Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Приметно је да су радови на овом делу убрзани, мада већ касне више од годину дана у односу на рок. Сада се већ назире крај овом делу до Кошева!
 
Приметно је да су радови на овом делу убрзани, мада већ касне више од годину дана у односу на рок. Сада се већ назире крај овом делу до Кошева!
Kasni se opet ali ovaj put zbog poplava. Rekli su da pustaju levu stranu pocetkom jula da bi u septembru-oktobru pustili u fulu do Koseva.
 
To sve zavisi od početka radova na jasičkom nadvožnjaku.

Ako uzmemo u obzir da se nadvoznjak pored petlje Kruševac-Istok laganim tempom gradio oko 14 meseci, mislim da ovaj najbržim tempom ne može brže od 5-6 meseci. Tako da će pre biti decembar '23 ili januar '24
 
Postoji i priča da se do KZ pusti u fulu a onda preko devijacije i kroz ili pored rampe zaobidje nadvožnjak pa besplatno do Koševa jednom ili dve trake.
Nepoznanica je još da li će se privremena rampa Koševi praviti na trasi ili će se sačekati cela nova petlja Koševi pa se onda saobraćaj propusti kako dolikuje kroz tu novu rampu i petlju a nastavak gradi natenane.
 
Koliko god je pozitivna izgradnja puteva očigledno je da baš na ovim novim (Miloš veliki i Moravski koridor) je mnogo stvari rađeno navrat nanos, tako da je sve više nezadovoljnih. Nama su ti putevi super, ali mi ćemo se provesti par puta godišnje, a nekome su uništili obradivo zemljište bez pravične naknade ili na drugim mestima izazvali veće probleme s poplavama nego što su bili ranije. I pored toga što je rađeno navrat-nanos, ili baš zbog toga,sve kasni.
 
kako navrat nanos kad je rok produzen za nekoliko godina ,s tim sto su radjene dopune projekta,znaci doradjeno sto je bilo sporno
a to sa eksproprijacijom je nesto sasvim drugo, te stvari su se pojavile u svim dijelovima naseg drustva
mislim da sada advokati preko sudova odugovlace procese izvlaceci za sebe i klijente sto vise novca
e kad bi se to nekako ubrzalo mozda bi se ubrzali i radovi na izgradnji
mada sa koje god strane pogledas nista nije realno,drzava daje premalo a vlasnici traze previse
ma samo nek se zavrsi ovo sto je zapoceto i u srbiji ne treba vise nista izgradjivati,samo odrzavaj ovo sto imas
 
Propust u Kosevima. Samo da ne bude opet kise, dok ne zavrse jednu stranu do kruznog toka.
IMG_6222.png
 
Pa vidi se sa snimka da će obe trake biti na istoj visini. A i zbog Morave.
 
Nisam znao odakle si tacno izvukao SS, zato kazem generalno nece svuda biti iste visine smerovi. A znam da su neke mostove testirali i samo ce ih rekonstruisati jer ispunjavaju uslove...
 
Vrh