Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Nisam pratio na času pa može neko da mi kaže kako smo stigli da govorimo o Štadleru kada je Vučić pre mesec dva najpre najavio da ćemo ipak kupiti kineske vozove pa je onda raspisan tender za nabavku ako dobro znam. I o kakvih 160km/h se tu priča??
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=825945#p825945:36wsjx9s je napisao(la):
wexy » Wed Feb 24, 2021 11:19 am[/url]":36wsjx9s]Znaci od High speed preko Higher speed do 160km/h.

Uzas.
Ovaj je za 200
 
Na tenderu su bukvalno prepisane karakteristike Stadler Kiss garniture. Moguće da kinezi ne mogu da isporuče do kraja godine. Ko će ga znati, ja sam zadovoljan sa KISSom. Da li će ovi vozovi voziti samo na "brzim" vozovima BG-NS ili će i na Re? Ostaje sad najveće pitanje fekventnosti vozova i cene karte.
 
Znači vođa je presekao čvor neizvesnosti:)
Izeš tender i propise.
Ajde bar jednom da nas nešto lepo iznenadi :):):)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=825999#p825999:2cilezeh je napisao(la):
tragac » Sre Feb 24, 2021 1:29 pm[/url]":2cilezeh]zar nije 200kmh uslov tendera?
Jeste i ovi vozovi mogu da postignu 200 km/h
 
А које услове са тендера Фуксин не задовољава?
 
Kao što je već rečeno par stranica unazad u ovoj temi, uslovi tendera su prepisane tehničke karakteristike Stadler KISS 200. Svaka dalja priča je suvišna.
 
То чак и не спорим. Шта је то тако уникално што други возови немају?
 
Evo Toma "Je*ote" Mona upravo u Oku na RTS-u pokaza kako će izgledati novi voz - jeste Štadlerov, na sprat, ofarban čini mi se u crveno, plavo i belo.. na brzinu je pokazao sliku.
 
Биће занимљиво видети како ће Кинези реаговати на ово наше вукљање за нос можда и већ сада највеће светске силе. Пре само пар месеци потписали су меморандум са њима о куповини возова.
 
Izgleda da dobijamo staru masku na KISS-u. Na slici koju je ministar prikazao je stari logo železnica, nadam se da će staviti novi (verovatno je dizajner samo ukoucao logo i to mu izaslo)

Nisam siguran kako da postavim sliku, kaže da je prevelika
 
Делује као стари модел.
00d4f17480d0222450214411ac3681f8.jpg


Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
 
Tako je, deluje kao još stariji model od ovog što imamo.
A ovo na slici ni ne deluje da je voz na sprat.
 
Jeste na sprat, rekao je - evo biće "dabldeker"... 8)
 
Nikad u životu se nisam vozio spratnim vozom. Biće mi zadovoljstvo da njime putujem kad god budem išao u Novi Sad,Inđiju,Staru Pazovu,pod uslovom da cena karte ne bude baš drastično skuplja od autobuske. Ako je razlika u 100-200 dinara,ok,ipak će komfor i brzina putovanja biti na daleko višem nivou nego danas.
 
Ovo ništa ne mora da znači.
Tako su i za nabavku 413/417 preovladavali u početku renderi sa Flirt 2 garniturom.
 
A kolika će otprilike biti cena karte? Ne verujem da će biti jeftino..da ne bude samo da ti vozovi zvrje prazni.
 
Model sa slike jeste na sprat i identičan je već proizvedenim KISS200 sa "starom maskom". Najzanimljivije je što su mu stavili i stari logo.
Međutim, ja bih uzeo sa rezervom ove skice, dok ne dođe neka fotka iz fabrike. Kad su kupovani Flirtovi, u početku je prikazan Flirt 2, da bi neposredno pred dolazak prikazano da će biti Flirt 3.
Kod Slovenaca je prvo prikazano da će i EMV i DMV i KISS biti sa maskom kao na našim Flirtovima, da bi kasnije na EMV promenili masku. Čak je i kolor šema kod njih neznatno promenjena.

P.S. Pisano istovremeno sa @tragac
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826173#p826173:29vrnri1 je napisao(la):
Užice » Sre Feb 24, 2021 10:09 pm[/url]":29vrnri1]Nikad u životu se nisam vozio spratnim vozom. Biće mi zadovoljstvo da njime putujem kad god budem išao u Novi Sad,Inđiju,Staru Pazovu,pod uslovom da cena karte ne bude baš drastično skuplja od autobuske. Ako je razlika u 100-200 dinara,ok,ipak će komfor i brzina putovanja biti na daleko višem nivou nego danas.

Super su spratni vozovi. Meni je recimo interesantniji donji deo, nekako je baš nisko (blizu tla) i još ako se prolazi kroz neki lep predeo osećaj je fantastičan, sve deluje nekako blizu. Kod gornjeg dela je interesantno što najčešće imaju zakrivljene prozore pa mu dodje kao panoramski voz. U našem slučaju mislim da je jedini pogled vredan pažnje na liniji BG Subotica onaj na samoj Fruškoj gori.
 
Vrh