Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Zar od EPS koji ne može da obezbedi 30% kapaciteta TENT i Ž infrastrukture koja ne može da se sabere sa redom vožnje da oćekujemo svemirski projekat rekonstrukcije Barske pruge bez zatvaranja? Ja bih pre poverovao u deda mraza. Al ajde, da ne budem pesimista.
Mujo radio biološko istraživanje, i pustio muvu i rekao: "Leti muvo!". Muva leti normalno. Posle toga otkinuo muvi jedno krilo i rekao: "Leti muvo!" Posle toga otkine muvi otkinuo i drugo krilo. "Leti muvo!". Vidi muva ne leti, i piše u izveštaju: "Kada muvi otkinu dva krila muva ogluvi."

U čemu je stvar? Poslednjih 10 godina nepartijski tehnokratski centri državnih sistema rascepan ŽS i EPS imaju podjednaku moć odlučivanja koliko i ta muva kojoj su otkinuli krila. Nije li ukidanje Železničke stanice Beograd dovoljan dokaz za to? Postoji li normalan ne samo stručnjak u privredi, nego i vojno-bezbednosni stručnjak koji bi takav potez nazvao ne-katastrofalnim?
Autobuski prevoznici su slabiji nego ikad, a rast broja putnika na železnici ne bi smanjio upotrebu automobila. Jednostavno, to je raspad i bezdržavlje, nema tu šta mnogo da se priča. Lakše am je da verujemo da su tu neki interesi, ali mrka kapa: niti imamo volje, niti znanja, niti organizacije. Kameno doba, to je sva istina.
Da upravo to. Izgubili smo maltene potpuno celu generaciju koja se rodila 1975-2000, a gledajući na njihovu sudbinu demotivišemo i ubijamo i sledeću generaciju. Sve to je anestezirano srljanje u kameno doba.
 
U nekim novinama danas je bilo da je problem u hladnjacima ali da se SV ogradjuje ond IZS zbog loseg stanja pruge ispore voznje
 
Што би рекла моја мама када se посвађам са бртам ко је први почео: "Шта ме брига, обојица сте криви" - и санкције. Тако и према овим слепцима. Казна на обоје па нек се чешају.
 
Poslednja izmena:
Biće ogromnih problema kada se pusti najzad pruga Jajinci Mala Krsna.
Saobraćaj vozova će se odvijati u odjavnim razmacima Krsna-Kolari-M.Ivanča-Jajinci.
Signalizacija je daleko od završenog pa je zato ovakav vid organizacije saobraćaja neminovan.
Još jedan ogroman problem jesu rasputnice K1 i K koje se nalaze posle stanice Jajinci u smeru ka Rakovici i Ostružnici.
Pošto se godinama saobraćaj odvijao samo preko Rasputnice K i to iz Resnika ka Rasputnici B(dalje Ostružnica i Bgd ranžirna) pa usled tog nije bilo potrebe za posedanjem same rasputnice K,osoblje je povučeno iz objekta i ostavljeno na milost i nemilost lopovima.
Stanična zgrada same rasputnice K,K1 je toliko devastirana da će dugo dugo potrajati njena obnova i vraćanje u život.
Zbog toga u infri razmišljaju da zbog nemogućnosti posedanja rasputnica sve skretnice budu "zakovane" i da se saobraćaj od Jajinaca ka Pančevu odvija preko Beograd ranžirne umesto da se odma vozovi spuste u Rakovicu kako je i normalno. Što je ludilo mozga i za zatvor.
Definitivno se pruga pušta samo za teretni saobraćaj pa tako da od putničkog voza za Požarevac nema ništa.
IŽS,jadna li si ovakva.(naravno ovo se misli na one u Nemanjinoj).
 

Privremena izmena saobraćaјa na relaciјi Lapovo – Kragujevac

„Srbiјa Voz“ a.d. obaveštava korisnike svoјih usluga da dana 9. јuna 2022. godine voz koјi iz Lapova za Kragujevac polazi u 9.40 časova i iz Kragujevca za Lapovo u 10.35 časova izuzetno neće saobraćati zbog tehničkih smetnji.

Ne sećam se kada je zadnji put uopšte normalno ostvaren neki od polazaka Kraljevo-Jagodina i Kraljevo-Lapovo. Trebali bi pisati posebno obaveštenje onda kada ti vozovi saobraćaju, a ne kada su otkazani, jer je to postala izuzetna okolnost.
 
1654787156758.png


Šta je ovo puklo? Točak ? ne mogu da ocenim na fotografiji,

Upravu su u vestima na radiju u 17 javili da je zbog oštećenja van funkcije i druga garnitura SOKO ali nisam uspeo da čujem celu vest....
 
Sad videh ovu vest o kamenovanju.

Ja sam mislio da se to ovde preraslo pre par godina. Ali zaboravih da se na Balkanistanu neke stvari nikad ne menjaju. Neki ljudi prosto ne mogu da prerastu pleme u sebi. Ako je tacna pretpostavka da nije nikakva placena i interesna akcija, valjda je u ovom slucaju neki izvitopereni poriv da se ostavi svoj trag na necemu, recimo analogno onome kada pajdomani i propaliteti ostavljaju zvrljotine na drugim vozovima. Bm li ga...

Nadam se da ce ih uhvatiti i onda umlatiti, pa tek zatim sprovesti u pritvor.
 
Poslednja izmena:
Nema to veze sa interesima https://www.blic.rs/vesti/beograd/u...smatraci-nemi-na-bezobrazluk-ali-su-u/rv2g98l tako prolaze i autobusi, automobili, bajkeri, biciklisti
Sto bi rekao Cane na koncertu "Sta je ovo, kameno doba, a ?!"
A umlacivanje posle hvatanja je isti nivo kao i kamenovanje, ili sve fino po PS i propisana kazna ili ne treba ni da ih hvataju...

Sad kad su pominjane barikade na pruzi, to mi deluje već da je neko organizovao. A zna se ko jedini ima interesa da to organizuje.
Sile mraka i bezumlja?
 
Vrh