Šta je novo?

Izbori 2024

Što, ako odu Ameri, ovim delom Evrope će da dominiraju Turci. I eto nama Kosova...
Ne kapiraju srbende da je bolje da ovaj region bude pod uticajem zapada nego Turaka. Država u kojoj hapse penzionera zbog bacanja petarde, a koga posle sitni kriminalci zlostavljaju i ubiju dok ubice hodaju slobodno nije država. Turska je u našem regionu i aktivno radi. Ako ode zapad eto nama Turaka i to na pametan ekonomski način. Evo primera:

Ne kapiraju srbende da je bolje da ovaj region bude pod uticajem zapada nego Turaka. Država u kojoj hapse penzionera zbog bacanja petarde, a koga posle sitni kriminalci zlostavljaju i ubiju dok ubice hodaju slobodno nije država. Turska je u našem regionu i aktivno radi. Ako ode zapad eto nama Turaka i to na pametan ekonomski način. Evo primera:

Не капирају Србенде а ви се убисте од објашњавања и агитовања колико је добар утицај запада :).

Вучко прикане, држи се ти општинске политике.

Sto bi zapad izasao?

Jel opet propadaju i samo sto nisu pukli?

Kriza ti je tamo bajo moj. Pale plate sa 3500 na 3400 evra.

Ne govorim da je zapad dobar već je kao i demokratija najmanje loš. Užasno ali tačno. U slučaju vakuuma sa izlaskom zapada turci preuzimaju Beogradski pašaluk i to je tako.
Suštinski si u pravu ali i sam zapad, odnosno EU se sistematski uništava i islamizuje. Problem je što ti odbijaš da priznaš to, ili prosto iskreno smatraš da nema problema i da je sve na nivou statističke greške.

U večitim prepucavanjima na relaciji EU - Rusija - Amerika - Kina, svi uvek polaze od one premise i okvira da ako A propadne B mora da se uzdigne, i obrnuto. "Propašće tvoja EU" , "Ne ne, videćeš, propašće tvoja Rusija". Ne. Svi svetski blokovi, unije i velike sile su u strašnim problemima. Samo različite vrste. i sve njih vode teški bolesnici, bukvalno sve same patologije, diktatori i degenerici, samo različitih manifesta.

Drugi problem je što kad bih napisao zašto je EU u problemu, ti bi to otpisao i naljutio bi se. I izveo zaključak "aha, znači onda treba da budemo Turski vazal, ili kolonija Kine?" Iako uopšte ne mislim niti želim to. Jer mrzim i Turske i Kineske vlasti. Samo kažem da su svi u problemu i da nigde nije bajno, a u narednim godinama biće još gore. Ti naravno odbijaš da prihvatiš to, jer si apsolutno uveren da je ovo što se dešava u EU sasvim normalno. Kao kad Pantograf pravda kolapse od Zemuna do Konjarnika naučenom odvalom "gužve su normalne u velikom gradu", tako i ti pravdaš ovo što se dešava tamo u EU stavom da je sve to normalno i uobičajeno u velikim zemljama. Ili prosto odbijaš da uopšte priznaš da postoji problem.

I onda se tako iznova vrte ove rasprave i podele. Pera kaže da je EU u problemu, onda Mika kaže a šta jel treba da budemo Ruska gubernija. Onda Pera iz inata kaže pa sad tek neću da budem deo tvoje EU. Onda Mika kaže eto vidiš, radije ćeš i sa diktatorima i siromašnima nego sa EU. I tako u krug i u krug i u krug... Jer svako odbija da prizna da njegov blok i njegovo opredeljenje imaju svoje mane i cene. A biti u sredini ili preuzeti ponešto od jednog političkog uređenja (levica), a nešto drugo iz drugog uređenja (desnica), to je danas smrtni greh i sramota. Mora ili jedan ili drugi zadrti ekstrem. Nema ništa između. Pa okej, ali onda nema ni nikakvog dogovora. Jedni će da veslaju po svome, drugi će da veslaju po svome ili neće uopšte veslati, i na kraju će brod da se vrti u krugovima dok posada i putnici ne pocrkaju od gladi i žeđi. Eto.

Dobro, ako je neka uteha, makar nećemo biti jedini brod koji će da pocrka vrteći se u krug. Pošto je ceo svet već u debeloj krizi a nailaze mu takvi apokaliptični problemi da će biti čudo ako kao vrsta poživimo još 20 godina. Čak i ako se međusobno ne poubijamo nuklearkama. Pošto smo napravili svetski poredak koji je prosto faličan i neodrživ.

Znam, znam, tu mi je kapica od aluminijuma, sad ću da je stavim...

Poslednja izmena:
Ниједна држава, па ни Србија није процветала у савезу са окупаторима и државама које не прихватају њено постојање. Ево 23 године смо на жељеном европском путу а циркус је сваке године све већи.

Ниједна држава, па ни Србија није процветала у савезу са окупаторима и државама које не прихватају њено постојање. Ево 23 године смо на жељеном европском путу а циркус је сваке године све већи.
Jeidno ako je taj okupator rusija odnosno sssr

Nijedna vlast, od 1999., pa na ovamo, nije prihvatila da prizna nezavisnost Kosova i distanciranje od Rusije, sto su bitni uslovi Zapada prema Srbiji, tako da smo mi sve vreme s jednom nogom u vodi, a sa drugom na kopnu i ne vidim da ce se tu nesto bitno menjati.

Nijedna drzava nije uspela tako sto je digla sve cetiri u vazduh i pustila da je saveznik sam uredi.

Realno, Srbi su većinu na Kosovu izgubili 90% zbog turske okupacije, a nakon proterivanja Turaka, jedini način za povratak srpske većine, bi bilo etničko čišćenje i to u krajeve današnje Turske, odakle su proterani Grci. Događaji su otišli u suprotnom pravcu od te mogućnosti.

За разлику од Крајишника, Албанци су јасно ставили до знања да не желе да оду већ ће да значајн број њих остане и опире се што значи да би "етничко чишћење" тог типа захтевало убијање свакога ко одбије да сам оде.

А теби су извори видим википедија. По броју сим картица, уписаних ђака и још неким реалним факторима Албанаца на Косову је дебело испод милион.

Узми пример штеловања бројки Бошњака, узми да се један од 10 у таквим срединама одјави из књиге грађана па помножи то 10х и добићеш демографску слику на Косоову.
Па њима је само у овом првом кварталу 2024е отишло 150к људи због визне либерализације, дакле неких 15% становништва. То наравно није још нигде нити ће ући у статистику јер то не одговора ни њима ни њиховим западним спонзорима.

Такође, демографски салдо у Албанији је демографска катастрофа до сада незабележена нигде у свету. Њихова здрава демографска пирамида само им гарантује најнегативнији мигрантски салдо у историји Европе и то се очигледно и дешава и то већ 30 година. Њима се одселило 2.5-3 милиона људи на демографској бази скоро дупло мањој од наше.

Колико је отишло Срба? Ако је стање Албанаца на Косову демографска катастрофа шта је онда стање Срба? Колико ће њих бити за 20 година? Како ће ико одавде отићи да живи тамо када смо признали њихову државу и границе и могу да се слободно крећу и враћају из бауштеле у своју државу кад хоће?

Па дај боже да Милогораца има 300.000 хиљда на територији величине Косова и опет су отишли својим путем и све се више удаљавају, Србија ту не може ништа. Једино "решење" је рат са неколико милиона Албанаца и покушај да етнички очистимо / колонизујемо ту територију као што Израел ради. Уз целоукупну подршку Запада коју ми немамо, напротив.

Нека сам општенародни издајник али израелски геноцид не сматрам позитивним примером који Србија треба да следи и једнако сам против њега као што бих био и да Мађарска на тај начин покуша да поврати Војводину.
Takodje treba biti iskren i reci da vucic omogucava raznima da lupetaju kako smo mi ovakvi ,onakvi genocidni, ubice, krivi za ratove i kako treba da se odreknemo dela teritorije. U svakoj drugoj drzavi sluzba bi se pozabavila takvima odavno. Zamisljam kako u hrvatskoj neko godinama javno tropa kako treba da se da krajina srbima i kako su hrvati ubijali u ratu . Tamo su ljudi debelo posle rata ostajali bez stanarskih prava i glava zbog antidrzavnog stava. Da ne pricam kako bi se proveo da odes na kosovo i prekrecis neki grafit ovk, kao sto kod nas razne spodobe i aide krece sta im se prohte.Ali vazno da srbi diluju belu tehniku i dalje, gorenje iz 85 godine je vruca roba ovih dana .Tako da jos jednom hvala vucicu i na tom segmentu demokratije . Cus prodaje se droga i nelegalno parkira, inace mi smo izmislili prodaju droge i dominiramo u svetskoj proizvodnji i drzavnoj prodaji

На Косову, Албанији, Хрватској итд. се ратни злочинци и криминалци толеришу јер су родољуби који раде у интересу нације. Код нас се издајници који раде против интереса нације толеришу зато што су ратни злочинци и криминалци.

Kako su nas oni to okupirali. Mislim da su bombe na nas bacali neki drugi.
To je moj odgovor na tvoju recenicu da ni jedna drzava nije procvetala pod okupatorom a to je tacno samo za istocnu evropu gde je okupator posle ww2 bio sssr odnosno rusija, čim je njena prljava šapa popustila po unutrašnjom truleži - te države su se oslobodile i ekspresno pohitale na drugug stranu

To je moj odgovor na tvoju recenicu da ni iedna drzava nije procvetala pod okupatorom a to je tacno samo za iszocnu evropu gde je okupator posle ww2 bio sssr odnosno rusija, čim je njena prljava šapa popustila po unutrašnjom truleži - te države su se oslobodile i ekspresno pohitale na drugug stranu
,,Oslobodile''...

На Косову, Албанији, Хрватској итд. се ратни злочинци и криминалци толеришу јер су родољуби који раде у интересу нације. Код нас се издајници који раде против интереса нације толеришу зато што су ратни злочинци и криминалци.
aj sto kod nas tolerisu nego sto se izdajnici uzdizu na rang heroja pa je tako sloba bio novi karadjordje (kako skrnavljenje karadjordja) pa je ona komunjara mladic proglasen za junaka, pa evo danas aca srbin koji je bukvalno povukao i poslednje obrise drzave srbije sa (severnog)kosova tj ono malo sto je posle kapitulacije i povlacenja 1999. ostalo

За разлику од Крајишника, Албанци су јасно ставили до знања да не желе да оду већ ће да значајн број њих остане и опире се што значи да би "етничко чишћење" тог типа захтевало убијање свакога ко одбије да сам оде.
Moj post se nije odnosio na 1999., nego na period od 1900. do 1950., kada je etnicko ciscenje bilo normalna stvar i sprovodjeno sirom Evrope.

@Space Motion cimaj ljude da dodju ako mozes... sve skolske drugare. Mada je vreme prilicno nezgodno, mnogi rade.

Prilozi

• 6gimn.jpg
    6gimn.jpg
    167,6 KB · Pregleda: 80
Nisam ja iz šeste brate. Msm znam ljude što jesu, ali ne znam otkud ti to. U svakom slučaju podržavam svaki vid protesta, naročito ovaj gde se brani uzbunjivač.

Ja ću pokušati da duđem sutra na protest podrške Urošu Tepvcu, cenim sve ljude koji se tamo bore protiv diktature tog direktora koji radi za vladajuću partiju i uništava kolektiv. Čovek koji je vodio sindikat pre ovog je morao da pobegne u drugu školu kako bi pobegao od odmazde direktora.

Vrh