pa dobro, može da se prvo napravi prvi petogodišnji plan, :lol: pa onda da se radi po njemu
Što se tiče katastra, mislio sam da se za početak samo na postojeću mapu dodaju podaci o parcelama koje prelaze određenu površinu, a da se kasnije ide na sve manje i manje da bi se na kraju obuhvatile sve. Većim investitorima treba i više mesta, a taj period može da se iskoristi radi testiranja zainteresovanosti, korisničkog interfejsa itd...
nekretnine: meni gde biraš da li hoćeš da kupiš ili iznajmiš stan, zatim da li tražiš garsonjeru, dvosoban itd... ili po kvadraturi. Mislio sam na jednostavan sistem mapa.
ovde je primer, zamenite grupe lige šampiona sa garsonjerama, jednosobnom... itd, drugi meni bi bio za traženje po kvadraturi (0-30, 30-50 itd.) a treći i četvrti isto to samo za izdavanje.
http://www.soccerstats.com/cl_results.asp
servisne mape: nisam mislio da sajt bude servis grada, jednostavno da grafički prikaže stanje u gradu. Dole mogu da budu linkovi ka stranama javnih komunalnih preduzeća gde građani mogu da dobiju informacije ili prijave probleme. Mape bi se menjale u skladu sa novim informacijama, a stare arhivirale (još uvek nemam ideju zašto, ali sam siguran da će nekada nekome trebati za nešto).
Hajde da predstavim još plastičnije - Igrali ste nekada SimCity? Igrica koja postoji u raznim verzijama preko dvadeset godina, u njoj ste u ulozi gradonačelnika i gradite grad. E sad, jako korisna opcija je mogućnost da vidite stanje puteva, saobraćajna zagušenja, vodovod, elektrodistributivnu mrežu itd... Moja ideja je da se to isto uradi, samo za Beograd (ne mora u realnom vremenu, za početak je dovoljno menjati kartu kada ima novih informacija).
Jednostavno, mesto gde se može videti kako grad diše
znam da je ovde neophodan velik support od strane raznih kako gradskih službi tako i agencija za nekretnine, ali verujem da je svima u interesu da ovako nešto postoji.