Šta je novo?

Lorem ipsum dolor sit amet...

Urbanista

Intermediate
Učlanjen(a)
25.11.2009.
Pohvaljen
2
Pozdrav svima!

Da se predstavim: arhitekta sam i urbanista, diplomirao pre dve godine, aktivan u struci. Pratim Beobuild godinama i tek se danas učlanio u forum. Prelistavam ga, čitam i, uz poštovanje vama koji pišete, nemam šta da dodam, da se bolje izrazim – ne mogu da verujem da ogromna većina članova ovog foruma razmišlja o gradu i daje savete za svoj grad, posmatrajući ga kao jedan složen organizam.

Postoji dosta oprečnih mišljenja, neko zgradu Bigza svrstava u najgore na svetu (što je po meni skandal da neko tako razmišlja), neko prenosi iskustva iz gradova u kojim živi, neko... Kako god, drago mi je da sam s vama koji volite svoj grad, kakav god bio!

Svet ostaje na nama, a mi ćemo početi od Beograda! ;)

Dobrodosao,mislim da nam fali najvise arhitekata ovde :kk:

Hvala, bolje vas našao!

Čitam, gledam šta da napišem ali mnogo toga je već rečeno...
Naći će se nešto! ;)

Eto vidis, pocni od BIGZa !!!
Dobrodosao kolega (vidi kako si nam privukao paznju!)

PS Sta znaci latinski citat?
PSS i da svi smo mi pomalo Beofrikovi and we like it!

Hvala!

Pobogu, zgrada Bigza je remek-delo srpske moderne, projektovao je Dragiša Brašovan, svetski poznat arhitekta koji je uveo modernu na Balkan! Projektovao je i zgradu Izvršnog veća Vojvodine, a koja je zaštićena UNESCO-m!

Kako god, ne zaboravimo da objekti nemaju samo arhitektonske vrednosti, već i ostale! Zgrada Bigza je izuzetno delo, iako sada ne deluje tako jer je izgubila svoj prvobitni sjaj ali rekonstrukcijom i renoviranjem može biti jako reprezentativna.

Nažalost, mnogi ljudi, često laici u arhitekturi i vizuelnoj percepciji uopšte, ne mogu da "primete" i "osete" arhitekturu u kontekstu. Jedna moja profesorka je lošijim učenicima uvek govorila "Ne umete da gledate!". To je ključ...

"Lorem ipsum dolor sit amet" se često nalazi u blanko poljima kada takvim tekstom dočaravaš kako bi izgledao dokument kada bi stvarno bio popunjen, inače to je nonsens, nema svoje značenje nego je kao šatrovački latinski koji je Ciceron pustio u etar kao šifrovani tekst...

Vrh