Šta je novo?

Izbori 2024

Meni je Miloš Jovanović na ignor listi.. lik nije uzeo učešće u protestima od maja, zabio glavu u pesak, reč nije pisnuo.. aj zdravo..

У једној општини у којој се одржавају локални избори се догодило следеће:

Солидан део опозиције (четири странке и једно локално удружење) је одлучио да заједно наступи на изборима. Сакупили су потписе још 10. новембра, али су чекали са предавањем истих ОИК у нади да ће им се придружити и остали опозиционо настројени политички субјекти. Како до тога није дошло, предали су потписе 19. новембра, ОИК им је наложио исправку. На крају се испоставило да је споразум о образовању групе грађана (као подносиоца изборне листе, не може бити коалиција јер имају покрет) оверен 10 дана након што су сви потписи сакупљени, тако да болиди од 23. новембра крећу са поновним прикупљањем потписа будући да им је листа (легитимно) одбијена.
ГГ.png

Poslednja izmena:
@Beki Tako sam pročitao da li u Danasu ili negde... Stvarno ne znam više šta da pratim od medija... Možda ću i ja kao levo liberalan morati da glasam za Dveri Zavetnike na gradskim... 🙄

Mada Milica nije izričito odbacila mogućnost saradnje sa sns nego sa svima onima gde se programi ne poklapaju..

Za Jovanovića bih rado na gradskim da znam da prebacuje cenzus.

Najradije bih za zelenoleve da idu samostalno al ne idu...
Tako da možda budem morao za SPN. Tu još nemam definitivan stav kao za republičke.
Sve si lepo rekao i to je poenta svega što pišem.

Građani Srbije koji su protiv SNS-a su jasno pokazali četiri stvari koje su im bitne:

- ekologija
- nenasilje i bezbednost
- sloboda

I sve su to iskazali na ulici. Godinama se protestuje protiv nasilja, protestuje se protiv uništavanja zemlje, vode i vazduha i protestovalo se protiv zatvaranja. Sve je to otvaralo jedan lep prostor za jednu slobodarsku, zelenu koaliciju, koju su građani jasno pokazali da hoće, a ne Đilasove ulickane birokrate. Da si pitao sav narod na protestima da li je za Đilasa, možda bi ti tri posto reklo da jeste.

Četvrta stvar koja je izvela opoziciono orijentisane ljude na ulicu u većem broju su razne litije, porodične šetnje, podrške Rusiji, protesti protiv predaje Kosmeta... za taj deo je zadužena desnica.

Koalicija Srbija protiv nasilja je trebala da bude sve suprotno od ovoga što je sada. Nisu stotine hiljada u maju vikale dole Vučić, hoćemo Đilasa za premijera i njegovog potrčka za gradonačelnika.

Sve te ljude smo videli u maju i jasno je bilo u kom su fazonu, a nisu u Đilasovskom ogromna većina. Broj ljudi koji je tada bio na ulicama je ogroman, mogu oni Marka Žvaka i ekipa da okače svoje podatke mačku o rep. Nisu svi u isto vreme bili na protestu, nisu isti ljudi svaki put bili, nisu svi bili direktno ispred bine već i svuda okolo i nemoguće je prosto bilo prebrojati.

Sigurno je preko 200 000 Beograđana uzelo učešće na protestima. A koliko ima ljudi koji su imali želju, a nisu mogli - oni koji su radili za vreme protesta, oni koji su sprečeni zbog raznih bolesti, bilo trenutnih manjih, bilo nekih ozbiljnijih, gomila osoba sa invaliditetom ili starijih osoba koje ne mogu učestvovati u takvim dešavanjima, gomila ljudi sa nekim psihičkim problemom zbog kog nisu mogli da prisustvuju, gomila ljudi koja u tom trenutku nije bila u gradu ili zemlji... Kad uzmeš one koji su bili i koji su imali želju da tamo budu, a nisu mogli, to ti je neki broj koji je dovoljan da sam formiraš vladu u Beogradu.

A uvek je broj onih koji glasaju daleko veći od onih koji izlaze ili imaju želju da izlaze na proteste. Ne učestvuju toliko aktivno da bi izlazili na ulicu, ali izađu na birališta na dan izbora. Imaš i ljude po državnim preduzećima ili tako nekim pozicijama koji nisu mogli da rizukuju da budu viđeni na protestima, ali kada se anonimno glasa na izborima, glasaju za opoziciju.

Sve je bilo spremno za potpuno uništenje SNS-a, do nogu da budu potučeni, bar u Beogradu, a sada imamo situaciju da strepimo. A zbog čega je tako i zahvaljujući kome?

I ok, glasaćemo, ali ne pada mi na pamet da se ponašam kao da je sve ok.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ovde se spominje ubistvo Ivanovica i Cvijana i kao prica da li hocemo vlast koja ubija ljude, te iste godine kada su u januaru ubijeni Ivanovic i Cvijan je Obradovic bio u kabinetu ministra Popovica u Vladi Ane Brnabic.

Ej, bre, covece, pricamo o 2018. godini. Ajde neki su se zeznuli u pocetku, tamo 2012. godine, moze se oprostiti, nekako, ali 2018. godine je SNS vec skroz ogoljen ko su i sta su.

Ljudi su krvarili na protestima, barikadama, vec su uveliko unistili zemlju, vec se desilo rusenje i ubistvo u Savamali i on ide da sedi tamo u kabinetu i slika se i smeje sa njima. I radi za njih i sa njima. Alo, bre, jeste normalni vi?
Pa šta?

Ja sam isto išao na proteste, a takođe i bo radno angažovan i za kabinet premijerke i predsednika i razne druge institucije, moguće i da sam negde uslikan sa strane, svakako me bar dva puta kamera direktno snimala u prisustvu visokih državnih funkcionera. Šta god ja mislio o nekome od njih ponaosob, dok su na funkciji oni predstavljaju sve nas, ja sam svoj delić posla uradio da se kao država ne brukamo, a oni svoj daleko veći deo rade kako rade, svoju ocenu o tome kako ga rade i da li sam zadovoljan držim za sebe i izražavam na izborima. To su valjda osnove civilizovanog ponašanja i poslovanja.

Kada uradim posao za državnu kompaniju iz strane zemlje, je l to znači da više nisam snsovac, sad sam pripadnik tamo nekog stransjskog snsa? :ROFLMAO:

Stvari nisu crno-bele, nije naša vlast ni najbolja ni najgora na svetu. Političari generalno nisu poznati kao moralne gromade, moć kompromituje itd, a to što smo mi društvo koje je iznedrilo veličine poput Zage d.o.o, izvinite ali to nije do Vučića. Naša sudska vlast, radeći kako samo ona ume, a dobijajući slučajeve koje joj prijave Zagy d.o.o. i naši proslavljeni treneri strogoćeTM, sahranila bi jednu Nemačku u roku dok si reko mandat republičkog javnog tužioca.

1. Zagorka Dolovac nije do Vučića, samo ukoliko ništa nije do Vučića već do nas samih. I samo u tom slučaju nije do Vučića, dakle mi smo krivi. Kao građani, kao društvo.

U suprotnom posmatrati pravosuđe kao nezavisnu granu vlasti gde nema pritisaka, nameštanja, protekcije od samog vrha... je u najmanju ruku smešno, a svakako naivno. Tužilaštvo deli sudbinu ostalih nezavisnih ili samostalnih institucija koje to u svojoj suštini nisu. Eto ja sam radio u NBS, ona nije deo izvršne vlasti nego samostalna i nezavisna institucija i nisam ja iznedrio J. Tabaković, nego Vučić direktno. I direktno se od vrha vlada tom "samostalnom i nezavisnom" institucijom. Po zakonu je odgovrna skupštini a ne izvršnoj vlasti. I naravno guverner ne bi smeo da bude stranačka ličnost.

Tako da ne razumem kako si odvojio tužilaštvo od Vučića.

2. Radno angažovan na izvršilačkom radnom mestu negde pri ministarstvu i savetnik ministra nije isto. I ništa nije crno belo, zato sam ja konrektno rangirao i rekao da je mrlja. Ne ogromna i nepremostiva, nego mrlja. Naravno nemam saznanja ni koliko je dugo radio i kako se odnosio prema poslu i nalozima je dobijao, tu možeš biti i p**** i čovek. Al da je ekipa u kojoj je bio loša, loša je. Nisam ni čuo za tog čoveka do pre mesec dana. Ali ako treba glasaću za SPN i na gradu. Jer je bolje osvestiti se kad tad i napustiti ih i barem neku kritiku uputiti nego ostati uz njih. Plus biramo odbornike iz redova brojnih stranaka koje su se tu okupile. Problem je što o tom čoveku ne znam puno. O Šormazu znam da je nedavno napustio sns, o Mihajlovićki znamo sve, ovde ne znam, jer l' radio na jednom konkretnom projektu kao radno angažovan ili je prosto imao zvanje savetnika ministra i koliko dugo. U tom slučaju je unutra i zna dobro kako se unutra radi.

Ima minimum 1/5. I politika u okviru necega sto se zove Ekoloski pokret i politika u okviru Djilasove stranke nisu isto.

Ovde se spominje ubistvo Ivanovica i Cvijana i kao prica da li hocemo vlast koja ubija ljude, te iste godine kada su u januaru ubijeni Ivanovic i Cvijan je Obradovic bio u kabinetu ministra Popovica u Vladi Ane Brnabic.

Ej, bre, covece, pricamo o 2018. godini. Ajde neki su se zeznuli u pocetku, tamo 2012. godine, moze se oprostiti, nekako, ali 2018. godine je SNS vec skroz ogoljen ko su i sta su.

Ljudi su krvarili na protestima, barikadama, vec su uveliko unistili zemlju, vec se desilo rusenje i ubistvo u Savamali i on ide da sedi tamo u kabinetu i slika se i smeje sa njima. I radi za njih i sa njima. Alo, bre, jeste normalni vi?
Potpuno jasno.
Obradovic je covek koji ce omoguciti kontinuitet SNS pljacke u Beogradu.
Posle ovog otkrica, samo ogranicen covek moze da glasa za SPN.

Sve je bilo spremno za potpuno uništenje SNS-a, do nogu da budu potučeni, bar u Beogradu, a sada imamo situaciju da strepimo. A zbog čega je tako i zahvaljujući kome?

I ok, glasaćemo, ali ne pada mi na pamet da se ponašam kao da je sve ok.
Da. To je prava rec "strepimo".
Ne samo da nije ok. Situacija je veoma losa. Gradjanima su nametnuti saradnici SNS-a.
Perfidna igra Djilasa i Ambasade. AMbasadi treba kontinuitet pljacke, kontinuitet izdaje. I sada treba da se glasa za njihove ljude.

Nadajmo se zestokom porazu SNS i SPN jer nalickani profesorcic nema sta da ponudi Beogradu.

Pa dobro, dajte programe. Za Beograd sam već napisao u postu 32947 Đilasov nivo vođenja Beograda koji je Švajcarska u odnosu na ono što imamo sada u Beogradu. Naravno da bih hteo i bolje, ali dajte konkretno! Postoji napaljen birač, ali postoji i razuman birač, za koga su izbori izbor projekata+izvođača za neki javni posao. Čak i SNS je morao da titra tom racionalnom izboru (u mnogim slučajevima iracionalnih) projekata, od kojih je neke morao i mora da sprovede do kraja. To da su SNS pogrešni projekti, meni je jasno, ali kakav je odnos ostatka ponude? I koliko se radi na opismenjavanju bar dela naroda zašto su neki projekti pogrešni?

Pa dobro, dajte programe. Za Beograd sam već napisao u postu 32947 Đilasov nivo vođenja Beograda koji je Švajcarska u odnosu na ono što imamo sada u Beogradu. Naravno da bih hteo i bolje, ali dajte konkretno! Postoji napaljen birač, ali postoji i razuman birač, za koga su izbori izbor projekata+izvođača za neki javni posao. Čak i SNS je morao da titra tom racionalnom izboru (u mnogim slučajevima iracionalnih) projekata, od kojih je neke morao i mora da sprovede do kraja. To da su SNS pogrešni projekti, meni je jasno, ali kakav je odnos ostatka ponude? I koliko se radi na opismenjavanju bar dela naroda zašto su neki projekti pogrešni?

Dveri imaju dobrog kandidata. Ratko Ristic.
Uporedite ove dve izjave.

Vladimir Obradović: Ako pobedim, radiću na tome da Beograd ponovo postane svetska metropola​

Ratko Ristić: Treba uspostaviti bolje veze Grocke sa gradskim jezgrom​

To je politika Nemačke i EU. Mnogi ovde govore kako ih Kosovo ne interesuje i da je to završena priča. Da, Kosovo se vojno ne može povratiti jer Srbija nije sposobna za tako nešto. To ne znači da ne postoje mnoga pitanja koja nisu rešena. Jedno od njih je i kulturno istorijsko nasleđe na Kosovu. Vidim da je EU-nema alternativu opozicija spremna da preda sve. SNS vlada ćuti jer neće da se zameri Nemcima pred izbore. Hrvati su sjajan izbor. Eto, sada je tema žbir Šnajder.

Iza kulisa zapošljavanja stranaca u Srbiji

"U Srbiji je do kraja avgusta ove godine samo državljanima Indije (38 žena) izdata 3.431 radna dozvola, dok su, primera radi, državljanima Nepala izdate 722 dozvole (159 žena), državljanima Šri Lanke 475 (43 žene), državljanima Filipina 210 (106 žena), pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji.

Činjenicu da više muškaraca dobija dozvole potkrepljuje to što se na srpskim gradilištima sve češće vide strani radnici, ali osim građevinske industrije, tražnja za stranim kadrom postoji u poljoprivredi, transportu i ugostiteljstvu."

Umesto da zastite domace radnike i dopuste da trziste samo nadje novi ekvilibrium na visoj ceni rada. Orkovi izdajnici su kako bi zastitili svoje vlasnike kapitala koji ih opskrbljuju signurnim glasovima i saucesnistvom u mehanizmima izvlacenja para iz budzeta, ti orkovi su uzeli i izdali vise dozvola za rad indusima kako bi intervenisticki odrzali nisku cenu rada, dostpunost jeftinih radnika i zastitili sadasnji nivo marzi vlasnika kapitala.

Pa šta?

Ja sam isto išao na proteste, a takođe i bo radno angažovan i za kabinet premijerke i predsednika i razne druge institucije, moguće i da sam negde uslikan sa strane, svakako me bar dva puta kamera direktno snimala u prisustvu visokih državnih funkcionera. Šta god ja mislio o nekome od njih ponaosob, dok su na funkciji oni predstavljaju sve nas, ja sam svoj delić posla uradio da se kao država ne brukamo, a oni svoj daleko veći deo rade kako rade, svoju ocenu o tome kako ga rade i da li sam zadovoljan držim za sebe i izražavam na izborima. To su valjda osnove civilizovanog ponašanja i poslovanja.

Kada uradim posao za državnu kompaniju iz strane zemlje, je l to znači da više nisam snsovac, sad sam pripadnik tamo nekog stransjskog snsa? :ROFLMAO:

Stvari nisu crno-bele, nije naša vlast ni najbolja ni najgora na svetu. Političari generalno nisu poznati kao moralne gromade, moć kompromituje itd, a to što smo mi društvo koje je iznedrilo veličine poput Zage d.o.o, izvinite ali to nije do Vučića. Naša sudska vlast, radeći kako samo ona ume, a dobijajući slučajeve koje joj prijave Zagy d.o.o. i naši proslavljeni treneri strogoćeTM, sahranila bi jednu Nemačku u roku dok si reko mandat republičkog javnog tužioca.
Jel on išao na proteste?

Dveri su Dveri. I izbori su za gradske odbornike ne za gradonacelnika.

Zar ne moze da se glasa za jednu partiju na lokalu, a za drugu za republiki nivo?
Vi mozete da glasate za SPN na republickom nivou, a za Dveri na nivou grada

Poslednja izmena:
Zar ne moze da se glasa za jednu partiju na lokalu, a za drugu za republiki nivo?
Vi mozete da glasate za SPN na republickom nivou, a za Dveri na nivou grada
Ko zeli naravno da moze.
Ja mogu ali necu. Za dveri/zavetnike bi glasao samo ako je pitanje sns ili oni.
Nekome je kandidat bitniji od stranke meni je stranka bitnija od kandidata.

Meni je Miloš Jovanović na ignor listi.. lik nije uzeo učešće u protestima od maja, zabio glavu u pesak, reč nije pisnuo.. aj zdravo..
Dobar je Jovanovic, da nije desnicar cak stavise bio bi odlican politicar:

Od desnicara jedini normalni su Jovanovic i Marsenic, obojica iz NDSS, ostali kao da su jeli lude gljive, uglavnom buncaju.

Bez laži i prevare, samo činjenice, hronološki se dešava sve ovako:

2018. godine je savetnik Popovića u Vladi Ane Brnabić. Ne postoji nijedan podatak o bilo kakvom njegovom opozicionom delovanju, kritici vlasti... bilo šta.

2019. godine je više od 100 profesora BG univerziteta podržalo svojim potpisom žalbu u slučaju doktorata Siniše Malog. Samo jedan profesor sa FON-a je potpisao: redovni profesor katedre za elektronsko poslovanje Božidar Radenković. Obradović nije potpisao. Tako da, Obradović ne da nije bio prvi nego nije bio ni u prvih sto.

2020. godine se Obradović uključuje u sve nakon što je slučaj praktično već bio gotov.

2021. godina, januar: Savet za borbu protiv korupcije uputio je kabinetu premijerke Ane Brnabić Odluku o imenovanju pet novih članova Saveta, između ostalog i Obradovića, ali taj predlog nije prihvaćen. Odbijeni su jer su kritikovali vlast. Obradovićeva jedina kritika vlasti koja može da se pronađe je oko Siniše Malog, a i tu se priključio partizanima 1945. godine.

2021. godina, mart: Aktivira se odjednom na tviteru posle 8 godina (ili je obrisao sve što je pisao u međuvremenu). Od 2013. do 2021. nije imao potrebu da izrazi javno svoje nezadovoljstvo protiv vlasti na ovoj društvenoj mreži, ali tada, dva mesec nakon što je odbijen da ponovo ispija kafice sa Brnabićevom, postaje ljuti opozicionar.

Screenshot_20231123_110115_Chrome.jpg

2021. godina, period posle marta: Odjednom postaje ljuti opozicionar, tvituje svašta protiv vlasti, počinje da gostuje na Novoj i sličnim medijima.

2022. godina: Nalazi se na listama Ujedinjeni za pobedu Srbije i Ujedinjeni za pobedu Beograda. Postaje poslanik i odbornik. Navodno je nestranački kandidat, ali je u međuvremenu postao član Stranke slobode i pravde.

2023. godina: Buć, eto njega za dve godine opozicionog delovanja i to ne nekog izraženog odmah kao kandidata za gradonačelnika.

Beki, opet vrtiš istu priču. Neko sa strane bi mogao da posmatra šta ti pišeš i da kaže da radiš za vlast. Ne mora za SNS, može i za SPS, PUPS, koga već.
Za kratko vreme si doživeo veliku političku i forumsku transformaciju, od pukog apstinenta do nekog ko sve prati i sve se razume.

Ajd da demistifikujemo tu babarogu Obradovica:

Rođen 1977. u Beogradu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je u Beogradu završio osnovnu školu i gimnaziju. Fakultet organizacionih nauka, smer menadžment, upisao je 1998. godine, a završio 2004, sa prosečnom ocenom 9,05.

„Posle završetka osnovnih studija 2004. godine, zapošljava se kao asistent-pripravnik na Fakultetu organizacionih nauka na predmetima ‘Organizacija investicija i upravljanje projektima’ i ‘Upravljanje projektima’, a od 2008. godine prelazi u zvanje asistenta na istim predmetima. Doktorsku disertaciju pod nazivom ‘Model upravljanja promenama primenom metodologije projektnog menadžmenta“ odbranio je 2010. godine na FON i tako stekao akademsko zvanje doktora tehničkih nauka – oblast organizacionih nauka. Nakon što je doktorirao izabran je 2011. godine u zvanje docenta na FON za užu naučnu oblast Menadžment i specijalizovane menadžment discipline“, piše u biografiji.

Kako se navodi, na Fakultetu organizacionih nauka angažovan je na više obaveznih i izbornih
predmeta na osnovnim i poslediplomskim studijama. Od 2021. redovni je profesor Fakulteta organizacionih nauka i šef Katedre za interdisciplinarna istraživanja u menadžmentu.

„Bio je angažovan i na predmetima na Vojnoj akademiji (Menadžment i Strateški menadžment) u okviru zajedničkih studija Fakulteta organizacionih nauka i Vojne akademije.“

Glavni je urednik časopisa „Serbian Project Management Journal“. Rukovodilac je Centra za upravljanje investicijama FON i zamenik predsednika Saveta Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment.

„Član međunarodne sertifikacije projektnih menadžera za Srbiju u okviru Udruženja za upravljanje projektima Srbije. Član je Svetske asocijacije za upravljanje projektima (International Project Management Association – IPMA) i trenutno je član Odbora za edukaciju i trening.“

U januaru 2021. Savet za borbu protiv korupcije uputio je kabinetu premijerke Ane Brnabić Odluku o imenovanju pet novih članova Saveta, između ostalog i Obradovića, ali taj predlog nije prihvaćen.

„Profesor FON Vladimir Obradović, koga je Savet za borbu protiv korupcije predložio za novog člana, pored profesora Ognjena Radonjića i finansijskog stručnjaka Milovana Protića, a što je odbijeno iz kabineta premijerke Ane Brnabić, jer njih trojica, kako je rečeno, kritikuju vlast i bave se ‘političkim aktivnostima kroz svoje javne nastupe’, kaže da sve to pokazuje da Savet očigledno nije nezavisno telo, što bi trebalo da bude, jer da jeste vlada bi prihvatila njegove predloge bez obzira da li se sa njima slaže ili ne, i da posle svega u takav Savet ne bi ni ušao. ‘Kabinet premijerke, preko šefa kabineta Miloša Popovića, uputio je pismo Savetu u kojem su naveli da profesor Radonjić, Protić i ja kritikujemo vladu, da imamo političke stavove, subjektivna mišljenja, i da zato traže podobnije kandidate koji bi učestvovali u radu Saveta. Ali, postavlja se pitanje, posle jednog ovako javnog dokumenta, ako to pismo ne bude povučeno, ko bi u takav Savet ušao, jer ako bi neko ušao posle svega ovoga on bi predstavljao sve suprotno od onoga što je za nas trojicu napisano, odnosno da taj neko nema svoj stav, mišljenje o stvarima u Srbiji – stvorena bi bila neprijatna situacija, kao tamni vilajet – da u taj Savet ne valja ući, zato što ste onda sve ono što ne želite da budete, kaže Obradović.“ (N1, 13. 4. 2021. godine)

Kaže da je odlučio da se politički angažuje jer „nije mogao više da sedi i gleda kako Srbija nezaustavljivom brzinom ide nizbrdo, ka ambisu“.

„Nije posao univerzitetskog profesora da sedi, gleda i zgražava se. Smatram da moja društvena uloga prevazilazi držanje predavanja i ispitivanje studenata. Smatram i da mi profesori moramo stati na čelo reformskih inicijativa i podsticati promene. Ali jasno mi je vaše pitanje, jer se godinama unazad bavljenje politikom karakteriše kao nešto nečasno. Ljudi govore da ih politika ne zanima. A politika utiče na upis deteta u vrtić, pregled kod lekara, potrošačku korpu, tople domove, sigurno okruženje za život. Dakle, moramo se baviti politikom ukoliko iskreno želimo da promenimo svoje neposredno okruženje. Jednostavno, u savremenoj civilizaciji ne postoji drugi način.“ (Vreme, 23. 6. 2022. godine)

Na parlamentarnim izborima održanim u aprilu 2022. bio je, kao nestranački kandidat, a na predlog Stranke slobode i pravde, deveti na listi „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka)“.

Na beogradskim izborima bio je drugi na listi koalicije “Ujedinjeni za pobedu Beograda”.

Nakon izbora postao je poslanik u Skupštini Srbije i član poslaničke grupe „Pravac Evropa – SSP, PSG, Preokret, Sloga“. Odbornik je u Skupštini grada Beograda i član odborničke grupe „Ujedinjeni“ (SSP-PSG-Preokret-Sloga)

Na pitanje da li će postati član neke stranke, odgovorio je:

„U ove izbore sam ušao kao nestranačka ličnost na listi Ujedinjene opozicije. Hajde da sačekamo da se završe ovi izbori, konstituišu skupštine i izaberu organi. Svakako ostajem nestranačka ličnost u narednom periodu.“ (Nova, 27. 4. 2022. godine)

Krajem oktobra 2023. proevropski opozicioni blok je, prema informacijama N1, odlučio da Obradović bude kandidat za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima.

„Kandidat proevropskog opozicionog bloka za gradonačelnika Beograda biće redovni profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović, dok će nosilac izborne liste biti Dobrica Veselinović, nezvanično je potvrđeno N1. Kako je za N1 naveo izvor iz jedne od opozicionih stranaka, na sastanku predstavnika opozicije koji je održan u sredu uveče doneta je odluka i da najviše odborničkih kandidata na zajedničkoj izbornoj listi pripadne Zeleno-levom frontu.“ (N1, 26. 10. 2023. godine)

Nakon što je krajem septembra 2023. gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo ostavku na tu funkciju, mesec dana kasnije, 30. oktobra, fomiran je Privremeni organ Grada Beograda, u kome je Obradović imenovan za člana.

Ajmo jos malo da izigravame detektive:

Vodeći je svetski stručnjak u oblasti upravljanja projektima i regionalni ekspert za upravljanje u javnom sektoru, sa preko 20 godina iskustva.

Обрадовић је своју политичку каријеру започео као члан Демократске странке Србије.[3]

Током 2018. био је саветник Ненаду Поповићу, министру без портфеља у првој влади премијерке Ане Брнабић и оснивачу Српске народне партије.[4][3]

Био је међу ретким професорима Факултета организационих наука који су јавно говорили о плагијату докторске дисертације министра финансија Синише Малог.[5][6]

Одлучио је да се поново политички ангажује уочи општих избора у Србији у априлу 2022. У интервјуу за Време истакао је да није могао да се помири с политиком владајућег режима у Србији као и да универзитетски професори морају стати на чело реформских иницијатива и подстицати промене у друштву.[7] На предлог Странке слободе и правде, Обрадовић се као нестраначки кандидат нашао на листи Мариника Тепић — Уједињени за победу Србије на парламентарним изборима у Србији 2022. Такође је био на листи коалиције Владета Јанковић — Уједињени за победу Београда на тамошњим изборима исте године. После избора је постао посланик у тринаестом сазиву Скупштине Србије као члан посланичке групе Уједињени — ССП, ПСГ, Слога, ПЗП, која је од јуна 2023. позната под именом Правац Европа.[2]

Vrh