Ozbiljno otrovanoj osobi je sigurno značajno narušeno zdravlje uz naravno zatvorske uslove.
Izgleda se desilo ono što sam pretpostavljao da se desilo, ali neozbiljno je bilo pisati nešto što je čista pretpostavka, naročito o tako ozbiljnoj temi. Zanimljivo da rusofili veruju ukrajincima kad je nešto u odbranu njihovog ljubimca.
Elem, budući da je već bio otrovan, i samim tim narušenog zdravlja, sa oštećenim kardiovaskularnim sistemom, staviti ga u ledaru da čami je isto što i potpisati mu smrtnu presudu. Poput Šredingerove mačke, umesto u kutiju stavljen je u samicu gde se znalo da će mu biti kraj, samo se nije znalo kad će mu biti kraj.
Putinu nije odgovaralo da sada umre Navaljni, naročito što mu sada i nije smetao zatvoren, i pretpostavljao sam da ga on nije dokusurio. Budući da nikome drugom nije odgovaralo da ovog nema, logičan zaključak je bio da je usled lošeg zdravstvenog stanja, nije izdržao zatvorski život koji je bio u jeziv.
Postoji nešto što se i u medicini primećuje kao "zimska smrtnost", odnosno pravilo da zimi više ljudi umire nego leti. To je povezano sa kardiovaskularnim problemima, gde je recimo 1/3 svih smrti posledica toga. Deo okidača ide na zagađenje i slično, ali da ne širim temu, važan faktor je i energija, odnosno grejanje.
Aleksandar Kovačević je u studiji "stuck in the past", rađenoj za UN govorio o tome
https://www.resfoundation.org/wp-content/uploads/2021/03/ZAGLAVLJENI-U-PROSLOSTI.pdf
Po prirodi, siromašni ljudi moraju da štede, i često se štedi tako što se greje polovina stana, ili se ne greje kupatilo, spavaća soba i slično. Krvni sudovi koji su već kod matorih ljudi izgubili elastičnost, usled mržnjenja/kravljenja ispaštaju toliko da se život završava pre vremena, na sve one načine svima poznate.
Nešto tako se verovatno desilo i Navaljnom, koji nije star, ali je svakako imao uništene krvne sudove. Uzgred, dobar deo otrova funkcioniše tako što zgrušava krv (tromb), i jednostavno ubija žrtvu tako što cirkulacija stane.
Ne znam kako Novičok funkcioniše, a mrzi me da guglam, ali to je neko razmišljanje koje sam imao o celoj toj situaciji.