Šta je novo?

Izbori 2024

U gradu nezapamćeni komunalni nered, sve živo otkazuje i kvari se a niko ne popravlja, Komunalna ne radi svoj posao jer je svaka treća osoba radikalski beli medved, a forumske princeze na zrnu graška svakome nadju dlaku u jajetu.
Prijavite se za Centralnu otadžbinsku upravu. Tamo gde je svuda nered tu su srpski radikali.

Daleko je decembar. Može do decembra ova pro-eu lista da se raspadne, ne bi bilo prvi put da Srbi izdaju Srbe za šaku srebrnjaka
Неће се распасти пре уласка у скупштину, потписан је и обнародован коалициони споразум. Више ме брине шта ће бити након избора. Права и суштинска сарадња или интеграција политичких струја је више од наступа на једној изборној листи.

Znači bolje Šapić da ostane? Ili Vesić da se vrati?
Nije iskljuceno da je bolje. 4 godine lose vlasti, bez hapsenja radikala koji su trenutno na vlasti, nastavka korupcije, kriminala... za 4 godine SNS vlaca opet na vlast i tad ih tek necemo nikad skinuti jer ce narednih 50 godina plasiti narod sa tim kako je bilo 4 godine za vreme Djilasa.

Prosto i jednostavno, trebaju nam ljudi koji ce ih pokositi i koji ne prave kompromise sa naprednjackom bagrom, Obradovic je vec dokazani saradnik SNS-a.

Nema sa SNS-om nista, ali nista.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Nije iskljuceno da je bolje. 4 godine lose vlasti, bez hapsenja radikala koji su trenutno na vlasti, nastavka korupcije, kriminala... za 4 godine SNS vlaca opet na vlast i tad ih tek necemo nikad skinuti jer ce narednih 50 godina plasiti narod sa tim kako je bilo 4 godine za vreme Djilasa.

Prosto i jednostavno, trebaju nam ljudi koji ce ih pokositi i koji ne prave kompromise sa naprednjackom bagrom, Obradovic je vec dokazani saradnik SNS-a.

Nema sa SNS-om nista, ali nista.
Kako to gradonacelnik moze da hapsi radikale koji su trenutno na vlasti?

Takodje, i u scenariju gde nekompromisni gradonacelnik dolazi na vlast, jel on odlucuje o svemu? Kako to opozicioni Beograd funkcionise kao drzava u drzavi ako uopste ne saradjuje sa vlascu? Mislis da ce procvetati ako ga blokiraju na drzavnom nivou? Mislis da posle nece moci da plase narod Djilasom?

Kao i MC, nisi ti ovde jer hoces resenje, ti si ovde jer ti treba razlog da kukas. Nedobog da das onaj minimum gradjanske duznosti i preuzmes mrvu odgovornosti. Lakse je biti princeza na zrnu graska.

Ja pricam o ,,gospodinu" Obradovicu, jel gradjanska duznost i mrva odgovornosti glasati za njega?

Da. Rekao sam da hocu. Samo, eto, sramota je da neko ko ima zivotne stavove kao ja, radi posao koji ja radim, zivi na nacin na koji zivim... je primoran da su mu blize desnicarske opcije. Njihova, ne moja.

Da. Rekao sam da hocu. Samo, eto, sramota je da neko ko ima zivotne stavove kao ja, radi posao koji ja radim, zivi na nacin na koji zivim... je primoran da su mu blize desnicarske opcije. Njihova, ne moja.
Битно је гласати против власти.
Ја бих волео да за Београд буде градоначелник кандидат Двери и Заветника у коалицији са листом Србија против насиља.
Двери имају ок градску екипу, њихова председница градског одбора, госпођа Радмила је жена од струке, грађевински инжињер. И њу бих волео да видим на високим позицијама, макар у неком ЈКП, нпр
БВК.
Обрадовић из ССП може да буде нпр. градски менаџер али не као Весић већ прави менаџер, да организује систем.
Ако си одлучио да гласаш за Двери и Заветнике на нивоу Београда, поздрављам твоју одлуку. (y)
Извини ако сам мало причу навео на твоју личну ствар као што је за кога ћеш гласати, али пошто ми се чини да се створила блага атмосфера линча, хтео сам ту мало да спустимо лопту.

S obzirom na sve ove opozicione koalicije i na medjusobna prepucavanja i optuzivanja izmedju sebe, mogu da kazem da svi oni rade u korist zapadnjackih ambasada. Ko zna sta ce se sve jos prepucavati do izbora, svaki dan je sve gore i gore,

Vidi, ako opozicija formira vladu, i ne pohapsi ove lopove, onda i treba da se vrati SNS.
Tj videcemo koja stranka ce da bude protiv hapsenja, kao svojevremeno Kostunjavi, ja tipujem na Dveri/Zavetnike.
Ali, ako ne izglasamo tu opoziciju necemo ni znati da li ce ih pohapsiti.

Hteo sam da komentarišem u vezi koalicije Dveri-Zavetnici ali ću to ipak zadržati za sebe.

U subotu sam u mesnoj zajednici Zvezdara na Bulevaru koordinisao prikupljanje potpisa za podršku izlasku na izbore koalicije Srbija protiv nasilja u okviru koje učestvuje Zeleno-levi front (bivši pokret Ne davimo Beograd) čiji sam pripadnik.

plan zvezdara.jpg

Prvo, jedva smo dobili prostorije MZ za prikupljanje potpisa što je samo pola posla, jer ako nema notara i/ili opštinskih overitelja nema prikupljanja potpisa. Posle što su dan ranije obezbeđene prostorije krenulo se u kontaktiranje notara sa opštine i obraćanje Opštini. Na kraju nijedan notar nije bio slobodan jer su bili zauzeti prikupljanjem potpisa za druge liste pa su tako neke druge partije imale po 2 notara (od kojih su neke pomenute u prošlim postovima na temi) što je očigledan znak da imaju podršku vlasti, dok smo mi iz koalicije Srbija protiv nasilja na 2 lokacije (jednu lokaciju je SSP vodio, dok smo drugu mi iz ZLF-a) na Zvezdari imali 0 notara i 2 opštinska overitelja (po jednog po lokaciji) koje smo jedva obezbedili preko ličnih kontakata.

potpisi srbija protiv nasilja natpis.jpg

Potpisi su prikupljani u MZ Zvezdara koja je moja mesna zajednica pored koje se i nalazi opštinski odbor SNS Zvezdara, pa sam smatrao da je moja obaveza da koordinišem prikupljame potpisa za koaliciju. Već pre 10 kada je zakazano da počnemo sa radom se pojavio jedan penzioner koji je došao da da podršku.

Pošto su prostorije mesne zajednice nekih 30 metara od Bulevara postavili smo štand na prolazu kako bi građane informisali da skupljamo potpise i usmerili ih ka MZ jer ju je teško videti jer nema oznake i nalazi se odmah pored prostorija SNS-a koje imaju ogroman znak koji odbija ljude koji su glasači opozicije.

potpisi srbija protiv nasilja mz zvezdara.jpg

Već posle nekih desetak minuta iz prostorija SNS-a počinju da se pojavljuju ljudi u belim jaknama sa natpisom AV na leđima. Pored našeg štanda su brzinom svetlosti počeli da rasklapaju 2 metalna štanda i bilo nam je jasno da će nam društvo praviti lokalni SNS-ovci kojih se odjednom stvorilo desetak . Počeli su da iznose brendirane bonžite, kafu sa AV čašama i drugu propagandu. U oko mi je upalo da imaju i knjigu Aleksandra Vučića. Odmah su izvadili telefone, počeli da se slikaju dok su istovremeno pustili plejlistu sa čitave dve pesme koje su vrteli ukrug ceo dan. Zadatak im je bio da nas opstruišu, shvatili smo da će biti dug dan pred nama.

zvezdara zlf srbija protiv nasilja sns.jpg

Građani su pristizali na mesto za davanje podrške i energija je bila veoma pozitivna jer se ubrzo napravio red pa je došlo i do razgovora dok se čekalo, a glavni motiv je bio optimizam i entzuijazam da će se promeniti vlast 17.12. u Beogradu a i Srbiji. Građani su i komentarisali da se najzad desilo da se opozicija ujedini i da je to trebalo da se učini još prošle godine.

Posle nekog vremena kao da je neko bio revoltiran time što ljudi neprestano ulaze i daju podršku pa je SNS kolicima doneo ogroman AV suncobran i još aktivista koji su isto kao i prva ekipa skakutali i slikali se kao tinejdžeri dok su građanima pokušavali da utrape nešto od propagandnog materijala kojeg su imali pregršt. Bilo je jasno da imaju nekoliko kolovođa koji su obučeni kao civili i koji stoje ispred i dalje od štanda i kontrolišu situaciju dok su u belim jaknicama bili štrumpfovi pešadinci.

moj ugao.jpg

Posle nekog vremena je stigla i naše pojačanje u vidu štanda Mikijevog Narodnog pokreta Srbije koji je iskreno rečeno iznenadio pripadnike vladajuće partije koji su navikli da uglavnom budu znatno brojniji od opozicije. Pošto smo mi iz ZLF-a prvi došli SNS je postavio pored nas štanda a sa druge strane prolaza je bio štand Narodnog pokreta Srbije što je građanima bilo čudno zašto neko iz koalciije Srbija protiv nasilja ima štand pored SNS-a umesto pored svog koalicionog partnera. Objašnjavali smo građanima da je to jer smo prvi došli a da se iz principa nećemo skloniti od SNS-a jer ih se ne plašimo.

sns slikanje.jpg

Kako je dan odmicao ljudi u belim jaknama su se umarali pa su i oni pili kafu koju su uglavnom do tada nudili građanima a i nama, tada sam prometio da imaju poseban beli poslužavnik kojem donose kafu na kojem naravno piše AV.
posluzavnik aleksandar vucic.jpg
Bilo je jasno da dok ne završimo sa prikupljanjem potpisa neće otići i da su tu da pokažu kako SNS ima brojčanu nadmoć i da demonstriraju snagu. Pošto smo bili blizu nisam mogao a da ne čujem da je većina prisutnih zaposleno u opštini Zvezdara i JKP Gradska čistoća u kojoj je vršilac dužnosti predsednik SNS Zvezdara. Energija pomenutih nije bila iskrena i videlo se da su po zadatku na ulici, a ne jer zaista veruju u to što predstavljaju.

Stigle su i naredbe da selotejpom vežu zastave za platane.
zastave sns i srbije bulevar srbija protiv nasilja.jpg

Vreme je odmicalo, građani su neumorno dolazili da potpišu podršku koaliciji Srbija protiv nasilja u MZ-u pa je došlo i do velikih gužvi. Aktivisti SNS-a su malo posustali, verovatno je i njima postalo dosadno da slušaju ceo dan dve iste pesme. U međuvremenu je stigao i naš kandidat za zamenika gradonačelnika Dobrica Veselinovića koji je obradovao građane koji su čekali i pravio im društvo dok ne stignu na red da daju podršku listi. Tu negde sat vremena pred kraj skupljanja potpisa se i pojavio Marko Popadić predsednik odbora SNS Zvezdara i direktor JKP Gradska čistoća. To je prisutnim aktivistima u belim jaknama sa natpisom AV ulilo elan pa su neumorno nastavili da đuskaju i daju brendirane materijale prolaznicima.

srbija protiv nasilja potpisi mz zvezdara 2.jpg

U 18h kada smo završili sa prikupljanjem potpisa ostalo je desetak ljudi koji nisu došli na red da potpišu podršku pa smo ih uputili da to učine u Cetinjskoj ulici na Starom Gradu. Među njima je bila i naša narodna poslanica Biljana Đorđević. Tek kada smo počeli da se pakujemo aktivisti SNS-a su polako počeli i oni da se pakuju jer je njihov zadatak bio da nam budu "flaster" doklegod smo mi tu.

Ono što bi podvukao da sa naše strane nije bilo nikakvog straha od vladajuće partije i da su građani bili oduševljeni i puni optimizma. Postoji velika energija i nada da ćemo 17.12. uspeti da na izborima učinimo veliku stvar. Izađite na izbore i glasajte za opoziciju, ako ostanete kući glasate za status kvo. Vreme je za promenu!

Na kraju sam načinio ovu fotku za uspomenu.

fotka uvece prikupljanje potpisa srbija protiv nasilja.jpg

Poslednja izmena:
Mogu oni da izveštavaju šta hoće medijska slika u Srbiji je nikad gora i neće se promeniti dok sa vlasti ne ode radikalska struktura. A da bi otišla potrebno je jednostavno izaći na izbore i glasati za neku od opozicionih opcija (proanalizirati koja neće preći cenzus, da se ne baci glas, odnosno po D Ontovom količniku dodeli sns-u).
Beograd ako sad ne eliminiše ovu vlast ne znam kad će. Republika da se značajno oslabi, što po trendovima iz prethodnih godina sledi (2020 ne računati).
PS. @vucko: Bravo, odličan prilog. Ima nade.

Вук Јеремић: Србија не би била примљена у ЕУ чак и да призна Косово

„Немачка има неколико пута више литијума од Србије али га не ископава. Да ли они не копају литијум зато што су глупи? Не, него чувају своју земљу, воду, ваздух и народ и очекују од ових који би требало да буду у колонијалном положају у односу на њих да угрозе своју земљу, воду, ваздух и народ. Народна странка томе каже одлучно ’не’“, додао је Јеремић.

izgleda da za Jeremica treba glasati, iako je bahat covek, jedini govori ono sto je istina i jos je za revansizam/kaznjavanje/osvetu.

Vrh