Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Bravo za Beograd i sve organizatore!

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/novo ... rt/rvn0sjs

Novogodišnji spektakl sa Kule Beograd! Do sada neviđeni vatromet, laser šou i koncert najpopularnijih domaćih muzičara, ulaz slobodan

Najspektakularniji doček u Beogradu i Srbiji dogodiće se u Belgrade Waterfront-u, gde će u noći 31. decembra biti priređen svetlosno-muzički performans kakav do sada nije viđen u regionu! Naša prestonica će se ovim događajem upisati na mapu metropola širom sveta prepoznatljivih po senzacionalnim dočecima koji okupljaju hiljade posetilaca.
Iz Beograda će u svet biti poslata veličanstvena slika sa Kule Beograd, novog simbola grada i Srbije, odakle će nas osmominutni vatromet isprepleten sa laserskih zracima i svetlosnim efektima na Kuli Beograd uvesti u novu 2022. godinu u velikom stilu. Jedinstveni šou biće propraćen muzikom posebno komponovanom za ovu priliku i inspirisanom domaćim nasleđem i tradicijom.

Osim sa Kule Beograd, vatromet će se u ponoć vinuti i sa reke, a refleksije svetala u Savi dopuniće magiju koja će se dešavati nad našim gradom.

Da će doček u Belgrade Waterfront-u biti zaista nezaboravan, obećava i veliki koncert u novogodišnjoj noći. Na bini na Sava Promenadi, pored Starog savskog mosta, od 20 sati smenjivaće se DJ, Angellina, Coby, Saša Kovačević i zvezda večeri – Goran Bregović, sa kojim će nastupiti i nekadašnji pevač Bijelog dugmeta Mladen Vojičić Tifa. Publika će u Novu godinu zakoračiti pod svetlima Kule, u ritmu dobre atmosfere, a ulaz na koncert je besplatan.

„Spektakl kakav smo do sada mogli da vidimo samo u velikim svetskim prestonicama sugrađani će prvi put moći da dožive i kod nas. Pored ulaska u Novu godinu, proslavljamo i završetak radova na fasadi Kule Beograd, arhitektonskog remek-dela na obali Save. 2022. je ujedno i godina kada će Kula biti završena, a veličanstveni vatromet, laserski šou i koncert popularnih muzičara je naš poklon Beograđanima i gostima glavnog grada“, kaže Zorana Burlić, direktorka Belgrade Waterfront-a.

Dočekajte Novu godinu na najlepšem mestu u prestonici, uz prijatelje i one koje volite. Zamislite svoju novogodišnju želju uz impresivni vatromet i laserski spektakl i uživajte uz zvuke svojih omiljenih izvođača!

Doček Nove godine u Belgrade Waterfront-u odvijaće se uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, dok će kovid redari voditi računa da se svi prisutni pridržavaju propisa kojima se sprečava širenje kovida.
 
Ma još samo jednu antenu od 33 m nakačiti da dostigne 200m. :D :D :D
 
Povodom koncerta ispod Kule za NG:
..."Spektakl kakav smo do sada mogli da vidimo samo u velikim svetskim prestonicama sugrađani će prvi put moći da dožive i kod nas."...
Javiti Vesiću pod hitno za koncert kod Hajdučke česme 1977!
 
sto da ne? Bice najveca zgrada ima LED Show kao i u drugim gradovima da takve zgrade imaju ulogu. Neznam zasto uvek neko ima potrebu da sve pravi lose. ako ti se ne svida super nemoj da ides. nikada nikad nece svima sve da se svida, jer svako ima drugi ukus. i samo sto se nekima ne svida ne znaci da svi ne zelimo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902575#p902575:r0kmdzh7 je napisao(la):
Uroš985 » Pet Nov 26, 2021 10:52 pm[/url]":r0kmdzh7]Ma još samo jednu antenu od 33 m nakačiti da dostigne 200m. :D :D :D
pričali smo o ovome već lol, antena se ne bi računala u visinu
 
Antena ili bez nje, Kula izgleda kao svemirski brod u poredjenju sa skromnim izgledom Avaza. Ali ni poredjenje nije fer, Sarajevo ima 275k stanovnika a Beograd 1.3 miliona u uzoj gradskoj zoni, neuporedivo su siromasniji od nas.
 
Pa ja ne znam koliko ima veze visina neke zgrade sa veličinom grada, bogatstvom države. Mislim, znam da ima, ali zgrade prave privatne firme. Znači da bi onda trebalo prozvati velike i uspešne firme koje posluju u Beogradu i Srbiji što ne zidaju visoke i reprezentativne objekte(?)

Telekom Srbija, Zepter, Delta holding, Kopernikus, A1, Telenor, Pink... Ja se ne bavim mnogo našom privredom, ne znam ko bi još mogao...(?)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902667#p902667:2t6mkysz je napisao(la):
lukakaludjerovic » Sub Nov 27, 2021 12:43 pm[/url]":2t6mkysz]Kako onda ljudi pricaju da je Avaz toranj visi ako se ne racuna antena?

Antena se računa ako je projektom-predviđeni trajni deo objekta i ima umetničku / estetsku funkciju, što bi na engleskom bio tzv. "spire". Telekom toranj koji se naknadno nalepi na gotovu zgradu se ne računa u visinu, to je samo puka antena. Iskreno ne znam kako Avaz toranj treba da izgleda, ali ako od starta ima zamišljen šiljak na krovu, onda se taj šiljak računa jer je projektom predviđeni deo zgrade bez kog ona nije kompletna (spire). Kad bi sutra nalepili radio antenu na Kulu Beograd, to bi se računalo kao telekomunikaciona infrastruktura koja nema veze sa samom zgradom i njenom visinom. Ponoviću - kao što se visina West 65 kule računa do vrha zgrade, ne do vrha krana koji drži korpu za pranje prozora.
Možda bi prošlo ako bi dali pare da montiraju antenu koja ima čisto estetsku funkciju umesto da bude i telekom toranj, i ako bi imao neku fensi obradu - na primer da je obložen pleksiglasom. Ali bi svakako opet bilo naknadno lepljenje nečega na gotovu zgradu, i bio bi providan pokušaj da nama ipak bude najveći, i to na osnovu tehnikalija a ne prave predviđene visine objekta. A i tom logikom bi samo svi mogli da lepe sve više antene na postojeće zgrade i da time kao probijaju rekorde. Da su hteli, mogli su da imaju toranj na vrhu od starta, ili su mogli da ne skraćuju zgradu sa prvobitno planirane visine. Sad šta je, tu je.

Mada moram da priznam da bi mi bilo jako smešno da jedna od najistaknutijih zgrada u Beogradu faktički pretrpi neplaniranu nadogradnju zbog kompleksa malog k****, pa da kula Beograd osvane na Malo smo nadogradili :lol:
 
af0f09513acc83a4716c8a897049085f.jpg

9fb86fb6a010bb1103ddba9925254b99.jpg

8ac9ecffdbf7255a5534f1fda5a4eeb0.jpg

53e9b5410af507337c418714693df91e.jpg

dd4d9ca0bf0cd6037961e91242aae3e5.jpg

0c7f8f22632fddb245e9ae5df7b2104b.jpg

7363ae14e0764d9f8bf41aa02121fb58.jpg

9baf48983253b9580a061c9ff64e5d48.jpg

7997184aa85b587b35dbf51a622a98c6.jpgSent from my iPhone using Tapatalk
 
Da li se zna kako ce tacno izgledati ovaj luk tj deo setalista koji ce biti iznad reke? Ima li neki valjan render?
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tJuqe6sre2I[/youtube]


Eto neko je napravio video koji sublimiše sve ono što se nama dogadja , zaista je neverovatno da ceo video oslikava stanje stvari koje mi trenutno proživljavamo. Okacio sam i ovde jer je kolona kamiona za govanca iz Burdz kalife zapravo ono što će se desiti sa rekom Savom kada bude završena ova zgrada. Naravno, tu je i prica o metrou , kao i o robovima iz Indije... Kakav smo mi model pokupili, kako smo to uspeli..
 
Pa valjda je zato i izgrađena nova crpna stanica pod Savskim trgom - da može da usisa sva ta govanca Iz Beograda na vodi i pošalje ih dalje ka Velikom selu i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, koje će tek tako prečišćene biti ispuštene u lepi plavi Dunav?
 
Kolona kamiona je već tu, samo je u pitanju Falkenštajner na Staroj planini - mislim dopremanje vode. Mislim da je voda - nisam siguran, ne sećam se sada, da me ne optuže da širim dezinformacije. Ali znam da je tako neka glupost, sve i da nije voda
 
Ne kapiram u cemu je problem, ceo BWF nije po velicini kao blokovi na NBG, pa i tamo se fekalije negde slivaju bez problema... Dopremanje struje, vode, odliv otpadnih voda, ako nije problem blokovima sto bi bio za BWF?
 
Ali zasto se to ovde toliko potencira, a za ceo ostatak grada prihvata kao normalna pojava? I mene vec iritira potenciranje nepreciscavanja otpadnih voda u BGH2O

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
 
BoJak":2drasz89 je napisao(la):
Ali zasto se to ovde toliko potencira, a za ceo ostatak grada prihvata kao normalna pojava? I mene vec iritira potenciranje nepreciscavanja otpadnih voda u BGH2O

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Prvo blokovi su planski gradjeni, i znalo se gde ce koliko stanovnika biti pa je i kanalizacija skladno odradjena. To je sto se tice starih, za nove blokove ce biti komplikovano svakako.
Problem ovde, je sto stambenom naselju sa ovoliko stanovnika mesto ovde nije. Izgradjeno je kako bi se prale pare, i sa dozvolama koje nisu izdate legalno. Ove koje grade, a ni sam grad ne interesuje gde ce kanizacija ici sve dok ljudima kaplju parice. Ako je tebi to normalno, svaka cast…
 
Vrh