Šta je novo?

Izbori 2024

Braćo/drugovi/forumaši, s obzirom da ste zaključili da su svi izdajice koje rešenje predlažete?
Pa to je u Srbiji jos uvek jaka tema zbog nemanja suvereniteta nad onom teritorijom, koja stoji u ustavu. Pojam izdaja u konkretnom slucaju se sveo na formalno priznanje nezavisnosti Kosova. Po anketama, to je jos uvek bitna tema u rangu sa zivotnim standardom, osim ako anketirani ne lazu.

SPN smatra da im program nije potreban, znajuci da njihova ciljna grupa ne glasa zbog programa nego vodjena medijskom manipulacijom da SPN moze da uzme vlast.

Велика већина гласача у Србији не гласа због програма. Упореди проценат бирачког тела који последњих година гласа за странке које су за улазак ЕУ и проценат грађана Србије у истраживањима последњих година који су за улазак у ЕУ. Ово друго је драстично мање.

A i da neko uđe u dogovor sa njima, zar bi radije bojkotovao nego izašao na izbore i barem nešto učinio?
Rekoh. Izaci cu i glasati za NS. Uz malu pomoc prijatelja preci ce cenzus. NS je stranka centra.

Zao mi je sto na levici ne postoji takva opcija, koja ima program koji ukljucuje zabranu kopanja litijuma, zabranu pinka, revansizam....

Treba sad malo popustiti pred izbore, ali SNP ako pobedi na izborima treba ih satrati od kritike od prvog casa kada stupe na vlast. Ne dati im da disu i pljuvati ih za najmanju sitnicu. Da nam se vise nikada ne ponovi ovo sto danas imamo i idolopoklonstvo i kult licnosti. I samim tim cemo i bolje ziveti, a onda i samim tim nikada vise nece Vucic zajahati.

No, vidim da od toga nema nista jer se SPN fanovi polako pretvaraju u sektu. Nema kritike, nema slobodnog misljenja, ima samo ono kako mi kazemo ili cemo da te nazivamo raznim imenima i da proglasimo da si svasta nesto.

Trebali su odmah da budu zveknuti po usima za izbor Obradovica, ali jbg, ajde da cutimo i ne mrdamo previse. A to sve radimo na sopstvenu stetu.

Велика већина гласача у Србији не гласа због програма. Упореди проценат бирачког тела који последњих година гласа за странке које су за улазак ЕУ и проценат грађана Србије у истраживањима последњих година који су за улазак у ЕУ. Ово друго је драстично мање.
pa zasto onda glasaju, po kom kriterijumu?
Mozda ja ne razumem biracko telo u Srbiji, dugo sam ziveo van nje.

Meni smeta zagadjenje lignitom, kopanje litijuma, korupcija i kriminal, nesuverenost Srbije, investitorski urbanizam, automobili, evrofanatizam, imperijalizam....
Logicno bi bilo da pogledam koja stranka ima najvise "mojih" stavki u programu.

Trebalo bi da upadam u ciljnu grupu neke istinski leve partje (npr https://international.sp.nl/ po EU standardima).
Ali to ovde nema.

No, vidim da od toga nema nista jer se SPN fanovi polako pretvaraju u sektu. Nema kritike, nema slobodnog misljenja, ima samo ono kako mi kazemo ili cemo da te nazivamo raznim imenima i da proglasimo da si svasta nesto.
bravo!

Da nam se vise nikada ne ponovi ovo sto danas imamo i idolopoklonstvo i kult licnosti

То нам je у генима.

pa zasto onda glasaju, po kom kriterijumu?

Рекао бих да је делом ово горе - а друго, рецимо да више волиш русе него немце, а немац ти понуди 3000 евра плату за исти посао и услове рада за коју ти рус нуди 1500, код кога ћеш се запослити?

Đilas je i kao gradonačelnik bio takav. StudioB je bio StudioĐilas. Nema tu velike razlike u načinu vladanja. Posle prošlih izbora, ovi NDBGD bili presrećni što su ušli u skupštinu. Dok smo mi bili smoreni, oni se radovali kao mala deca. Tu vidite da je cilj da se dokopaju fotelja.

Đilas je i kao gradonačelnik bio takav. StudioB je bio StudioĐilas. Nema tu velike razlike u načinu vladanja. Posle prošlih izbora, ovi NDBGD bili presrećni što su ušli u skupštinu. Dok smo mi bili smoreni, oni se radovali kao mala deca. Tu vidite da je cilj da se dokopaju fotelja.
da. bilo je tako.

Kaze mi cerka da su profesori u srednjim skolama poceli da agituju za SPN. Ozareni kao boljsevici, ozareni kao sirotinja na pijaci kad dobije paket od Hulje.
Oni se nisu usudijivali da pricaju protiv SNS do sada, cutali su. Sada ne cute jer veruju da ce oni, taj urbani obrazovani sloj opet da pobede "Krezube".
Ne zele oni da pomognu tim "Krezubima", ne zele da ih obrazuju, da im objasne da nije sve u ritulanim putovanjima.
Zele da zgaze "Krezube" i ovi njih. Tu nema pameti.
To su ciklusi zla.
Ali ovaj obrazovani, urbani soj morao bi da ima vecu odgovornost, da pruzi ruku Kaludjerici. Samo oni to nece.
U ovoj septickoj jami koja je Srbija, zele da stoje 1cm iznad ostalih i da s cere malo duze, dok se svi davimo u g.ovnima.
Oni misle da ce se Rio Tinto zaustaviti kod Loznice i da ce oni moci da nastave da ispijaju makijato u Njegosevoj.

Tuzno je to. Ljudi veruju u sve. Kao slpeci. Hvataju se za slamku. SPN im izgleda kao slamka spasa.
Bivsi saradnici Hulje im izgledaju kao Huljini neprijatelji. Um im je pomracen.
Bez ikakvog razuma hrle iz jednog zla u drugo zlo.
Ne pitaju sta sledi. Kao kad su glasali protiv Tadica.
Umesto da izaberu stranke koje imaju program, oni biraju za one koji ga nemaju.

Cemu ta dihtiomija zli Hulja ili dobra EU, kad je Hulja eksponent zle EU ?
Zlo dolazi iz EU, kao cestitke Tomi NIkolicu pre zatvaranja glasackih mesta.

Zasto su ljudi toliko glupi?

Inače, SNS vodi loši kampanju. Izgubili su vreme, a nisu se ni pomakli. Ne znam ko im uzima novac za marketing, ali ovo je dno dna. Opozicija je pogodila šta narod u Srbiji zanima.

Spot gde su svi srećni i zadovoljni više ne prolazi. Ova se oduševljava bolnicom, ovaj srećan zbog ćerke... Većinu radno sposobnog stanovništva čine ljudi između 40 i 60 godina. Rade za 50.000-60.000 dinara. Kada vide te srećne face, odmah se iznerviraju. Mi smo društvo frustriranih ljudi, nezadovoljnih životom, ne volimo da gledamo srećna lica i uspešne ljude. To je SNS-u veliki promašaj. Moguće da su toliko bogati da više ne osećaju kako narod zapravo "diše".

Vidi se da nemaju ideja, udaraju po svim temama bez rezultata. Izgubili su poverenje i teško da mogu preoteti nekome glasače.

A zašto ne bi bili srećni? Trpeli su godine ponižavanja, podsmeha, ruganja i slično, proricanja da nikad neće preći cenzus patkice male, da su ovakvi i onakvi - metiljavi, nikakvi, što bi narod rekao pešovani - međutim, uspeli su da se etabliraju kao ipak neki faktor, i da postanu parlamentarna partija - to jeste uspeh za jedan pokret/grupu građana. Valjda je normalno da žele da budu u parlamentu, za to su se i kandidovali??

Infrastruktura i stranka ne grade se za 6 meseci, za to su potrebne godine i čak decenije da bi bilo na zdravim osnovama. Je l treba da se bičuju što nisu nastali ranije, pa da vi fatalisti budu zadovoljni?

Ako neko očekuje da Ne davimo sam sruši Vučića - pa onda očekujte i vanzemaljce da vam podgreju supu.

I za razliku od Ua Vučić stranaka, Ne davimo ima svoju politiku i agendu koju promoviše među građanstvom i širi svoju ideju, i očigledno evoluira vremenom i malo po malo ima sve veću podršku.

Ne brate nego smarate van svake granice.
Plus bar da je kritika nego je 90% neke hipoteticke situacije da ce prodati Kosovo i teorije zavere ciji su ljudi.
Ti si 50 postova napisao o Obradovicu ko da ti je oca ubio.
MC da ne pominjem, na svakoj stranici polovina postova su njegovi, svaki post pet novih nebuloza. Do bukvalno pre dve nedelje pljuvao po Jeremicu sad botuje za njega zbog jedne recenice u programu, i to je jos najpozitivnije sto radi, jer je ostalo sve samo arogantno pljuvanje svega.

Glasaj za koga hoces, samo ajde kocnica malo, shvatili smo, posebni ste, sve ste izvalili, niko ne moze da vas prevari. Samo nikako u toj prosvecenosti da izvalite da ko god dodje na vlast svakako nece potrajati pun mandat jer i sami najavljuju tehnicku vladu. Pa cete tek onda u demokratskijim uslovima moci da cujete programe i glasate ideoloski.

U ovom trenutku gori kuca a vi raspravljate da li cemo je renoviramo u rokoko ili bauhaus stilu.

Ja kad citam MC-ov post, dobijam ideju za dobar scenario trilera ili horor filma. Tventin Karantino bi ga procitao s odusevljenjem :)

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
I za razliku od Ua Vučić stranaka, Ne davimo ima svoju politiku i agendu koju promoviše među građanstvom i širi svoju ideju, i očigledno evoluira vremenom i malo po malo ima sve veću podršku.
Koja je to ideja. Mozes li da nam "ekspliciras". (sto bi rekao jedan zenski lik iz serije "Pop Cira i pop Spira"

,, ... ima svoju politiku i agendu .... ,,

Baš me zanima KO su ti ?

Upravljanje billo koje i bilo koga i pre same pomislii vec je preko 50% unapred uslovljeno i dirigovano ....
- ... jel te, di bi ste Vi mimo sveta....- 😂

Da li iko nudi ukidanje PDVa u trgovini na MALO
- Ne , niko . I to je kraj sviih tih politika i agenda 😎

Na Islandu ne da nema PDVa nego nema ni poreza..... A i oni su svet.

Tehnicka vlada moj k. sa sektom iza njih. Tako ce onda isto biti, sta biste vi nove izbore pa da se potencijalno vrati Vucic ? Opet ce biti nije sad vreme da se mrda i preterano jedu govna prica.

Kad zajasu fotelje, a woke sekta podrzi, videces kako ce biti tehnicka vlada.

Treba ih kritikovati maks. Nemoj sekta da se pravi.

Glasacu za SPN na parlamentarnim sto posto, za Beograd jos ne znam. Ok?

Pitam juce kako funkcionise SPN odnosno kako se donose odluke, bez ikakve malicioznosti i skrivenih namera postavim pitanje i onda ispadne da tu ja nesto kritujem i jedem govna.

Gde je odgovor na to pitanje? Sta je problem da se zna takva stvar?

Kad gori kuca, onda zoves vatrogasce obucene za gasenje pozara koji ce da izvrse zadatak gasenja pozara. Ako je cilj gasenje pozara, zoves onoga ko moze to da ti resi. Obradovic je lik sa kanticom vode koji umanjuje sanse da se ugasi pozar. A malo je i ucestvao u izazovanju istog.

Tehnicka vlada moj k. sa sektom iza njih. Tako ce onda isto biti, sta biste vi nove izbore pa da se potencijalno vrati Vucic ? Opet ce biti nije sad vreme da se mrda i preterano jedu govna prica.

Kad zajasu fotelje, a woke sekta podrzi, videces kako ce biti tehnicka vlada.

Treba ih kritikovati maks. Nemoj sekta da se pravi.

Glasacu za SPN na parlamentarnim sto posto, za Beograd jos ne znam. Ok?

Pitam juce kako funkcionise SPN odnosno kako se donose odluke, bez ikakve malicioznosti i skrivenih namera postavim pitanje i onda ispadne da tu ja nesto kritujem i jedem govna.

Gde je odgovor na to pitanje? Sta je problem da se zna takva stvar?

Kad gori kuca, onda zoves vatrogasce obucene za gasenje pozara koji ce da izvrse zadatak gasenja pozara. Ako je cilj gasenje pozara, zoves onoga ko moze to da ti resi. Obradovic je lik sa kanticom vode koji umanjuje sanse da se ugasi pozar. A malo je i ucestvao u izazovanju istog.
Nije, cilj je ugrabiti fotelje. Onda slede Vučićeve metode da bi se ostalo na vlasti. Ajde, neka im bude, ali nismo budale. To im kažeš i odmah si neprijatelj. Izgleda da treba da se divimo njihovoj pameti, lepoti i savršenstvu. Ne, glasamo za opoziciju zato što ovaj ništa ne valja. Ako nas i vi prevarite, nećete dugo slaviti. To je zaključak.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Буквално се највећи део те такозване лево-либералне екипе и понашао и понаша као секта.
Кад се само сетим прошлих избора, мариникиних сведока и етикетирања свакога ко макар и за 5% искаче из "трасираног" наратива.
Не дао Бог никоме да се тада нашао на, рецимо, Твитеру који важи за опозициони "медиј" иако је у ствари највећим делом кринџ платформа псеудоинтелектуалаца.
Једно 70% "твитер опозиционари" постижу само контраефекат и чине много више штете него користи.

Poslednja izmena:
Nije, cilj je ugrabiti fotelje. Onda slede Vučićeve metode da bi se ostalo na vlasti. Ajde, neka im bude, ali nismo budale. To im kažeš i odmah si neprijatelj. Izgleda da treba da se divimo njihovoj pameti, lepoti i savršenstvu. Ne, glasamo za opoziciju zato što ovaj ništa ne valja. Ako nas i vi prevarite, nećete dugo slaviti. To je zaključak.
Ambijent uz relativno fer medije, odsustvo kradje glasova i nepritiskanje zaposlenih u javnom sektoru je veoma bitan. Posle neka se losi i manje losi smenjuju na normalan nacin kao u Slovackoj, Ceskoj, Sloveniji, bez drame i stvaranja atmosfere da se radi o pitanju zivota i smrti.

Vrh