Šta je novo?

Izbori 2024

Evo najboljih delova, kako zatuci radikala:

Slazem se da bi Cuta bio odlican, ali mozda ga cuvaju za neku bitniju funkciju.
Sa radikalskim olosem samo grubo i bezobrazno, oni ne znaju za drugi nacin, a nakon pobede "nasih" obavezna lustracija ovog sljama da ne zagadjuju vise javni prostor.
Како очекивати да мирно предају власт кад свако ко је учествовао у овој тиранији од 2012те до данас мора поштено да буде суђен, за сваку пару проневерену, за сваку злоупотребу положаја, за сваки прекршај закона ситни или велики.

Једини је начин да се стане на пут узјашењима Мурте после Курте је тај да се све бележи ситно и велико и да се сваком прописно суди за своје дела. Прва нова власт која не буде процесирала стару у првих 3 до 6 месеци стару власт мора одмах да се скида са власти и да се и њима суди за саучесништво.

Мора се стати овом стању на пут јер све нас је мање из годину у годину, једноставно нестајемо као народ због немогућности да се променимо и еволуирамо.

Година је 2024 ускоро а ми не можемо да се изборимо са диктатурама и популистима. Од ослобођења од турака до данас смо имали само период од можда 10 година у којима нисмо имали аутократу и аутокрстски режим да влада овим народом.

Сваки пад аутократског режима је следио конфликтима и немирима. Једини пут када није било конфликта и не мира током предаје власти је гледај чуда је када нису били аутокрстски режими!

Реално, на нивоу републике и покрајине СНС + СПС + мањине ће имати већину.
Ако не направе неку баш озбиљну брљотину у следеће 3 недеље тако ће и бити.
На локалу ће бити неизвесније.
Реално, енергија протеста, нешто што је требало да буде почетак краја СНС се брзо издувала и за то су понајвише "заслужни" поједини опозиционари.
Лоша стране је то што ћемо 99% проживети још један мандат АВ, добра страна је то што ће то бити јако тесна већина и што ће у скупштини бити опозиција.
На изборе треба изаћи свакако.
У некој идеалној варијанти било би добро да цензус пребаце и НС и Тадић/Радуловић и да што мање гласова остане испод црте.
Надам се да ће опозиција коначно да почне да учи на својим грешкама, уз тако нешто и чињеницу да људи већ полако постају презасићени СНС-ом на следећим изборима могло би бити другачије.

Poslednja izmena:
Како очекивати да мирно предају власт кад свако ко је учествовао у овој тиранији од 2012те до данас мора поштено да буде суђен, за сваку пару проневерену, за сваку злоупотребу положаја, за сваки прекршај закона ситни или велики.

Једини је начин да се стане на пут узјашењима Мурте после Курте је тај да се све бележи ситно и велико и да се сваком прописно суди за своје дела. Прва нова власт која не буде процесирала стару у првих 3 до 6 месеци стару власт мора одмах да се скида са власти и да се и њима суди за саучесништво.

Мора се стати овом стању на пут јер све нас је мање из годину у годину, једноставно нестајемо као народ због немогућности да се променимо и еволуирамо.

Година је 2024 ускоро а ми не можемо да се изборимо са диктатурама и популистима. Од ослобођења од турака до данас смо имали само период од можда 10 година у којима нисмо имали аутократу и аутокрстски режим да влада овим народом.

Сваки пад аутократског режима је следио конфликтима и немирима. Једини пут када није било конфликта и не мира током предаје власти је гледај чуда је када нису били аутокрстски режими!
Treba osuditi samo krupnije ribe, ove sitnije pustiti, jer ako krenu svima da sude, raspasce se pravosudni sistem.

Риба се чисти од главе ка репу, што су криминалци крупнији то пре да дођу на ред па полако одатле ка ситнијим. Да средимо ми вође кланова и дубоку државу па док дођемо до суђењу директору вртића из неког села који је узео паре да води љубавницу у Паралију бићемо нормална земља

Лоша стране је то што ћемо 99% проживети још један мандат АВ, добра страна је то што ће то бити јако тесна већина и што ће у скупштини бити опозиција.
AV ima mandat jos 4 godine u svakom slucaju. Kad bi opozicija pravila vladu to bi doduse verovatno znacilo vanredne predsednicke u bliskoj buducnosti.

Jedno je škola a drugo praksa 😎

Kailan wrote:
,,Риба се чисти од главе ка репу... ,,
1
Ako riba ima ljuske po tijelu, onda ih nakon pranja treba skinuti nožem, kratkim i tupim pokretima od repa ka glavi.....
2
Rasporite ribu nožem krenuvši od malenog otvora kod repa, pa prema glavi
Zatim izvadite iznutrice, ukoliko je potrebno prerežite i nožem.
Podignite škržne poklopce pa izvucite škrge.....

Зашто ова тема има већу пажњу на форуму од теме која се бави градским изборима?

Zato što smo navikli na nju i ovde se piše i o BG izborima i o parlamentarnim i još i o Ustašama i milion i jednoj drugoj stvari.

I BG izbori = parlamentarni izbori.

Nemamo mi dva neka nezavisna kandidata koja se razlikuje po tome koju vrstu drveća hoće da sade.

Glas za Obradovića je glas za Đilasa i čitav sistem vrednosti koji on predstavlja, kao što je glas za Šapića glas za Vučića i čitav taj sistem vrednosti.

Jednako kao i na parlamentarnim, SPN=Đilas, SNS= Vučić.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Имај на уму још и то да је на градским изборима глас за СНС и глас и за Шешеља.
Е сад између Шешеља и Ђиласа, кога бирате да вам води град?
Мост на Ади или киоске по Земуну?

Имај на уму још и то да је на градским изборима глас за СНС и глас и за Шешеља.
Е сад између Шешеља и Ђиласа, кога бирате да вам води град?
Мост на Ади или киоске по Земуну?

Nijedan, meni je malo muka da vecito glasam za manje zlo, a da se oni svi ližu medjusobno kasnije. Jos sam im izlaskom dao na legitimitetu.

Nijedan, meni je malo muka da vecito glasam za manje zlo, a da se oni svi ližu medjusobno kasnije. Jos sam im izlaskom dao na legitimitetu.
Хоћеш ли да даш пример кад су се Ћута, зелени, Алексић, Мариника, Лутовац, или било ко из опозиције (осим упитно Ђиласа) лизали са жвалавим радикалом?

Kandidat je Obradović, Ðilasov potrčko.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Бојкот гласања је глас дат листи која освоји највише гласова. Ако то буде листа Београд не сме да стане, то је индиректно глас Шешељу.
Наравно имамо још три опције, листу СПС са Томом Филом, коалицију НДСС-ПОКС са Штимцем и коалицију Двери-Заветници са проф. Ратком.

Kandidat je Obradović, Ðilasov potrčko.
Да ли је као такав гори од доктора Шапића у коалицији са доктором Шешељем.

Нисам сигуран колико су протести и енергија показана на њима нешто што може да се преточи у изборну корист опозиције. Људи који су протестовали су и до сада били гласачи опозиције, евентуално мањи број апстинената. Гласаче СНС-а и СПС-а (на колико демонстрација тек они нису изашли) то не дотиче. Оне који су фокусирани на свој микросвет то такође не изводи на биралишта.

Тадић и Радуловић су сјајна екипа: Тадић напада Ђиласа-Алексића, а Радуловић десничаре. Наравно, увек на крају додају: „Нећемо ми да се нападамо, ми смо опозиција, важна је смена власти”

Poslednja izmena:
Бојкот гласања је глас дат листи која освоји највише гласова. Ако то буде листа Београд не сме да стане, то је индиректно глас Шешељу.
Наравно имамо још три опције, листу СПС са Томом Филом, коалицију НДСС-ПОКС са Штимцем и коалицију Двери-Заветници са проф. Ратком.

Да ли је као такав гори од доктора Шапића у коалицији са доктором Шешељем.
Sve je isto kao poslednjih xy godina i raspravljano već sto puta, osim tvog ubacivanja Šešelja u priču.

Gradonačelnik će biti Šapić, gazda će mu biti Vučić, nema tu Šešelj nikakve veze. Priča o Šešelju je niđe veze.

I ne pozivam na bojkot.

Da li i na lokalnim izborima postji cenzus od 3%?
Постоји, Члан 61, такође не важи за нац. мањине. У мањим општинама, са мањим бројем одборника, понекад је природни цензус већи од 3%. У обзир се узимају и неважећи гласови, што је по мени погрешно.

Sve je isto kao poslednjih xy godina i raspravljano već sto puta, osim tvog ubacivanja Šešelja u priču.

Gradonačelnik će biti Šapić, gazda će mu biti Vučić, nema tu Šešelj nikakve veze. Priča o Šešelju je niđe veze.

I ne pozivam na bojkot.
Нисам тебе прозвао за бојкот. Па оно и није исто. У односу на нпр. 2008. ситуација је драстично другачија. Другачији су актери чак и у односу на оне изборе када смо имали самостачног Шапића и СПАС.
Опет, ни СПН није једина коалиција. Мени се кандидати Двери и Заветника више свиђају од СПН.

Pišeš da je ako neko ne izađe, isto kao da je glasao za Šešelja. Bukvalno si to napisao.

Nema potrebe stvarno za takvim spinovima, kakav crni Šešelj, potpuno nebitan.

Ako neko ne glasa, pomoći će Šapiću da ostane na vlasti, što je već dovoljno odvratno, ali ponavljam, nema stvarno potrebe za nepotrobnom pričom da ako se ne glasa da se time vraća Šešelj.

Pričamo sve vreme o BG izborima, zato i ne širim dalje pa isto tako i tvrdim da stvarno priča sa Vojom nema nikakve veze. Ako pobedi SNS, ostaće sve kao što je i do sada bilo. SRS možda dobije nekog odbornika, potpuno nebitno.

Saša Radulović je nastupao pre par godina kao suverenista, a sada je u koaliciji sa svojevremenim slugom globalizma. Još jedan dokaz o namerama političara u Srbiji, ko može da garantuje da ovi što sada nastupaju kao suverenisti neće isto učiniti za par godina kada budu još gore prošli na izborima?

Pišeš da je ako neko ne izađe, isto kao da je glasao za Šešelja. Bukvalno si to napisao.

Nema potrebe stvarno za takvim spinovima, kakav crni Šešelj, potpuno nebitan.

Ako neko ne glasa, pomoći će Šapiću da ostane na vlasti, što je već dovoljno odvratno, ali ponavljam, nema stvarno potrebe za nepotrobnom pričom da ako se ne glasa da se time vraća Šešelj.

Pričamo sve vreme o BG izborima, zato i ne širim dalje pa isto tako i tvrdim da stvarno priča sa Vojom nema nikakve veze. Ako pobedi SNS, ostaće sve kao što je i do sada bilo. SRS možda dobije nekog odbornika, potpuno nebitno.
Технички то јесте то, неизласком се математички даје корист најјачој листи.
Шешељ можда неће бити извршно у власти, али ће онда сигурно директно паразитирати на буџету.
Битна је и симболика, када се већ свима у опозицији мери крвна слика да ли су пили пиће са било ким из власти или се сликали заједно, од Ђиласа, преко Милоша Француза до професора Обрадовића, Радуловића, па и Чеде прашка који се правда да је на прославу победе СНС дошао да Вучићу пренесе важне поруке из Сарајева.
Ништа лично друже.

Bojkot ima smisla samo ako vecina bojkotuje, i recimo pobednik osvoji 30 posto glasova. U tom slucaju ce imati ozbiljan problem sa legitimnoscu.

U ovakvoj situaciji kad glavni akteri idi na izbore bojkot je besmislen. Jedino ima smisla ako nekoga bas boli briga ko ce da pobedi.

Vrh