Šta je novo?

Izbori 2024

1000015341.jpg
1000015342.png

nema ni opozicija legitimitet.
Opozicija ce se na duzi rok transformisati u neku vrstu pokreta i legitimitet ce biti u masovnosti.

To je neizbezno jer ce broj zrtava rezima rasti, pa ce cak i oni koji razmisljaju "nece mene", poceti da razmisljaju u obliku "mozda ce i mene".
Мислиш, опозиција ће имати легитимитет јер ће већина грађана изабрати да им да легитимитет да воде земљу?

Како ћемо да знамо то, хоћемо ли да се водимо генерално вајбом или ћемо некако да оно, пребројимо тај њихов....

...избор?

Мислиш, опозиција ће имати легитимитет јер ће већина грађана изабрати да им да легитимитет да воде земљу?

Како ћемо да знамо то, хоћемо ли да се водимо генерално вајбом или ћемо некако да оно, пребројимо тај њихов....

...избор?
Masovno ce izlaziti na ulicu da podrze opoziciju.
To nece biti sadasnja opozicija.

Убедио си ме, нећу излазити на изборе него ћу седети и чекати неку скроз нову бољу опозицију која ће имати легитимитет да води земљу јер су "људи масовно изашли на улицу" да је подрже. Избори нису легитимни и покрадени су јер неко за кога тврдим да има мање од већине гласова добије власт, зато уместо тога власт треба да добије неко ко не учествује на изборима него окупи 5% гласачког тела на улици

Добра је ова република какав је ово народ

Убедио си ме, нећу излазити на изборе него ћу седети и чекати неку скроз нову бољу опозицију која ће имати легитимитет да води земљу јер су "људи масовно изашли на улицу" да је подрже. Избори нису легитимни и покрадени су јер неко за кога тврдим да има мање од већине гласова добије власт, зато уместо тога власт треба да добије неко ко не учествује на изборима него окупи 5% гласачког тела на улици

Добра је ова република какав је ово народ
Kada se to dogodi, nedvosmisleno ce vam biti jasno koga treba da podrzite.
Legitimitet te nove opozicijie nece biti osvojen glasovima.
Njihova imena niko ne zna. Oni ce se pojaviti iz patnje, bola, ludila.
I nece ih biti strah, kao nas.
Turci su nabijali na kolac, ali se Crni Djordje ipak bio pojavio.

Do tada ce proteci jos mnogo, mnogo vremena, najmanje 10-ak godina.
Do tada ce Srbija pasti jos mnogo nize i bice jos mnogo zrtava zlocinackog rezima i tek ce te zrtve ce probuditi narod.

Nisam aktivan na forumu već blizu 2 meseca zbog poslovnih obaveza (širimo se na region i napadamo druge niše koje nisu IT) pa nisam bio previše uključen u dnevnopolitička dešavanja. Pratio sam s vremena na vreme medije, čisto da budem u toku sa dešavanjima.

Kako se ponovo spominje mogućnost vanrdenih parlamentarnih izbora, voleo bih da objavim kako bih ja u ovom trenutku glasao. Kada sagledam sve mogućnosti nameću se 3 opcije koje bi meni bile prihvatljive. Kako u svom okruženju imam puno ljudi koji ne izlaze na izbore zbog ovog ili onog razloga, za sve 3 opcije sam uradio i brainstorming u svom okruženju i manje više smo složni da je to to.

1) Neka od opozicionih opcija, ali sa umerenim stavovima i nastupom (nikako opcije sa ostrašćenom retorikom)

Pre svega mislim na nekog poput Dr. Milića iz Niša. Nekog ko će naglašavati pozitivne stvari koje radi aktuelna garnitura (ekonomija, spoljna politika, izgradnja autoputeva i drugih infrastrukturnih projekata...), za stvari koje trenutna vlast ne radi kako treba iznositi konstruktivne kritike, ali bez napadanja. Dr. Milić se dosta uklapa u takav tip opozicije, i tako nešto je meni blisko.

Možda bi čak i ovaj Bačulov iz Novog Sada mogao da uđe u igru, jer je makar do skoro pričao da ga ne zanima ko je iz koje stranke, već ga zanimaju rezultati, ko je šta uradio i bitno mu je da ljudi koji ulaze u politiku budu ostvareni u drugim poljima i da imaju šta da izgube ako zeznu stvar. On jeste sada malko ostrašćen zbog svih ovih događaja (zatvor, burazera su mu prebacili pod svoje...) ali mislim da postoji mogućnost da se vrati u umerenu priču.

Za takve opcije sam spreman da dam glas pre svega jer takve umerene opcije mogu da probude apstinente i da preuzmu nezadovoljne SNS glasače i da pobede na izborima.

2) Aktuelna vlast, to jeste SNS

Druga opcija je glas SNS-u. Kao što znate ja jesam ponosan apstinent, ne izlazim na izbore, ne podržavam SNS u potpunosti, ali bih mogao da glasam za njih jer stvari koje mene zanimaju oni rade kako treba (ekonomska politika, spoljna politika, izgradnja velikih infrastrukturnih projekata, autoputeva...). Sa druge strane, stvari koje oni ne rade kako treba nisu stvari koje me preterano zanimaju, a i navikao sam da plivam u sistemu, pa neke stvari mogu lako da rešim ukoliko bi mi predstavljale smetnju.

Ne bi mi bio problem da sam glas SNS-u, ako bi to bila jedina opcija za mene prihvatljiva na izborima, to jeste da nema umerene opozicione opcije.

3) Ne izaći na izbore

Opcija broj 3 je da ne izađem na izbore, kao što to nisam radio godinama. To znači status kvo, što tehnički znači pasivna podrška aktuelnom režimu, što je ponovo za mene manje loša opcija od podrške nekoj od opozicionih opcija u koju ne verujem.

To je moje viđenje teme izbora i za koga bih glasao u ovim okolnostima, ako se zaista dese pre 2027.

Iskreno mene bi vise iznenadila vest da Direktor JGSP'a NIJE povezan sa krijumcarenje kokaina....

To nije nista, nas ministar policije i dugogodisnji politicar Ivica Dacic (Ivica Koferce, neka proverite zasto) je prilikom jedne posete New Yorku stajao pored.....a da:

1732644315765.png

A dobro, nije to nista. Nas ministar zdravlja Zlatibor Loncar (doktor smrti, if you know you know) dobio stan od zene kriminalca Sretka Kalinica nakon sto je, kako se sumnja, Loncar usao u bolnicku sobu gde je lezao ranjeni pripadnik drugog mafijaskog klana i......a da

A dobro sta sad. Nije ni to nista, opravdano se sumnja da trenutni potpredsenik vlade, bivsi ministar finansija, i bivsi gradonacelnik Beograda Sinisa Mali poseduje 24 stana na Bugarskoj obali. Takodje se opravdano sumnja da je, po iskazu bivse zene, on dao nalog Belivuku i CO. da ruse po Savamali. Za istog coveka se sumnja da mu je rodjeni brat ucestvovao u namestanju tendera za Vrsacke Vinograde, i taj isti gospodin Mali se neretko dovodi u vezu sa Millenium Team'om, firma za koju Mitar Tarabic bi mogao da predvidi da ce dobiti xyz namestenih javnih tendera......a da

Pa ok sad i ja previse sitnicarim. Nije kao da zivimo u drustvu gde je 2003 nastala zavera izmedju kriminalaca i elitne policijske formacije Drzavne Bezbednosti da ubiju premijera Srbije. Ili to da od 1990 do danas je sasvim normalno bilo da novinari i opozicioni politicaru budu ubijeni. Recimo, to da ubice Olivera Ivanovica su verovatno politicar s'Kosova vrlo blizak SNS'u, a drugi "kontroverzan biznismen" (sta god ta debilna fraza znacila) koji dobija namestene tendere sirom Srbije za gradjevinske projekte.....a da

Sasvim je nerealno verovati da se u ovoj drzavi 1997 moze ubiti nacelnik sluzbe javne bezbednosti i zamenik ministra dok je sedeo sa izvesnim "carinikom" sa 400.000 maraka u torbi. Ili jos neverovatnije, da 2019 dva policajca raskrinkaju najvecu farmu marihuane u Evropi za cije funkcionisanje mozemo biti zahvalni pripadnicima drzavne bezbednosti. Farma, ciji vlasnik nakon hapsenja odmah zove brata predsednika drzave. Umesto odlikovanja, ta dva inspektora i dan danas trpe teror rezima....a da

Nisam aktivan na forumu već blizu 2 meseca zbog poslovnih obaveza (širimo se na region i napadamo druge niše koje nisu IT) pa nisam bio previše uključen u dnevnopolitička dešavanja. Pratio sam s vremena na vreme medije, čisto da budem u toku sa dešavanjima.

Kako se ponovo spominje mogućnost vanrdenih parlamentarnih izbora, voleo bih da objavim kako bih ja u ovom trenutku glasao. Kada sagledam sve mogućnosti nameću se 3 opcije koje bi meni bile prihvatljive. Kako u svom okruženju imam puno ljudi koji ne izlaze na izbore zbog ovog ili onog razloga, za sve 3 opcije sam uradio i brainstorming u svom okruženju i manje više smo složni da je to to.

1) Neka od opozicionih opcija, ali sa umerenim stavovima i nastupom (nikako opcije sa ostrašćenom retorikom)

Pre svega mislim na nekog poput Dr. Milića iz Niša. Nekog ko će naglašavati pozitivne stvari koje radi aktuelna garnitura (ekonomija, spoljna politika, izgradnja autoputeva i drugih infrastrukturnih projekata...), za stvari koje trenutna vlast ne radi kako treba iznositi konstruktivne kritike, ali bez napadanja. Dr. Milić se dosta uklapa u takav tip opozicije, i tako nešto je meni blisko.

Možda bi čak i ovaj Bačulov iz Novog Sada mogao da uđe u igru, jer je makar do skoro pričao da ga ne zanima ko je iz koje stranke, već ga zanimaju rezultati, ko je šta uradio i bitno mu je da ljudi koji ulaze u politiku budu ostvareni u drugim poljima i da imaju šta da izgube ako zeznu stvar. On jeste sada malko ostrašćen zbog svih ovih događaja (zatvor, burazera su mu prebacili pod svoje...) ali mislim da postoji mogućnost da se vrati u umerenu priču.

Za takve opcije sam spreman da dam glas pre svega jer takve umerene opcije mogu da probude apstinente i da preuzmu nezadovoljne SNS glasače i da pobede na izborima.

Druga opcija je glas SNS-u. Kao što znate ja jesam ponosan apstinent, ne izlazim na izbore, ne podržavam SNS u potpunosti, ali bih mogao da glasam za njih jer stvari koje mene zanimaju oni rade kako treba (ekonomska politika, spoljna politika, izgradnja velikih infrastrukturnih projekata, autoputeva...). Sa druge strane, stvari koje oni ne rade kako treba nisu stvari koje me preterano zanimaju, a i navikao sam da plivam u sistemu, pa neke stvari mogu lako da rešim ukoliko bi mi predstavljale smetnju.

Ne bi mi bio problem da sam glas SNS-u, ako bi to bila jedina opcija za mene prihvatljiva na izborima, to jeste da nema umerene opozicione opcije.

3) Ne izaći na izbore

Opcija broj 3 je da ne izađem na izbore, kao što to nisam radio godinama. To znači status kvo, što tehnički znači pasivna podrška aktuelnom režimu, što je ponovo za mene manje loša opcija od podrške nekoj od opozicionih opcija u koju ne verujem.

To je moje viđenje teme izbora i za koga bih glasao u ovim okolnostima, ako se zaista dese pre 2027.
biram 4, da ne budes aktivan na forumu.

Шта тачно ово значи "нема бојкота јер нема избора"? Избора итекако има и дешавају се и имају тежину и импликације на политику и будућност земље. То је непобитна чињеница.
Хајде трећи пут. Нема бојкота зато што никаквих избора нема нити их у овим вануставним околностима треба бити. Ни једни избори нису решили ништа, све оно пре и после њих јесте и то увек на штету интереса народа. То је непобитна чињеница.
Ниси ми одговорио како је то борба против избора и бојкот истих реинтегрисање државе и овлашћивање народа?
Не могу ни да ти одговорим на питање које нема ни мало смисла. Нисам за бојкот јер пре свега нисам за изборни игроказ сваке године страних полтрона и домаћих мафијаша.
Такође, испиновао си ми тврдњу. Тврдим баш супротно. Свако удружено политичко и друштвено деловање народа ван изборних, системских процеса јесте реинтегрисање државе и овлашћивање народа.

Аргументација ти је ћорсокак, сама по себи ништа не предлаже нити отвара врата. Она је мало лепше упакована и рационализована верзија "нећу да се играм ако не може како ја хоћу".
Једини ћорсокак је онај у који си ти упао неразумевајући оно што сам написао. Додуше, ниси ни покушао да разумеш, прешао си одмах на спиновање и подругљив тон одговора.
Да ти је тврдња "биће нам боље ако не изађемо на изборе већ само то ураде Вучићеви гласачи" па и да се узме човек да се расправља, да објасниш како ће то ишта позитивно урадити поводом ситуације у земљи. Али наравно то није тврдња јер знаш да није тачна.
Сад већ замишљаш шта и како ти одговарам како би ти могао да поентираш.
И онда се прешалтамо на суседну, да се "изборима не могу ствари променити него мора Х" што опет не објашњава зашто не није оптимално решење И да се изађе на гласање како би се неутралисовао бар један режимски глас И да се учини Х. Како то тачно излазак на изборе спречава Х и како је тачно штетно по некога ко има 55% подршке међу гласачима да они који га не подржавају не изађу на изборе. Ако ишта требало би супротно, не само да сви који га не подржавају да изађу да гласају већ да убеђују и оне који обично не гласају да узму да гласају против њега. Да тих 55% опадне.
Не знам шта си овде хтео да напишеш. У сваком случају тих 55% нису узрок него последица. Далеко опаснији су ових 20-30% (мало)грађанских који ми гарантују да се ништа неће променити, на боље.
Хајде ми ћемо да чекамо да се неко идеалан појави на изборима у Црној Трави и не радимо ништа, тога се Вучић највише и плаши. У међувремену нека људи умиру јбг
Вучић се, ево по други пут доказано - највише плаши улице и фактора и процеса које не држи под контролом, а ако о њему нешто знамо то је да воли највише изборе и да је ту најкомфорнији. Е ту нестрпљиво јурите по ко зна који пут.

3) Ne izaći na izbore

Поздрав Дејане. Драго ми је да бизнис цвета, само напред земљаче.
Зар ти није гадна опција под 2, макар горка, након трагедије која се десила недавно? Или сматраш да је уреду да грађани гину због бахатости режима?

3) Ne izaći na izbore

Hvala na izdvojenom veremenu i opseznom komentaru.
Hvala sto si nam dao uvid u nacin razmisljanja uspesnog coveka.

Zar nije dosta vise pozivanja raznih africkih diktatora i EU drzavnika u posetu svake nedelje/nekad i dva put nedeljno i blokiranja ulica, podizanja helikoptera, snajperista po skupstini? Ono...koj k vise

Zanimljivo je kako prilikom svakog protesta glavonje iz hitne i gospodin brnabic zapene kako ne moze hitna pomoc da prodje, bas tad neko hitno mora da prodje, a ova svakodnevna maltretiranja i blokade niko da pomene. Na njivu pa tamo primajte goste ili od gostiju, ko sta voli, za bolje niste

Било је време да Драган Бујошевић одреагује на ову грозоту коју је Предраг Аздејковић нашкрабао на свом Твитер профилу.
1732724432314.png

Vrh