Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

Što se neodobravanja kredita tiče, to možeš da navedeš u predugovoru kao višu silu ili razlog zbog koga prodavac ne zadržava kaparu

Što se neodobravanja kredita tiče, to možeš da navedeš u predugovoru kao višu silu ili razlog zbog koga prodavac ne zadržava kaparu
Mozes da pitas ali u novogradnji ti investitori to nece prihvatiti :)
Izvor: razgovor sa 4 razlicita investitora, samo je Airport Garden prihvatao da zadrze samo 5% umesto 10% u slucaju neodobrenja kredita.

To je bas nezgodno, kod mene zadrzavaju 10% vrednosti nekretnine, ostatak vracaju.

Ne nalazim diskusije o kupovini prvog stana za život, pa sam odlučio da pokrenem ovu temu.

Tražimo stan koji bi odgovarao porodičnom životu, sa minimum dve spavaće sobe. Najvažnije nam je da gradnja bude kvalitetna, posebno kada je reč o zvučnoj i toplotnoj izolaciji, a zatim i o drugim aspektima. Lokacija nije prioritet, budući da smo do sada živeli u različitim delovima Beograda, a radimo od kuće. Važno je, međutim, da mikrolokacija nudi kvalitetnu osnovnu školu. Nije nam presudno da li se radi o stambenom kompleksu ili manjoj zgradi.

Problem nastaje kada pokušavam da procenim kvalitet projekta i izvedenih radova. Na osnovu obilaska lokacije, teško mi je doneti bilo kakav siguran zaključak.

Zanima me vaše mišljenje – koji projekti ili stambeni objekti, po vašem iskustvu, pružaju kvalitet koji biste izabrali za život sa svojom porodicom? Pretpostavka je da bi useljenje bilo moguće odmah ili u roku od godinu do godinu i po dana. Novogradnja iz razloga povraćaja PDV-a.

Spremni smo da razmotrimo i lokacije koje se nalaze do sat vremena vožnje od Beograda.

Ako ti odgovara i da budes udaljen sat vremena od Beograda, gradi kucu.

Nemamo dovoljno sredstava za izgradnju kuće, pa smo ipak došli do toga da kupimo stan. Kredit za stan je znatno lakše dobiti, a tu je i povraćaj PDV-a. A nismo sigurni ni koliko ćemo dugo moći da ostanemo van Beograda u budućnosti.

Vrh