Šta je novo?

Kako zastitit vodu da prolazi preko bankine u drugi deo kupatila?

Učlanjen(a)
16.01.2024.
Pohvaljen
3
Prilikom renoviranja kupatila napravili smo nekoliko gresaka. Keramicar nije napravio blagi pad na bankini ka odvodu i verovatno jos bitnije kada smo stavljali staklo stavili smo na sred bankine.
Sada voda posle svakog tusiranja prolazi u velikim kolicinama okolo u deo kod wc solje.

Kada dodamo onu krpu sto upija vodu na ovo mesto (druga slika) onda 95% vode zapravo ne prodje dalje i nema poplave.

Da li neko zna najefikasnije resenje da stopiramo vodu da prolazi. Svestan sam da mora da bude nesto vidljivo kao neka guma sa silikom ili tako nesto. I gde to ima da se kupi?
Screenshot 2025-05-15 at 10.36.02 PM.png
b2.jpeg

E jbg... Mozda tu gde ti je krpa da ugradis deo profila koji je isti kao i ovaj koriscen za staklo i da silikoniras.

Keramicar je uradio los posao, nije napravio pad ka resetki i sad je to veliki posao ispraviti da bude kako treba.

E jbg... Mozda tu gde ti je krpa da ugradis deo profila koji je isti kao i ovaj koriscen za staklo i da silikoniras.

Keramicar je uradio los posao, nije napravio pad ka resetki i sad je to veliki posao ispraviti da bude kako treba.
je*******iga bio je problem u komunikaciji. On je uradio super pad ka resetki iz dela gde se tusiras, ali je izgleda mislio da cemo mi da stavljamo kabinu sa vratima pa je verovatno mislio da je bolje da bankina bude u ravni.

Kad bolje razmislim najbolja opcija bi bila da vidiš sa onim ko ti je nameštao staklo da ga mrdne na unutrašnju ivicu te "bankine". Zašto to ne bi uradio?

Или купити неку алуминијумску лајсну па је силиконом залепити целом висином, или купити стакло па са њим то урадити.
Ако се стави доле парче стакла или Al лајсне, неће бити естетски лепо.

П. С. Никада ми нису биле јасне те полу кабине. 😕

Pa kada slusas arhitektu da bude estetski lepse onda dobijes polu kabinu bez vrata. I jeste jako lepo i zgodno za ulazenje. Ali mora da se dosta pazi na odliv vode.

Ne znm samo koliko mi je tesko posle da skinem silikon ako ne uspem ni sa tim da resim, ali sigurno cu tako nesto probati, ili aluminijum ili one gumene (link)

Ja imam takvu kabinu, bez ikakve "bankine", samo je pad kako treba i voda ne izlazi, čak i ako uperim tuš u deo zadnji deo kabine (gde nema stakla).
Probaj prvo da pregradiš samo deo gde je ta krpa, 90 stepeni u odnosu na staklo.

@roger34 da da, vec sam probao tako zalepio malu aluminijumsku lajsnu po 90C za nekom trakom, znajuci da ce da prolazi voda.

Sad samo da vidim kako da je lepo zalepim silikonom da ne prolazi nista.

Провидни санитарни силикон ће урадити посао фиксирања лајсне. Креп траком заштити делове на којима не желиш трагове силикона, и само прстом обликуј површине. Ако ти се не свиди, или не ради посао, силикон се лако саструже скалпелом.

Vrh