Šta je novo?

Kruševac

Navip

Higher intermediate
Učlanjen(a)
30.10.2018.
Pohvaljen
5.194
Screenshot 2023-05-14 6.42.21 PM.png

Hotel Rubin Kruševac

Poslednja izmena:

Da nije neka greska u pitanju za 8000 stanova?
Opstina Krusevac je za 10 godina skoro 14 000 stanovnika izgubila. Jedino ako se polovina sela preseli na tu lokaciju.

Poslednja izmena:
IMG_20240207_153952.jpg
IMG_20240207_094157.jpg

Malo fotki od juče iz Kruševca, nisam stigao da obiđem Lazaricu, ali uskoro ću ići opet, pa ću da ispravim to... Moravski koridor od Pojata do grada je odlično urađen, Kruševac ne preterano lep, ali veoma živ, mnogo ljudi na ulicama, u državnim institucijama svako drugo prezime Gašić...

Daleko je Kruševac od lepog grada.. šta je u njemu objektivno lepo? Spomenik i par starih zgrada, ostalo je socijalistička arhitektura.

Vršac je npr. lep grad. Lepe stare zgrade, dobro održavane, čisto je..

Ali, to što je grad lep meni nije pomoglo da mi taj grad ostavi neki prijatan i pozitivan utisak.. Često sam u njemu i jedini osećaj koji imam dok sam tamo je - ravna linija.. jako čudno mesto, kao lepa i sređena devojka, a nikakve hemije i harizme..

Nemam nista objektivno lepo, imam samo subjektivno
Glavna mi se bas dopada, od Crkve Svetog Djordja pa do kruznog toka je prilicno siroko i prijatni za setnju. Jes, zgrade okolo jesu monotone, ali je ceo taj potez jedna jako prijatna celina. Trgovi/platoi su sredjeni. Imaju i onu pesacku zonu, gde sam slikao ovo gradiliste.
Na moje mislenje dosta utice to sto sam iz kraja gde su gradovi vise sela nego gradovi i nisu uopste smisleno uredjeni, pa mi Krusevac izgleda mnogo lepse u poredjenju.
No cini mi se da je Kruševac lepsi i od npr Kragujevca, koji je dosta veci
Ali, ruku na srce nisam isao dalje od glavne I od Lazarevog grada

Kragujevac mi je u užem izboru za najružniji grad u Srbiji.. ne zna se šta je grđe u njemu, zgrade, nepravilne ulice, užasno ružan kej bez jednog drveta, brisani prostor.. strašno...

Aranđelovac isto, sem parka Bukovičke banje.. Lazarevci, Mladenovci, sve ružno do ružnijeg.. Smederevoooo, a joj, koja ružnoća..

Niš mi je s druge strane, ostavio dobar utisak.. ima dobre, široke ulice, solidnu staru arhitekturu, tvrđavu.. ipak, kej i zgrade uz njega su bzvz.

Od malih mesta-Krupanj je bombonica, Valjevo može da prođe, Podrinje je lepo.

Od malih mesta-Krupanj je bombonica, Valjevo može da prođe, Podrinje je lepo.
U Podrinju da valja jedino Bajina Basta i Loznica, ostalo zali boze.
Priroda je lepa, ali naseobine, puno divlje grdnje, zagradjuju Drinu, prave Zlatibor na reci.
Za Krupanj si u pravu.

Pa svuda nam je priroda lepa, a naselja nikakva..

Kruševac je jedan od lepših gradova te veličine. Lepo je otići i na Bagdalu i Slobodište, park kod Don Žon kule je isto lep. Treba videti i kuću Simića, zgradu muzeja. Centar je lep, sredjen, ima od skoro i biciklističku stazu u centru, a spomenik kosovskim junacima je retko lep.

Ne znam da li se vređate na naziv Čarapani, ali sam upravo na strimu pratila neke događaje u vašem gradu.
Prvo, nisam znala da je onoliki grad, da ima onoliko stanovnika, a na to sve jako lepo izgleda.
Ipak, najveći utisak su ostavili ljudi koji su sacekali neke dve kolone nekih gostiju ( necemo o tome da se ne naljuti neko) ali su stvarno sila.
Danas su Univerzitetski centar i kao od sale primaju 500-600 ljudi. I niko ne spava na otvorenom
Moram reci da građani Kruševca mogu da se ponose i diče svojim mestom i velikim srcem, a ja bih volela i licno da posetim grad, mnogo mi se dopao!

Ne znam da li se vređate na naziv Čarapani, ali sam upravo na strimu pratila neke događaje u vašem gradu.
Prvo, nisam znala da je onoliki grad, da ima onoliko stanovnika, a na to sve jako lepo izgleda.
Ipak, najveći utisak su ostavili ljudi koji su sacekali neke dve kolone nekih gostiju ( necemo o tome da se ne naljuti neko) ali su stvarno sila.
Danas su Univerzitetski centar i kao od sale primaju 500-600 ljudi. I niko ne spava na otvorenom
Moram reci da građani Kruševca mogu da se ponose i diče svojim mestom i velikim srcem, a ja bih volela i licno da posetim grad, mnogo mi se dopao!
Niko se ne vređa, čak se ponose. Postoji i nagrada na festivalu humora i satire, Priznanje Vitez od Čarapanije (počasni građanin Kruševca) dodeljuje se osvedočenom prijatelju grada.

Otkud znam, ovi sa ZL kad ima kazes Ercovi ili čačanima Grebići...recimo da se kao malo žacnu hahahhahahaha
Stvarno vam svaka čast, Carski grad, mislim da sam nekad dolazila u osnovnoj na ekskurziji, ali sam sada gledala snimke iz drona i mogu reci da mi se mnogo dopada izgled grada, ona crkva, trg.... lepo lepo i bravo ljudi

Зато што је Ерцов увредљива изведеница од Ера а Гребић увредљива етикета. Чарапан има позитивну конотацију.

Vrh