Što se tiče priče o glupom narodu, samo dve zanimljive crtice..Moji kumovi, rodom iz Gline, pričali mi kako je jedna ustaška veštica imala kao neku radnju, zlataru ili slično, jedina u Glini, i kažu kako su decenijama posle rata svi vodili devojčice kod nje da buše uši..I to je imala radnju u blizini one crkve u Glini u kojoj se desio pokolj, a koja je posle rata srušena i na njenom mestu je napravljen spomen dom... Nema veze, pitam ja njih pa kako ste mogli decu da vodite kod takvog zla od žene-kažu-pa samo kod nje si mogao da bušiš uši, jedina se time bavila u gradu...
Ok..
Druga situacija-gledao sam jednu emisiju Kvadrature kruga, intervju sa dve naše starice koje su ustaše zajedno sa preko 200 žena i dece pobacali u jamu kod Livna.. I te žene su, zajedno sa njih još 12 preživele pad i provele u toj jami 6 nedelja dok neki Hrvat čobanin nije dojavio Italijanima da su još živi, a ovi naredili ustašama da ih izvade napolje.. i sad su te ustaše, uglavnom njihove komšije iz sela, njih "spasavali"..dok su ih vozili ka bolnici, na zaprežnim kolima, kaže ta jedna naša žena, na ivici života, tom ustaši koji je hodao pored kola-bojim se da me opet ne baciš u jamu, a on odgovara-ma pusti Cvetika, dosta je bilo toga... kao da pre par nedelja nije poubijao toliki narod... i onda su ti preživeli nastavili da žive i posle rata u istom mestu, čuvaju ovce zajedno sa bivšim ustašama itd.. kaže ta naša baba kako joj je jedna Hrvatica rekla-vala, da ste vi nama radili to što smo mi vama, mi bi vas žive progutali.
A naše budale, ne, teraj dalje, nikom ništa.. do '95. god, kada su ih se konačno rešili..
I to nije glup narod? Pa ima li većih bu****? Da se ne zezamo.. mene više uopšte ništa ne može da začudi u ovoj zemlji.