Апсолутно се слажем. Они су, према истраживању ЦеСИД-а, имали најбољи однос новца уложеног у кампању и освојених гласова. Према истраживању НСПМ-а, имали су највећи удео високообразованих присталица и присталица млађих од 40 година од свих листи. Такође, ако узмемо у обзир да нису имали никакав медијски буст као „МОРАМО” прошле године, да их естрада није популаризовала, да за њих нису агитовала позната лица са политичке сцене и да су имали скромну видљивост, то стварно и јесте највећи опозициони успех од 2012. Штета што је таква шанса протраћена.Od 2012 do danas, najbolji opozicioni uspeh (po rezultatima) je bio DJB 2016. Jbt oni su kao samostalna stranka uz minimalno delovanje na politickoj sceni Srbije dobili 16 poslanika u narodnoj skupstini. Ajde da zanemarimo sta se posle desilo, nego da se udubimo u to KAKO je autisticni Radule (sa svim svojim vrlinama i manama) pridobio takvu podrsku. Odgovor lezi u tome sto se DJB percipirao kao nova, zdrava, liberalna struja - bez uticaja onih koji su vec imali svoju sansu na vlasti. Radulovic se fokusirao skoro iskljucivo na ekonomiju, korupciju, burazersko vodjenje drzave, itd. Covek je pricao o temama koje zaista zanimaju gradjane Srbije, a ne deljenje oko Kosova, NVO, ambasade, hulje, placenici, kocke na trgu, itd....DJB je kroz neprekidno ponavljanje mantre da ce da "urede Srbiju" dobio je********nih 16 poslanika u Skupstini a opozicionari danas misle da ljude zanima "srozanje kulturne elite".
Мени се он још док је био министар није баш свидео, имао је неке изразито капиталистичко-либералне изјаве 100% у корист послодаваца а 0% за заштиту радника, а ја не волем никакве екстремисте, ни леве ни десте. После, кад је одлетео из Вучићевог јата, јесте водио одличну кампању и имао успеха све док није ушо у те "суверенистичке" глупости типичне за поборнике теорија завера. Тај наратив може донети неки бум за странке и покрете који крећу од нуле али истовремено и поставља лимите. Радуле, који је већ имао солидан број поборника не да није имао никакве користи од новосклепаног суверенизма већ је буквало уништио све што је стекао.Са маркетиншке стране, погрешно је што је звучно име и бренд покрета „ДОСТА ЈЕ БИЛО” прекрио клишеизираном ознаком „СУВЕРЕНИСТИ” која чак и није званичан назив садашње странке. На изборима 2020. и 2022. године бирачи на листићу нису могли да виде речи „ДОСТА ЈЕ БИЛО”, што је велика грешка.
ДОСТА ЈЕ БИЛО > СУВЕРЕНИСТИ
Питам се да ли у његовом бирачком телу из 2020. и 2022. има више присталица стечених суверенистичким заокретом или оних које је придобио 2016.Мени се он још док је био министар није баш свидео, имао је неке изразито капиталистичко-либералне изјаве 100% у корист послодаваца а 0% за заштиту радника, а ја не волем никакве екстремисте, ни леве ни десте. После, кад је одлетео из Вучићевог јата, јесте водио одличну кампању и имао успеха све док није ушо у те "суверенистичке" глупости типичне за поборнике теорија завера. Тај наратив може донети неки бум за странке и покрете који крећу од нуле али истовремено и поставља лимите. Радуле, који је већ имао солидан број поборника не да није имао никакве користи од новосклепаног суверенизма већ је буквало уништио све што је стекао.
Jedan pametan.Secam se tad pred 2016 sedi nas 12 u kafani, od nas 12, 11 ce glasati za DJB, 1 ne veruje u izbore i ne izlazi.
Danas, od nas 11, mislim da bi svi pre glasali za Vucica nego za Raduleta. Ja vec od predsednickih 2017. ostali vecina ostalih verovala jos koju godinu. Neverovatno kojom brzinom je uspeo da unisti celu pricu.
Стаматовић им је донео око 3.500 гласова из Чајетине и можда 500 из Ужица. Њега Србија не зна, није могао значајно да утиче на унутрашњост ван Златиборског управног округа. Ближи сам опцији коју сам изнад понудио под 2. - присталице из унутрашњости које је Радуле стекао 2016. га се нису одрекле у толикој мери. Просто, он се у њиховој свести искристалисао као неко ко жели истинске промене и спреман је да се за њих бори. У том погледу, остали су колико-толико доследни.Колико се сећам Суверенисти су на последњим изборима ишли са неким локалним ликовима попут Стаматовића који су привукли извесни број гласова. Ја бих рекао да је отуда то појачање у унутрашњости и да нема везе са појмом "суверениста".
Ni dan danas ne može niko da me ubedi da su Zavetnici i razni monarhisti dobili više glasova od DJB. Nisu tu čista posla u prebrojavanju glasova, pogotovo ako se uzme u obzir da je jedini otvoreno govorio protiv globalista i njihovih agendi. Jednostavno je sklonjen.
Super.