Šta je novo?

Komunalna milicija (BELI)

Sećam se slučaja leta 2016, kad je prodavac lubenica na Petlovom brdu preminuo posle svađe sa ološem iz milicije. Pravili su probleme kad stignu, a kad treba da se suoče sa nekim problemom, kukavički ćute i beže. Smeju da se iživljavaju nad prodavcem lubenica, a ne nad navijačkim ološem koji posle okupljanja za sobom ostavi tonu smeća i išarane fasade.
 
sa navijacima ne sme da se tuce ni obicna murija u vojnoj uniformi, gledam likove, cackaju nos dok navijaci lupaju buseve koji prolaze pored stadiona

da resavamo probleme iz korena, pre kaznjavanja tih navijaca treba kazniti te pandure sto su blejali, otpustiti ih momentalno, i da plate oni za polomljen autobus jer su direktno odgovorni nesprovodjenjem zakona
 
Не причајте којештарије, да не кажем глупости што се тиче полиције и навијача. Они људи само раде оно што им (ни)је наређено. Зар није ОН први још док је био премијер и то на сред Скупштине рекао да "нема снаге да се избори са навијачима, јер за то нема консензуса у држави"?? И то је тако прошло, ником ништа... Нико ни реч (осим неких прозападних медија) рекао није.
 
Ко је надлежан за ситуацију где такозвани мигранти спавају по паркингу градских гаража и то по спратовима ?
 
Требало би да буду надлежни сви у смислу сарадње и помоћи, а не да се они којима на папиру тачно не пише одређена ставка праве слепи и глуви код очију и ушију и не пада им на памет да ако они нису надлежни ангажују своје драгоцено време, енергију и пажњу да макар позову оне који јесу.
 
Нажалост код нас ствари функционишу тако да нико неће или не сме да ради ништа више од наређеног.
 
Брате на шта личи онај потез око старе штајге и БНВ .. Мароко, Алжир, Пакистан, Индија.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=660031#p660031:2u7855gh je napisao(la):
Astrotrain » Today, 10:30[/url]":2u7855gh]Требало би да буду надлежни сви у смислу сарадње и помоћи, а не да се они којима на папиру тачно не пише одређена ставка праве слепи и глуви код очију и ушију и не пада им на памет да ако они нису надлежни ангажују своје драгоцено време, енергију и пажњу да макар позову оне који јесу.

Pa sad treba neko da prepozna u koju kategoriju spadaju "migranti koji spavaju gde god da stignu". Verovatno je drugačija nadležnost ako spavaju u parku ili u garaži, a verovatno treba da provere i koje su nacionalnosti migranti jer su možda i tu podeljene nadležnosti. :bash:
 
На ком паркингу спавају мигранти?
 
Verovatno misli na parking kod Ekonomskog fakulteta. Svojevremeno su migranti bili prvsvojili čitav donji nivo, ali ga je kasnije parking servis potpuno ogradio. Mislim da tu vise ne mogu spavati, ali se i dalje motaju okolo...
 
Да на тај.. тај паркинг и парк изгледају као постапокалиптична сцена.. и то су све мушкарци од 18 до 40 година .. срећа па иде лоше време, то једини начин да се почисте одатле, мени није јасно како факултет не реагује? како могу да игноришу оно, видео сам девојку која пролази на прстима вероватно до факултета широм отврених очију од страха.. Дно.
 
Изгледа је наређење с врха да нема репресалија према мигрантима пошто Вучко то користи како смо ми као хуманији од мађара са бодљикавим жицама, хрвата што их пребијају и бугара са паравојскама наоружаних оклопњацима које лове мигранте.
 
DA LI KOMUNALNA MILICIJA IMA PRAVO NA POLICIJSKU SIRENU? Nadležni tvrde jedno, a stručnjaci imaju drugačije mišljenje

Da li Komunalna milicija ima pravo da na svojim službenim vozilima ima policijsku sirenu, pitanje je koje je pre nekoliko dana zapalilo društvene mreže. Dok nadležni tvrde da je sve po propisima, stručnjaci uveravaju da postoji i "druga strana medalje".

Nedavno je, naime, Beokom servisu upućeno pitanje "Zbog čega Komunalne milicija ima policijsku sirenu". Nedugo zatim stigao je odgovor Sekretarijata za poslove komunalne policije u kome se detaljno objašnjava kakvu opremu po zakonu koriste komunalci.

- Odlukom o boji i načinu označavanja vozila i plovila i opremi Komunalne policije, propisano je da opremu vozila Komunalne policije čini svetlosna signalizacija ugrađena na najvišem delu vozila u skladu sa propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sastoji od jednog ili dva žuta rotaciona svetla ili od dva izvora treptućeg svetla žute boje integrisana u krovnu konzolu na kojoj se sa prednje i zadnje strane nalazi natpis "Komunalna policija" i koja može biti opremljena i uređajem s mogućnošću ispisivanja naređenja, ugrađen uređaj za davanje zvučnih znakova u nizu tonova različitih visina s mikrofonskom kombinacijom, kao i ugrađen kolski radio-uređaj za prijem i predaju na frekvencijama koje korisni Komunalna policija - stoji u odgovoru.

Međutim, u međuvremenu se na društvenim mrežama oglasio i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji kaže da "nije baš siguran da je takva odluka u skladu sa važećim zakonom".

- Nisam siguran da je citirana odredba gradske odluke kao podzakonskog akta u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Pravo na takvu zvučnu signalizaciju imaju samo vozila vojske, policije, vatrogasaca, Hitne pomoći, BIA i VBA (član 106. i 108. ZBS) - stoji u odgovoru Okanovića.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/da-li ... -a/zwtl25r
 
Upravo. Što bih voleo da se nađe neki novinar da baci to pitanje Vesiću u nekoj narednoj prilici.
Ako neki od njih čita temu, eto mu ideje za reportažu.
 
Meni samo nije jasno, tj, to se samo pokazuje neviđenu bahatost, a verovatno i neobrazovanost. Imaš sve pravne poluge sistema u svojim rukama, i ne možeš da uskladiš odluku sa zakonom (i obratno).

Isto kao i za skoro sve radove u Gradu koje započinju, a nemaju spremnu svu dokumentaciju.
 
Znaci sutra ce i kamioni gradske cistoce da krenu sa ugrađenim uređajem za davanje zvučnih znakova u nizu tonova različitih visina s mikrofonskom kombinacijo. Heh napunio se kontejner za djubre i treba ga hitno isprazniti. I oni su gradska komunalna sluzba i to mnogo bitnija.
 
Сећам се кад су се тек појавили, прво су имали плаву ротацију па су им наредили да замене за жуту.
 
Stvarno? Ja nijednom nisam video to. Koja vozila su imala te rotacije? Čeriji?
 
У Шапцу и још неким градовима сам то виђао.
 
Ево и слика. Ова возила са промоције су верујем пежо и пајеро полиције МУПа дати за пропагандне сврхе, а ови у гаражи су патролна возила комуналне полиције Шапца у почетку када су имали плаве ротације.
 
Pozdrav,

Zanima me da li komunalna policija- milicija je u obavezi da ostavi ceduljicu na autu za prekrsaj? Ili na boom pa dodje kazna na adresu?

Послато са MIX помоћу Тапатока
 
Ја не знам да они имају било какву обавезу осим да примају плату.
 
Ladno, sad sam gledao registar neplaćenih kazni i ispostavilo se da imam dve a ništa na adresu nisam dobio?

Послато са MIX помоћу Тапатока
 
Vrh