Šta je novo?

Izbori 2024

„У недељу свако гласа да Звонко Веселиновић, Милан Радоичић, беливуци, Рошави, Новак Недић, Дијана Хркаловић, Ђука, Синиша Мали и сви други изађу на суд да кажу да ли су ових 11 година управљали по својој памети или слушали Вучића. У недељу имамо сву власт, да ли желимо да се напокон деси 6. октобар. То нема везе ни са једном политиком, то зависи само од тога да ли желимо да се деси 6. октобар. Позивам вас да нам дате мандат за остваримо 6. октобар“, поручио је Зеленовић.

Oni ce sami da izadju na sud. Bez revansizma, bez optuzbe, bez policije. bez istrage
Zelimo da se desi i desice se..
Kakva demagogija. Kkav idiotizam.
Taj nedostatak zelje, hrabrosti i pameti, da se radikalima sudi, da se drakonski kazne je garancija da ce se sve ovo ponoviti za 2-3 godine.

Zasto niko osim NS nema u programu revansizam?

Poslednja izmena:
Moja majka je bila večeras na skupu, ja sam bio sprečen, ali kaže da je energija bila dobra.

Vidim spominju se studenti i iznose se neki stavovi, mogu samo da kažem da nikad nismo spremniji i ujedinjeniji! U zajednici je bes dubok, a to ne mogu videti obični građani, tako da ne brinite sve je kako treba, poturica ima al i to je normalno.
Ako se dogodi krađa, nadam s da će ekspresno doći do demonstracija i to na Trgu, nikako ispred Skupštine.

Samo pogledajte Tviter profile koji se prave ludi i optužuju opoziciju da je ona razvila transparent podrške Miketiću. To su bot profili, služba radi 24 sata. Kao neutralni, ulivaju defetizam (svi su isti). Mnogi od njih su godinama na Tviteru i lažni Vučićevi kritičari.

Moja majka je bila večeras na skupu, ja sam bio sprečen, ali kaže da je energija bila dobra.

Vidim spominju se studenti i iznose se neki stavovi, mogu samo da kažem da nikad nismo spremniji i ujedinjeniji! U zajednici je bes dubok, a to ne mogu videti obični građani, tako da ne brinite sve je kako treba, poturica ima al i to je normalno.
Ako se dogodi krađa, nadam s da će ekspresno doći do demonstracija i to na Trgu, nikako ispred Skupštine.
Проблем лежи управо у томе што је бес више дубок него широк. За изборни пораз на нивоу државе потребно је да се тај бес прошири, а не продуби тамо где га већ има. Повећан број контролора опозиције највидљивија је манифестација продубљивања беса у контексту избора. Верујем да су се неки досадашњи гласачи опозиције левелаповали (Level up), бити контролор или чак само дати потпис за подршку изборне листе доста је већи чин од пуког гласања иза паравана. Нажалост, то не значи да се подршка власти смањила у истој мери.

Имајте на уму да просечан гласач власти није неко ко пуца од задовољства стањем у земљи и воли Вучића више него мајку рођену.

Да поновимо: Београд (свих 17 општина) чини око четвртине гласачког тела у Србији.

Mi tu ne možemo ništa. Opozicija je mogla bolje ljude da izabere, ali dobro, sada je kasno. Ako mislite da promenite mišljenje ljudi, morate biti tri puta bolji od vlasti. Opozicija i računa na Beograd, a u republici da osvoji što više mandata. To je to.

Mi tu ne možemo ništa. Opozicija je mogla bolje ljude da izabere, ali dobro, sada je kasno. Ako mislite da promenite mišljenje ljudi, morate biti tri puta bolji od vlasti. Opozicija i računa na Beograd, a u republici da osvoji što više mandata. To je to.
Mislim da ostatak Srbije ne zanima opoziciju. Samo Beograd. Zbog kradje.
Oni nemaju ljude koji bi nesto znacili van Beograda.
Vecina opozicionara nije niakda radila nista u zivotu, osim opozicionarstva,
Bosko O. je bio bibliotekar. Marinika je ceo izvot u NGO. O Dobrici i Lazovicu ne vredi trositi reci. Drugi Obradovic je profesorcic sa sinekure.
MIlica Z. je politikolog.
Vrlo slicno SNS, samo sto neki imaju titule.

Ljudi van realnog zivota. Osim Djilasa.

Za neku promenu su potrebni ljudi koji su recimo bili bar direktori nekih firmi ili vecih ustanova.

Medjutim, narod prezire ozbiljne ljude.

Poslednja izmena:
I kako se boriti protiv toga🤷🏻‍♂️
oslobadjanjem medija.

U pogledu toga,jedno istorijsko pitanje.

Kada je 2012.-2013. SNS preuzao vlast, kakao to da su novinari tako glatko poceli apologetiku Hulje i SNS?
Nije bilo cistki.
Jednostavno su poceli. I to svi. RTS, Pink, Blic....
Kako to objasniti?

Капиталистичко слободно тржиште је ишло на руку СНС екипи да диктира медијску слику у целој држави.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Za neku promenu su potrebni ljudi koji su recimo bili bar direktori nekih firmi ili vecih ustanova.

Medjutim, narod prezire ozbiljne ljude.
Pa ti prvi prezireš direktore. Kontam i kada bi Sveti sava sišao da glasamo za njega da narod opet ne bi glasao i tražio bi mu mane, "što je sišao", "ovde je došao da krade", "garant ga izbacili odande"...

Pa ti prvi prezireš direktore. Kontam i kada bi Sveti sava sišao da glasamo za njega da narod opet ne bi glasao i tražio bi mu mane, "što je sišao", "ovde je došao da krade", "garant ga izbacili odande"...
Nisu svi direktori krali.
Nisu svi bili ni urbana gospoda, da bi ih prezirao.

Dobar direktor/manager moze da bude i neki predsednik opstine (izuzmimo tu Zelenovica), direktor bolnice, neko ko je upravljao a nije samo sprovodio partijsku politiku kao svi kadrovi SNS/DS.
Ko je uopste sposoban covek danas u Srbiji?
Mogli bi reci da je mozda Ristic, mozda Jeremic.

Bosko O. MIlos J. drugi Obradovic ili Dobrica nisu se iskazali u upravljanju necim.

Ивица Дачић: Неће бити разговора о спровођењу француско-немачког плана док се не формира ЗСО. Бриселским споразумом нису нарушени територијални интегритет и суверенитет Србије

kada Albanci uskoro prihvate ZSO bez ikakvih ovlascenja,bice to 1000:0 za nas. Prihvaticemo FN plan i opozicija i vlast ce zajedno da se mole pred oltarom EU.

Poslednja izmena:
Pa ti nadji direktora koji nije krao. Sva javna preduzeća i funkcije su uglavnom samo produžena politička ruka. Jako je teško naći nekoga ko nije muljao sa politikom, a uspešan.

Pa ti nadji direktora koji nije krao. Sva javna preduzeća i funkcije su uglavnom samo produžena politička ruka. Jako je teško naći nekoga ko nije muljao sa politikom, a uspešan.
Uspesan i sposoban nije isto.
Imamo citav niz nesposobnih SNS kadrova koji nista ne rade, dobijaju platu i vrlo su uspesni, ako se posmatra koliko dobijaju za ulozen rad.

Sposoban organizator ne moze da bude ni autisticni sociopata (programer).
Neka sklonost opstenju s ljudima, zajednici, mora da postoji.

SPS je nekada imao takve kadrove. Vise ne.
Velja Ilic je bio takva osoba. Ili cuveni Bidza.
Pokojni Arhitekta Bakic, mozda. Ili Miodrag Zec.

Mi smo pre svega kadrovski propali. Nemamo ljude. Samo ti opozicioni manakeni.
A to nije cudno. 11 godina je jedini kriterijum na svim nivoima poslusnost vodji.
I u privatnim firmama je slicno, osim sto imaju il lokalnog vodju - vlasnika.

Ali nekad se i u ljudima o dkojih to ne ocekujes krije sposobnost.
Mozda cemo se pozitivno iznenaditi sa Dobricom.

Poslednja izmena:

"Kakvo je to uopšte muško ime Sava", "što nosi dugu kosu kao neki derpe"...

Uspesan i sposoban nije isto.
Imamo citav niz nesposobnih SNS kadrova koji nista ne rade, dobijaju platu i vrlo su uspesni, ako se posmatra koliko dobijaju za ulozen rad.
Za mene nisi uspešan ako si se preko politike obogatio, koliko god para imao.

@Noki Moja priča o Holandiji i Belorusij vezano za izbore u Srbiji nije slučajna ni potpuno van teme. Te dve zemlje su civilizacijsko-humanistički daleko bliže jedna drugoj, nego što je i jedna od njih bliska Srbiji. To što je u svetu, pa i Srbiji previše onih koji veruju više Holivudu, i ubijaju ličnu radoznalost i zdravu sumnju, to je posebna priča, tipa: "Putin, Russia, Belarus, bad guys. Zelenski, Ukraina fight against Putin, good guys.". U praksi, kada sam otvarao ra;un u banci u Holandiji, postavili su mi gomilu pitanja, pored svega imam li račun u Ukrajini. Za bilo koga ozbiljnijeg u Holandiji (bankar u ovom slučaju), EU-NATO je bela zona, Srbija negde svetlo-sivo, a Ukrajina crna zona. U praksi, odnos prema LGBTQ "j**e mi se s kim se ti j**š" je holandsko-beloruski narodni stav, samo što Human Rights Watch je Human Rights Blind za mnogo toga. Takođe, ako se Beloruski ili Holandski program bukvalno prepiše, to bi bila fatalna greška, zato što se svaki od njih razvijao decenijama kroz neprekidnu povratnu spregu sa svojim narodom. @vucko i njegova ekipa po tom pitanju imaju dobar smer, ali opet, tu zaostajemo decenijama.

Možda nisam neki genije ili autoritet, ali ipak sam politički natprosečno pismena osoba (naravno da čak i na ovom forumu ima boljih, a i u društvu). Dugo sam bio u Zelenoj omladini, sam sam bio predsednik Udruženja ljubitelja železnice. Evropska zelena partija je prihvatila dva moja amandmana neke tamo 2011, ali sam prestao da im pišem amandmane, zato što ispada da iz Srbije više mogu da unapred EU nego Srbiju. Od 2018. me kontaktiraju politički akteri koji su danas uglavnom svi u ili uz SPN. Po narudžbi sam pisao program reforme javnog prevoza u Beogradu na 42. kucane strane fontom 12. Ako bih slično pisao za Holandiju ili Belorusiju, tu bi bilo 5-10 puta manje šta se treba reformisati po mojem mišljenju.

Naravno, mogao sam da svedem na skraćeni marketing program, radi prilaska široj narodnoj masi, da ide ka "catch all" ili "catch majority" politici, ali nekako smo kao narod teški za komunikaciju i saradnju. To je i u poslu, jer sam i u Holandiji i Belorusiji mogao da utičem na poslovno-organizacione odluke, a u Srbiji mi je najveći uspeh da su na moju žalbu promenili tip slavina u veceu, zato što su stare bile lošeg tipa i slomljene. Mnogo loša komunikacija, participacija, motivacija.

@Noki Moja priča o Holandiji i Belorusij vezano za izbore u Srbiji nije slučajna ni potpuno van teme. Te dve zemlje su civilizacijsko-humanistički daleko bliže jedna drugoj, nego što je i jedna od njih bliska Srbiji.
tako je.
U Holandiji postoji nesto sto se zove drustvo, maatschappij, society.
I Belorusija i Holandija imaju komponentu uredjenosti, komponentu civilizovanosti, dok Srbija svoju slicnost lakse trazi medju centralnoazijskim drzavama, gde se postuje Gazda, Hazjain.

U Srbiji nesto kao drustvone postoji. Samo kapital, politicari i robovi.
Vecina gradjana voli stanje ropstva jer nema nikakvu odgovornost za bilo sta.

Povrh svega. tzv republika Srbija vec 11 godina vodi specijalni propagandni rat protiv sopstvenog stanovnistva. Kazem takozvana jer je jasno da je citav dravni aparat upregnut da brani interese jednog coveka. U gornjem prilogu u kome Djilas objasnjava sta BIA radi protiv SSP-a to je lepo prikazano. Lazne dojave o bombama u skolama su takodje jedan primer.

Ovo uzasno stanje gradjani ne mogu da promene jer su vec postali mentalno i fizicki degradirani.
Jos uvek mozemo da glasamo.
I zato moramo da glasamo.

Cak iako Dobrica dodje na vlast, mozda ce se u njemu probuditi pobunjenik.

Poslednja izmena:
Vrh