazne od ranije? kontam da je nov sistem ,pa se mozda nisu setili da integrisu baze podataka :)
 
@dusanjft, to je svetska inovacija ;)
@ tragac,ne brini uz pomoć novog smart card sistema,pronaći će ti i babu koja se švercovala 70' :D
 
dusanjf":2tggxx1m je napisao(la):
nema blokiranja automata, to se nigde ne radi...
Nema? Onda nisi pažljivo pročitao informacije o novom Busplus sistemu, jer se tamo baš to i kaže - ulaskom u vozilo kontrolor se identifikuje na validatoru svojom karticom i automatski se tog trenutka blokiraju (privremeno) svi validatori u vozilu, dok traje kontrola... Samim tim niko neće moći da naknadno overi svoju karticu, onako na brzaka kada vidi kontrolora, kao što sad mnogi kucaju karte kada vide žute prsluke na stanici.
 
kada vidim kondora on je obicno na dovoljno velikoj udaljenosti da primeti da mogu da ponistim kartu ili izletim iz vozila, anyway, nista se ne menja osim sto cemo sad morati malo bolje da gledamo jer je teget boja uniforme komunalaca manje uocljiva od fluo prsluka :)
 
Tragac, zaboravljaš da svakako neće sve grupe kontrolora imati pratnju komunalaca. Dakle, otvori najmanje četvoro očiju :D
 
ali ce broj kontrolora smanjiti, broj onih bez pratnje komunalaca ce otprilike biti isti kao 2005, 2006, kada sam kontrolore vidjao jednom u 3 meseca.

u svakom slucaju tu je i auto koji po sadasnjim cenama trosi 600 din na 10 km, sto je tek neznatno skuplje od gsp-a a mnogo je udobnije :)
 
Po meni ovo je lošiji potez bez prsluka. Ovako su putnici kad ih vide na stanici većina njih otkucala kartu. A sada neće otkucati kartu (jel ne znaju da ulaze) i neće platiti kaznu jel će se svadjati i neće dati lične karte :)
 
Напротив, ја баш мислим да је боље што немају прслуке. Биће мање шверцовања.

Ипак, и даље мислим да је систем са кондуктерима био бољи.
 
tragac":31e5th5d je napisao(la):
u svakom slucaju tu je i auto koji po sadasnjim cenama trosi 600 din na 10 km, sto je tek neznatno skuplje od gsp-a a mnogo je udobnije :)


možda si hteo da napišeš 600 din na 100 km pa da kažeš da je neznatno skuplje.

u svakom slučaju to po današnjim cenama euro dizela to je je oko 4.5 l/ 100 km što je u gradu beogradu nemoguće. moj bivši auto koji je išao na dizel je trošio 7 litara. moj sadašnji auto troši 12 litara benzina. u svakom slučaju mnogo skupo.

a to je samo benzin, koji nije jedina stavka u vožnji, već tu imaš i amortizaciju, redovno održavanje, regstracija, parking i slično.

za zunta komplet guma oko 200 eura, dok za neke druge koštaju oko 1000 eura. a po ZOBS-u moraš da imaš dva kompleta, letnji i zimski.
 
Voženje automobilom (svakodnevno) nikako ne može da bude jeftinije od voženja gradskim prevozom ukoliko se poseduje mesečna markica
 
Zaboravljate i parking ako zivite u centru ili radite i.t.d.

Enivej,dobro je ovo bez prsluka.Samo se plasim da ce puno biti fizickih sukoba sa kontrolorima.
 
Da li ce doticni nositi sluzbenu uniformu gspa ili biti total u civili . :kafa:
 
U civilu najverovatnije, plus će biti maskirani :D

PM6530550Hibrow.jpg
tile.0s1e9c476g91260x.jpg
 
Vrh