Šta je novo?

Modernizacija železnice

Karlo del Ponte

Advanced
Učlanjen(a)
20.11.2011.
Poruke
2.337
Pohvaljen
4.211
Lokacija
Svuda po malo
Zar od EPS koji ne može da obezbedi 30% kapaciteta TENT i Ž infrastrukture koja ne može da se sabere sa redom vožnje da oćekujemo svemirski projekat rekonstrukcije Barske pruge bez zatvaranja? Ja bih pre poverovao u deda mraza. Al ajde, da ne budem pesimista.
Mujo radio biološko istraživanje, i pustio muvu i rekao: "Leti muvo!". Muva leti normalno. Posle toga otkinuo muvi jedno krilo i rekao: "Leti muvo!" Posle toga otkine muvi otkinuo i drugo krilo. "Leti muvo!". Vidi muva ne leti, i piše u izveštaju: "Kada muvi otkinu dva krila muva ogluvi."

U čemu je stvar? Poslednjih 10 godina nepartijski tehnokratski centri državnih sistema rascepan ŽS i EPS imaju podjednaku moć odlučivanja koliko i ta muva kojoj su otkinuli krila. Nije li ukidanje Železničke stanice Beograd dovoljan dokaz za to? Postoji li normalan ne samo stručnjak u privredi, nego i vojno-bezbednosni stručnjak koji bi takav potez nazvao ne-katastrofalnim?
Autobuski prevoznici su slabiji nego ikad, a rast broja putnika na železnici ne bi smanjio upotrebu automobila. Jednostavno, to je raspad i bezdržavlje, nema tu šta mnogo da se priča. Lakše am je da verujemo da su tu neki interesi, ali mrka kapa: niti imamo volje, niti znanja, niti organizacije. Kameno doba, to je sva istina.
Da upravo to. Izgubili smo maltene potpuno celu generaciju koja se rodila 1975-2000, a gledajući na njihovu sudbinu demotivišemo i ubijamo i sledeću generaciju. Sve to je anestezirano srljanje u kameno doba.
 

stex_pb

Higher intermediate
Učlanjen(a)
04.08.2019.
Poruke
1.466
Pohvaljen
3.096
U nekim novinama danas je bilo da je problem u hladnjacima ali da se SV ogradjuje ond IZS zbog loseg stanja pruge ispore voznje
 

Прле

Advanced
Učlanjen(a)
29.11.2018.
Poruke
3.744
Pohvaljen
4.503
Што би рекла моја мама када se посвађам са бртам ко је први почео: "Шта ме брига, обојица сте криви" - и санкције. Тако и према овим слепцима. Казна на обоје па нек се чешају.
 
Poslednja izmena:

mvbg1

Advanced
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruke
2.168
Pohvaljen
4.851
Biće ogromnih problema kada se pusti najzad pruga Jajinci Mala Krsna.
Saobraćaj vozova će se odvijati u odjavnim razmacima Krsna-Kolari-M.Ivanča-Jajinci.
Signalizacija je daleko od završenog pa je zato ovakav vid organizacije saobraćaja neminovan.
Još jedan ogroman problem jesu rasputnice K1 i K koje se nalaze posle stanice Jajinci u smeru ka Rakovici i Ostružnici.
Pošto se godinama saobraćaj odvijao samo preko Rasputnice K i to iz Resnika ka Rasputnici B(dalje Ostružnica i Bgd ranžirna) pa usled tog nije bilo potrebe za posedanjem same rasputnice K,osoblje je povučeno iz objekta i ostavljeno na milost i nemilost lopovima.
Stanična zgrada same rasputnice K,K1 je toliko devastirana da će dugo dugo potrajati njena obnova i vraćanje u život.
Zbog toga u infri razmišljaju da zbog nemogućnosti posedanja rasputnica sve skretnice budu "zakovane" i da se saobraćaj od Jajinaca ka Pančevu odvija preko Beograd ranžirne umesto da se odma vozovi spuste u Rakovicu kako je i normalno. Što je ludilo mozga i za zatvor.
Definitivno se pruga pušta samo za teretni saobraćaj pa tako da od putničkog voza za Požarevac nema ništa.
IŽS,jadna li si ovakva.(naravno ovo se misli na one u Nemanjinoj).
 

Užice

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.01.2021.
Poruke
1.521
Pohvaljen
1.893

Privremena izmena saobraćaјa na relaciјi Lapovo – Kragujevac

„Srbiјa Voz“ a.d. obaveštava korisnike svoјih usluga da dana 9. јuna 2022. godine voz koјi iz Lapova za Kragujevac polazi u 9.40 časova i iz Kragujevca za Lapovo u 10.35 časova izuzetno neće saobraćati zbog tehničkih smetnji.

Ne sećam se kada je zadnji put uopšte normalno ostvaren neki od polazaka Kraljevo-Jagodina i Kraljevo-Lapovo. Trebali bi pisati posebno obaveštenje onda kada ti vozovi saobraćaju, a ne kada su otkazani, jer je to postala izuzetna okolnost.
 

DzonTravolta

Advanced
Učlanjen(a)
26.07.2015.
Poruke
4.406
Pohvaljen
4.198

WLABmz

Advanced
Učlanjen(a)
02.07.2017.
Poruke
3.306
Pohvaljen
7.324

stex_pb

Higher intermediate
Učlanjen(a)
04.08.2019.
Poruke
1.466
Pohvaljen
3.096
1654787156758.png


Šta je ovo puklo? Točak ? ne mogu da ocenim na fotografiji,

Upravu su u vestima na radiju u 17 javili da je zbog oštećenja van funkcije i druga garnitura SOKO ali nisam uspeo da čujem celu vest....
 

Bender Rodriguez

Professional
Učlanjen(a)
12.03.2017.
Poruke
15.355
Pohvaljen
30.959
Sad videh ovu vest o kamenovanju.

Ja sam mislio da se to ovde preraslo pre par godina. Ali zaboravih da se na Balkanistanu neke stvari nikad ne menjaju. Neki ljudi prosto ne mogu da prerastu pleme u sebi. Ako je tacna pretpostavka da nije nikakva placena i interesna akcija, valjda je u ovom slucaju neki izvitopereni poriv da se ostavi svoj trag na necemu, recimo analogno onome kada pajdomani i propaliteti ostavljaju zvrljotine na drugim vozovima. Bm li ga...

Nadam se da ce ih uhvatiti i onda umlatiti, pa tek zatim sprovesti u pritvor.
 
Poslednja izmena:

Shinkansen

Beginner
Učlanjen(a)
16.02.2022.
Poruke
63
Pohvaljen
104
Nema to veze sa interesima https://www.blic.rs/vesti/beograd/u...smatraci-nemi-na-bezobrazluk-ali-su-u/rv2g98l tako prolaze i autobusi, automobili, bajkeri, biciklisti
Sto bi rekao Cane na koncertu "Sta je ovo, kameno doba, a ?!"
A umlacivanje posle hvatanja je isti nivo kao i kamenovanje, ili sve fino po PS i propisana kazna ili ne treba ni da ih hvataju...

Sad kad su pominjane barikade na pruzi, to mi deluje već da je neko organizovao. A zna se ko jedini ima interesa da to organizuje.
Sile mraka i bezumlja?
 
Vrh