Prelaskom na lični nivo. Za to je potrebno da se jedan deo opozicionih simpatizera okrene glasačima snsa, i da ih on lično privoli na svetlu stranu. Čike s televizora ne mogu da dopru, ali brat, kum, komšija, pekar može itekako. Dakle, svaki od pojedinaca da uzme 10 snsovaca i da se za njih "zaduži". Nekog da zamoli "pusti njih, veruj meni, ja ti dajem reč da su ovi ljudi ispravni, preporodiće zemlju, glasaj molim te, zbog mene", nekog da privoli "obećali su mi posao ako naši pobede, postaću šef, dobiću unapređenje, moj školski je u SPN, moramo da skupimo glasove da pobede, uradiće nam ulicu, dobar sam sa njim" one slepo zaljubljene da uceni "baba ako me ne poslušaš, neću više nikad doći u ovu kuću", i tako dalje.
Ovo se zove agitovanje, i u politici je poštena stvar. Kada bi 30k ljudi (od 900k glasača SPN-a) odradilo ovo, SPN bi imao rezultat sličan SNS-u. Poređenja radi, koliko 30k ljudi nije nedosanjani broj govori to da se jednom nedeljno napuni Arena navijačima da l zvezde ili partizana sa 20+k ljudi. Ciljna grupa ove akcije su upravo ljudi koji su najlakša meta ovakvim akcijama (glas za dve hiljade, za naočare za vid, za dva naramka drva, za kanalizaciju...) i u potpunosti gađa njihov bucket list. Da li je to najmoralnija stvar, hah, "kome je do morala nek ide u crkvu, ne u politiku". Pritom, boriš se protiv ljudi koji će decu da izbace iz vrtića ako im roditelji glasaju kontra, ucenjuju, podmićuju, prevode glasače tamo amo, i sto drugih kriminalnih radnji. Poređenjem s tim, tripovati babu koju je već istripovao AV, je probiotik za te ljude.
Ovako nečemu sistem nema način da parira. On već uveliko izvlači maksimum iz ovoga (kad dođe unuka sa 2 lista papira na kome mora da skupi 20 ljudi, inače od prvog ne radi u vrtiću, baba i deda zaboravljaju na sve, glasaju odma za crnog đavola ako treba), a uz zanimljivu, simpatičnu kampanju mogu da se aktiviraju ljudi, i potrebno im je mnogo manje vremena i truda nego što vam se čini. Prosto, jedna stvar je ako vam neko vaš nešto traži, druga ako neko random nešto traži. Ako vam brat traži ključeve da pozajmi auto, daćete mu, nećete ga ni pitati za šta, a da vam random lik traži, napičkarali biste ga.