@astrodule, na ovo je @johnny_s mislio:
Problem je krivina bici staze koja ulazi u pesacki prostor gotovo celom sirinom bez potrebe. Svako ukrstanje biciklista i pesaka je potencijalni rizik. Nije suzenje kao kod Savanove, ali je ipak suzenje, a krivo mi je sto je bespotrebno. Ja sam mislio da je ta krivina privremena, jer je staza tako isla ka staroj stazi kod lifta, ali izgleda da ce tako ostati.
Zrvenom sam obelezio kako staza ide ispod mosta, posto se ne vidi iz satelita, zuto sam oivicio setaliste, a zeleno sam obelezio kako bi izgledalo da neko ima mozga. Pored ukrstanja sa pesacima, druga losa stvar je krivina. Uvek je treba izbegavati, ukoliko nije neophodna. Gde bas mora, ok. Lepo su uradili krivinu kod beton hale, jer sad odvajanje od reke ide koso, a ranije je bilo pod 90 stepeni i same krivine su bile ostre i teske za mimoilazenje pri vecoj brzini (znaju to biciklisti, kada su u krivini nagnut...)
@astrodule, nisam znao da ce biti bilo kakvog odvajanja bici staze od reke, kada se zavrsi trzni centar. Na renderima sam video cak 2 staze, na nivou ulaza u TC i dole uz samu reku. Naravno, renderi su jedno, a realnost drugo, ali mislim da ne bi smeli da se igraju i da bicikliste odvoje od reke, jer ce im hiljadak biciklista blokirati ulaz u TC kao vid protesta. Zbog protesta su umetnuli stazu u postojecu promenadu i dali obecanje da nece presecati stazu dok traje gradnja BW, pa zbog toga bar leti prave privremene staze za obilazak. Zimi, kada nema puno biciklista, situacija nije uvek podnosljiva. Na mestu parkica sam pretprosle godine gacao po nekom sitnom pesku. Gume uske, samo tonu, peske kad prelazim, pesak i blato mi se uvlace pored SPD plocica i pune cipele, tako da sam generalno izbegavao voznju tuda. Da ne pominjem vlaznije dane i kamione koji nanesu blato.