Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Јоој вечита прича око рокова - много гора и скупља пробијања рокова имаш у нпр. богатој Немачкој. Примера ради: Аеродром Берлин-Бранденбург, Железнички чвор Штутгарт 21, неколико аутопутева, итд. Не знам да ли је објективно корона утицала на динамику радова ??? Слажем се са тобом да би требало да постоји могућност већих санкција за пробијање рокова али опет сад треба разговарати о овом делу између Бање и Чачка. Нисам разумео да ли ће Аеродром Морава/Лађевци имати директну везу са коридором?

Imaće. Petlja Katrga

Изашао је ПППН за пругу Сталаћ-Краљево где ће се укинути 42 (од 66) пружна прелаза, тако да ће се укинути овај ПП:

Саобраћај ће се преусмерити на новоизграђени надвожњак или на ПП код кружног тока:

Тако да, након модернизације пруге, надвожњак остаје главна веза од аутопута до Врњачке Бање.

Na stranu što je ovo preterana i sasvim sigurno netačna izjava, čak i ako si mislio samo na građevinske projekte (a nisi tako napisao), ali ti pišeš sa tačke gledišta pravne odgovornosti.

Ja to uopšte ne pominjem. Pričam o političkoj odgovornosti za decidno iznete rokove u javnom prostoru. Obećanja bez pokrića i probijanje javno iznetih rokova treba da budu potpuno društveno neprihvatljivi i samim tim da imaju političku cenu.

Ne sme olako da se obećava. Ako je obećano, mora da se uradi BAŠ SVE, pravno i tehnički, da rok bude ispunjen. Ako se nešto od ovoga prekrši, mora da ima političku cenu, da nas ponovo ne bi lagali.

Toliko je jednostavno.

Mene kao građanina uopšte ne zanimaju pravni problemi, a konačno ni tehnički problemi koje izgradnja nosi.
Na građevinskom smo forumu, naravno da sam mislio na građevinske projekte, mislim da se to podrazumeva. Kako sam eto u građevinskoj industriji, mogu da tvrdim to što sam napisao. Ako misliš da je preterana i sasvim sigurno netačna izjava, slobodno mi dokumentuj tvoju tvrdnju, nemam ništa protiv. Nisam od onih koji se zariču da su uvek u pravu.

Što se tiče političke odgovornosti, koliko znam meri se po pravilu na svake 4 godine, a kod nas najčešće i ranije, uz naravno nepredvidive izuzetke.
E sad, što na žalost manjina ovde odlučuje to je širi problem i zahteva drugačiji pristup tome.

Mislim da uzalud trošiš energiju ovde ponavljajući iznova, nešto što jeste tačno teorijski, ali praktično slabo primenljivo na žalost.

Vrh