Ambassador
Advanced
Meni je genijalno to što se sve vreme klatila na stolici.. Jednostavno, vidiš da se žena načisto smorila sa tim čovekom...
Kada sam rekao da ih je tesko kvalifikovati mislio sam u odnosu na njihove javne profile.Ambassador":1mvj1kw1 je napisao(la):KiD, nije baš toliko teško, kao što ti kažeš. Treba samo uneti jviše od jednog parametra po kojem posmatramo partije:
SRS - nacional-socijalisti. (Nisam detaljno upoznat sa njihovim ekonomskim programom, ali ako je socijalan, kao što im je retorika.)
SPS - socijal-nacionalisti.
DSS - oni su po ekonomiji negde šmugć, između, centar, a po komponenti "demokratije", odnosno nacionalne politike, desni centar.
DS - umerena socijaldemokratija, ali malko više teži ka centru, odnosno umerenoj desnici (i u ekonoskom, a naročito "demokratskom" aspektu). Tu se dosta razlikuju od svog prokalomvanog kursa i praktičnog. (Ne zaboravimo, članovi su Socijalističke internacionale.)
SDU, LSV - socijaldemokratija, vrlo jasna, ali u praksi ovo "socijal" malo odstupa.
LDP - liberal-demokrate. I ekonomski program imaju, radio ga je Vladimir Gligorov.
A reći da je LDP ekstremnija od radikala, mislim da je van svake pameti. Možda Čedomir ili B.S. imaju "malo" ekstreman nastup, no u knokretnim stavovima ne mogu prepoznati ekstremizam (osim librealne ekonomije), meni je bitnija suština nego forma. Formu svako može da nauči, ali opet sadržaj je ono što oslikava nečiji ekstremizam. Da li je ubica u svilenom odelu, ili kecelji kasipana je sve jedno, makar meni.
Nego, da pređemo na neke sveže vesti, kanididat SPS-PUPS-JS je Žarko Obradović.
Ona podela je na osnovu njihovih javno prokamovanih ciljeva, odnosno njihovih "javnih slika", samo treba sabrati 2 i 2, a kada odstupaju, to je druga stvar, alki sam za neke partije i to naveo.KiD":2o2kxbge je napisao(la):Kada sam rekao da ih je tesko kvalifikovati mislio sam u odnosu na njihove javne profile.
mrzi me sad da ponovo trazim podatke, ali vojvodina uzima vise para iz budzeta nego sto u njega daje, tako da ne moze biti govora o bilo kakvom potkradanju (autoput horgos-pozega je neka totalno druga stvar i tu se slazem sa ljudima iz vojvodine), ali zato beograd stvarno dobija manje iz budzeta nego sto je u isti dao, ali se ne cuje niko iz bg-a kako dize galamu oko toga......strasno je sta se desava na jugu srbije, ali ipak ovo je tema o lokalnim izborima u bg-u tako da necu tamo da zalazimAmbassador":1asiy6st je napisao(la):Naravno, ali mislim da se tu zapravo dešava dvostruko podkradanje, deo Srbije uzima pare od Vojvodine, ali i unutrašnjost uzima velike pare od Beograda, tako da ste obojica u pravu, samo su kritike tvog drugara usmerene na pogrešnu stranu..
Izvor: B92Radikali predstavili tim za Beograd
12. april 2008. | 15:49 | Izvor: Beta
Beograd -- Srpska radikalna stranka predstavila je ispred Gradske skupštine svoj tim za Beograd na lokalnim izborima koji će se održati 11. maja.
Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić rekao je novinarima da će prevashodni cilj beogradskog tima te stranke biti da iskoreni korupciju u upravljačkim strukturama glavnog grada i pokaže brigu prema građanima. "Imali su osam godina da pokažu šta znaju, ali nisu uradili mnogo jer su bilo fokusirani isključivo na sopstvene interese", rekao je Vučić.
"Mi želimo da uradimo najznačajnije infrastrukturne objekte, ali, pre svega, da pokažemo brigu prema Beograđanima", rekao je on.
Vučić je dodao da će tim SRS za Beograd, ukoliko dobije priliku, raditi u interesu svih građana i da neće poznavati partijske razlike.
Vučić je ponovo kritikova posao koji je vezan za izgradnju mosta preko reke Save i ocenio da je za taj novac bilo moguće izgraditi dva mosta, ali je i dodao da je firma koja je dobila taj posao pod istragom u Sloveniji zbog lošeg kvaliteta radova i kašnjenja.
Govoreći o timu SRS za Beograd, Vučić je rekao da njega, između ostalih, čine profesor ekonomije Sreten Sokić, finansija Zoran Bingulac i lekari Paja Momčilov i Moma Babić.
Dodao je da će SRS na listi imati 110 kandidata, a da će do kraja kampanje obići svako beogradsko naselje kako bi stanovinica glavnog grada pokazali svoju brigu za njihove probleme.
Koliko sam ja u toku, njegova faca sa zastitnim znakom - bolnom grimasom kao da seta sa motkom od metle u d****u - se svakodnevno moze videti medju biracima iz zapostavljenih prigradskih naselja.Homer Jay":1sj15go4 je napisao(la):Zar vam nije cudno da je Vucic za sada ovako malo aktivan u kampnanji?
Sa čisto markentinške strane - relativno pametna strategija..jelenabg":1035xjmx je napisao(la):Ne znam da li znate, ali Vučić obilazi prigradska naselja - lično.
Ulazi u prodavnice, rukuje se, presreće ljude na ulici - opet se rukuje (ništa od ovoga ne snima kamera - samo se pojavi, kao običan čovek). Očigledno ide i na direktan marketing. Neki ljudi će se osetiti važnim - ej, on je došao sa mnom da se rukuje.
Izvor: Peščanik.net(...)Dragan Đilas, kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika, odnosno prvi na listi za Skupštinu grada Beograda, dao je izjavu Tanjugu najavivši da će sutra za saobraćaj biti otvoren Južni Bulevar i da će do 15. oktobra biti završen tunel „Železnik“, koji je deo obilaznice oko Beograda. U kom svojstvu nas on obevešatava o Južnom Bulevaru, a još više se pitam, kako on zna šta će se dogoditi 15. oktobra sa tunelom „Železnik“. Pitam se da li uopšte još postoji gradska vlast? Valjda je otvaranje Južnog Bulevara u njenoj nadležnosti, a ne nekog od izbornih takmaca. Đilas se izvinio građanima što radovi kasne tri meseca! Zašto se on izvinjava građanima? Je li on odgovoran zato što nešto u gradu kasni, bulevar ili tunel, svejedno? Opet ista stvar, on priča sa pozicije vlasti, pa je izgleda i odgovoran za sve što se dogodilo ili nije u gradu. Zar ne bi bilo logičnije da neka od odlazećih vlasti prvo sama položi račun građanima šta je uradila, a šta nije i zašto nije. (...)