Дошљак
Professional
- Učlanjen(a)
- 31.10.2014.
- Pohvaljen
- 69.498
Зато што је то најлакши механизам манипулације простим народом.Oni su kriminalna interesna grupa koja se malo previše ulizuje Putinu.
Зато што је то најлакши механизам манипулације простим народом.Oni su kriminalna interesna grupa koja se malo previše ulizuje Putinu.
У том случају ок.Koji kontekst? U čemu si se prepoznao? Poput tebe osvrnuo sam se na suprotna iskustva ljudi koji su izbegli direktno u Beograd jer su imali nekog tu i koji su kao vršnjaci bili prihvaćeni. Različita su iskustva.
У том случају ок.
Да се на време оградим и објасним да не бих стварао могућу забуну и послужио за погрешна тумачења![]()
Искрено, током 5 година живота у Београду нисам се сусрео са негативним стереотипима што се тиче мене лично тако да лично немам шта ни да замерим Београђанима.Ako neko od nas Beograđana deluje nadmeno to je verujte mi u najvećem broju slučajeva nesvesno, morate nam u tom trenutku skrenuti pažnju ako vam nešto smeta a ne čekati da vam se sve skupi pa eksplodirati gde ne treba i napakovati nam i ono gde nismo krivisvakako je bez želje da povredimo drugog. To je prosto karakteristika većeg grada u odnosu na manji.
Срби су били и нажалост остали највећи и последњи Југословени.
Шта год ко о њој мислио и како год се она кроз историју показала то је једноставно чињеница.
У некој алтернативној стварности када би Хрвати сутра рекли "Браћо Срби, хајде да се помиримо и поново будемо браћа и поново направимо Југославију" убеђен сам да би огроман број Срба то прихватио оберучке без да пита пошто кошта.
Мени је ту највећа перверзија што су данас највећи југоносталгичари углавном грађанска екипа по Србији који никада нису ни живели са и поред других народа.
Није било сјајно, али је садашње стање свести у народу у највећој мери обликованк у самоуправљању.Da, a pre Tita inače sve bilo u odličnom stanju i na dobrom putu.
Pa upravo taj tvoj post i rezon su odraz uspeha ove vlasti, da su uspeli da ubede narod da veći deo svega lošeg potiče iz perioda 1945 - 2012, a sve pre ili posle toga je bilo super.
Starija je survanost Srba od Tita i 1945.
Noki, ti si u pravu za ceo komentar i tako i treba da se gleda.Koji se se sve ovde neostvareni mamlazi pojavljuju i o čemu pričaju, pa to nema nigde, pri tom ne mislim na tebe i KlauKalasha, ali vidi se na koga mislim i ko deli Srbe i okreće na mržnju. I onda još navode da bi najrađe želeli Hrvatsku bez Srba i onda dodaj tu i Kruševac. Nešto isto bilo u Kruševcu?Ja ponovo imam najbolja sećanja na Kruševac i sećam se da su neki ljudi morali da prodaju kuće i odu s Kosova, ali ne i da su ih Kruševljani zajedljivo gledali i dočekivali. Prosto ja to sećanje nemam.
Da nije Krajišnika, deo između BG-a i NS-a bi bio pustara. Sada je to najrazvijeni deo Srbije, sa najviše firmi i radnih mesta. Ako izuzmemo divlju gradnju (država im dozvolila), taj deo Srbije se jeste razvio.
Noki, ti si u pravu za ceo komentar i tako i treba da se gleda.
Ali morao sam da ubacim Krusevljane jer sam vise puta cuo bas to "prodali tamo na Kosovu a ovde dosli". Svaki put kada sam to cuo sam reagovao, naravno, bez uspeha da promenim misljenje. Mnogo je vise onih koji ne misle tako, ali mi ovi jednostavno vise zapadnu za oko i iznerviraju me, pa zato na tu manjinu i obracam paznju.
Нпр. Новосађани потичу од Срба које су турци протерали из Београда, Шумадија и Западна Србија је већином пореклом из Црне Горе и Херцеговине, Личани тврде да вуку порекло са Косова, итд.
Или презимена која не завршавају на "ић" већ на "ов" "ев" и "ски" па се појави нека бу**** да људе убеђује како не могу да буду Срби јер им се презиме не завршава на "ић".
Језиво.
Hladno bre. A i valja se spremiti za praznike, planirati zimovanje i tako to.Baš fale dešavanja neka, protesti...
Zamisli Aca Lukas je u stvari duboka država i sve nas kontrolišeKaže ja sam ti dozvolio još 3 godine da jašeš ove jadne ljude u rep Srpskojne zna se ko je gori...
Zamisli Aca Lukas je u stvari duboka država i sve nas kontroliše![]()
Ово си више пута писао, у последњих пар месеци, јасно је то свакако, али такође треба да кажеш да ми радимо сличну ствар, само на много суптилнији и мекши начин, без притиска. На Новом Београду има пуно оних с сумњивим презименима, неки су извадили ХР и Словеначке пасоше и отишли, наравно нелојални су овој држави. Други део се стопио с нама.Притом, уз овакву матицу која прстом не мрда за Србе у региону, до сада би једно трећина тих Срба постали Хрвати. И ово мало што их је остало се убрзано асимилију последњих 10ак година.