Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Bus Plus,... ]

I na Benchmark forumu kruži info da stari BusPlus kontrolori prolaze neku obuku i da ih vraćaju na posao kontrole karata.
 
Joj zašto mi smrdi na to da će se u aplikaciji karte kupovati na principu da samo automatski upiše kod za izabranu vrste karte i broj na koji se šalje, a ne da postoji pravi "shop".

Užas ako je tako.
 
I ja sa plašim da će kupovina karte putem aplikacije biti samo našminkana kupovina putem SMS-a. Ono nećeš morati sam da tipkaš kod, samo izabereš u app i SMS se prosledi automatski.

U prevodu ništa od kupovine platnim karticama.
 
Ne brini, biće platnih kartica. Možeš da vidiš na https://online.bgnaplata.rs na dnu stranice oznaku banke intese kao procesora plaćanja. A evo i par sličica od mene sa korisnickog web portala:

IMG_2675.jpeg
IMG_2676.png
 
Pitam se hoće li vratiti najavu stajališta i na koji način bi ona bila implementirana jer nema validatora...
 
Toga nema u Novom Sadu gde je BusLogic-ov sistem, samo na validatorima prikaz sledećeg stajališta, ali kod nas neće biti validatora. A evo i jedno pitanje šta mislite za ovo što je Gangulić najavio plaćanjem karticom u vozilu, da li će biti posebni aparati ili će biti na vozačevom terminalu, taj vid plaćanja BusLogic za sada nema ni u jednom gradu.
 
Glupost ako ne bude zvučne najave, glupost je sto uopšte čekamo mesec i jače na aplikaciju, ako pravis novi sistem kad bude gotov kompletno a ne da usput rešavaš u hodu i to se verovatno ne bi setili da se ljudi nisu žalili
 

Šapić: Od sutra počinje da radi aplikacija "Beograd plus", moći ćete i tako da platite prevoz i vidite gde je autobus​

- Od sutra počinje da radi aplikacija "Beograd plus" za javni gradski prevoz. Preko nje će moći da se plati prevoz i moći da se imati uvid u to gde se nalazi svako vozilo, odnosno koliko je stanica udaljeno od vaše lokacije, kao i procena o tome koliko minuta treba vozilu da stigne do vaše lokacije - rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, na današnjoj pres konferenciji za medije.

Miljana Kljajić
11.07.202312:09

Podsetimo, nov sistem javnog gradskog prevoza pod nazivom "Beograd plus" startovao je sredinom maja ove godine. On podrazumeva drugačiji način plaćanja karata u odnosnu na sistem pre toga. Plaćanje karata omogućeno je putem SMS poruka, kao i kupovinom papirnih karata. Validatori su time otišli u prošlost, a ulaz i izlaz iz vozila gradskog prevoza moguće je na svim vratima. Sve karte su jeftinije nego u prethodnom sistemu. Za kontrolu karata zaduženi su isključivo Beli, odnosno komunalni milicioneri.
 
У октобру биће у новембру. У новембру биће у децембру.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Ispada da se neće videti autobusi po mapi kako se kreću već brojevi koliko stanica udaljene?
 
Баш као и она буђава НСмарт. Изабереш станицу, па линију у менију и приказује сва возила на тој линији што значи да ја треба да га јурим на мапи. Глупост.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Fino je što će biti opcija kupovine platnim karticama i koliko vidim dobijaće se QR kod kao potvrda.

Ali ostaje ponovo ova debilana sa neispisivanjem na mapi svih vozila koja pristižu na stajalište.
 
Fino je što će biti opcija kupovine platnim karticama i koliko vidim dobijaće se QR kod kao potvrda.

Ali ostaje ponovo ova debilana sa neispisivanjem na mapi svih vozila koja pristižu na stajalište.
kao i uvek, nista do kraja, nego polovicno.
Mislim da bi kupovina preko aplikacije sa sve QR kodom trebala da bude primarna metoda naplate, zatim karta na kiosku, i SMS/karta kod vozaca kao najskuplji vid naplate.
 
"Preko aplikacije i prijava nepravilnosti
Kontrolori će, dodao je, ići na mesta polazaka i kontrolisati higijenu vozila pre nego što budu puštena u saobraćaj, dok će se rad klima uređaja kontrolisati tokom dana.

„Aplikacija će imati mogućnost da svaki Beograđanin može da prijavi nepravilnost u prevozu i da prijavi vozilo gde ne radi bilo šta, pa ćemo proveriti da li je to baš tako“, naveo je gradonačelnik Beograda."

Tiha i zakasnela abolicija Filipa Vukše i njegovog truda od strane tzv. "nadležnih".
Beograd ipak pamti.
 
Vrh