Благодарим Глисок! Има овде посла и то много!
Apsolutno se slazem sa ovom konstatacijom taj scenario smo gledali vec vise puta. . .I dalje tvrdim da je blokada u Mojsinju namerno izazvana od strane države i uz dogovor sa izvođačem jer nemaju dovoljan broj radnika da pokriju celu trasu.Ako sam u pravu posle završetka do Vrnjačke banje naprasno će biti rešen problem sa eksproprijacijom i krenuće radove od Preljine do Adrana.Jedino mi nije jasno zbog čega su prekinuli izgradnju nadvožnjaka u Preljini...
Auto-put ide ispod pruge a blizu sadašnje raskrsnice se pravi kružni tok .Meni nije jasno zašto se ne počinje sa radovima na mostu oreko Ibra, pruge i magistrale. Trasirano sve sa obe strane ali nikakvih radova već dugo.
Takvu informaciju sam skoro dobio od ljudi koji rade na koridoru.Jesi siguran u to? Nekako mi deluje da nema prostora da autoput ide ispod pruge. Logičnije je da ide preko.
I ja imam pouzdanu informaciju da autoput ide ispod pruge, a i puta KV-KG (praviće se nadvožnjak iznad autoputa, u pravcu postojećeg mosta Kamidžora na Moravi).Takvu informaciju sam skoro dobio od ljudi koji rade na koridoru.
Ovo baš nije istina. Moja tašta koja je vlasnica dve parcele nikad nije pristala na otkupnu cenu, u Vrbi su joj parcele. Kraljevačka opština je davala više od duplo manje novca po aru od Vrnjačke Banje i ljudi su to znali i nisu prihvatili od starta, pritom su prvoj grupi ljudi dali 48.000, a onda drugoj grupi 18.000 su ponudili. Kad ne bi KV bila lopovska opština, druga pesma bi se pevala.Pobunili su se vlasnici parcela koji su isprva skoro svi pristali na otkupnu cenu, pa kad su culi da je nekoliko vlasnika dobilo vecu cenu onda su se svi udruzili i traze vise para.
Tako je u projektu, autoput ide i ispod pruge(pravi se galerija) i ispod postojećeg puta KV-KG (Pravi se nadvođnjak za postojeći put). Čini se da nema mesta medjutim ko prolazi tuda često videće da ima dosta mesta.I ja imam pouzdanu informaciju da autoput ide ispod pruge, a i puta KV-KG (praviće se nadvožnjak iznad autoputa, u pravcu postojećeg mosta Kamidžora na Moravi).
Jesu cene različite u dve opštine. To ne znači da smo mi u opštini Vrnjačka Banja svi zadovoljni. Ima porodica koje maltretiraju i gde su ušli na silu. Gde parcele nisu eksproprisane, jer je pokrenut upravni spor...Ovo baš nije istina. Moja tašta koja je vlasnica dve parcele nikad nije pristala na otkupnu cenu, u Vrbi su joj parcele. Kraljevačka opština je davala više od duplo manje novca po aru od Vrnjačke Banje i ljudi su to znali i nisu prihvatili od starta, pritom su prvoj grupi ljudi dali 48.000, a onda drugoj grupi 18.000 su ponudili. Kad ne bi KV bila lopovska opština, druga pesma bi se pevala.