Šta je novo?

Izbori 2024

Ово је истина, данас ми се десило да сам био у пекари Хлеб и кифле када је ушла нека жена у бунди и мајицом на којој је ћирилицом писало "СМРТ ЈУГОСЛАВИЈИ ЖИВЕО ФЕМИНИЗАМ". Дошла је преко реда рекавши охоло да јој се може јер је "женско" и наредила сиротој грбавој продавачици да јој да "бурек са сиром" како се једе у Врању. Онда јој је бацила паре у апоенима по динар и оборила све ђевреке са витрине на под смејући јој се док је она клечала и скупљала их. При изласку из радње се окренула и рекла "Балашевић је био бели, мизогени хетеросексуалиста" и изашла треснувши истим док је сирота продавачица гушила сузиле и размишљала о детињству у Војводини, када јој је мајка била радница у фабрици киборга, неким бољим временима....
Ova tvoja je sad baš podivljala..

T
Ја имам обрнут податак, но добро.

Суштина је да је маса КуК официра примљена у војску СХС, а да су солунски ратници ишли ко клошари около.

Za to je svakako kriv Aleksandar Kardjordjevic koji se posle rata posvetio zgrtanju bogatstva.
I ne samo to, nasao sam podatak da se i leva i desna urbana omladina u Beogradu sprdala sa Soluncima krajem tridesetih (H. Magazinovic "Kroz jedno mucno stolece").

Donosi se zakon kojim će biti omogućen ulazak policije u stanove bez sudskog naloga i biometrijska obrada podataka. Litar mleka je 200 dinara, ali vi drvite o drugom svetskom ratu koji je bio pre 80 godina. Što bi neko rekao vladaju Vučiću.

Kaze se: "Ko ne pamti iznova prozivljava".
U stvari @overdrive je uspesno demonstrirao kako se kod nas promislja istorija, na bazi emocija.

Ako su Srbi stalno zrtve i bas nikada ne uspeju da sprece napadace i zlocince, onda:
a) Sa Srbima nesto nije u redu
b) Gornja postavka nije istinita

To ne menja cinjenicu da do 1941. Srbi nisu imali konclogore za npar Hrvate, niti su vrsili genocid nad njima, a dobili su to sto su dobili.
Sa druge strane, Srbija je jos 1878. proterala sve Albance iz Toplickog kraja. Da li spirala zlocina pocinje tu, ili su ALbanski zulumi postojali i ranije, ne bih znao reci.

Mleko od 200 din je mozda deo te price da su Srbi stalno zrtve, cak i sopstvene korporativno-fasisticke vlasti.
Ja sam ga sinoc platio vec 210 din, znaci napredan sam.
Ako se Srbi ne budu bunili, ako se budu zadrzali na NGO akcijama, doci de mleko i do 1000 din. POlicija ce ulaziti u stanove, vlasnici ce niti izbacivani na ulicu,a imovina deljena SNS aktivistima. Samo cekajte urbani levicari taj cas.
Samo cekajte, dok se mi pitamo, gde je iz vas iscilila tradicija revolucionarne vorbe.

Ima li boljeg kandidata za novi genocid nad Srbima od ovoga dole:​

Извршни директор Рио Тинта Џејкоб Стаусхолм: Нисмо одустали од литијумског пројекта Јадар у Србији. Морамо да смислимо како да то урадимо

lepm urban autogenocid uz obecanje o velikoj lovi. Nema sumanje da cemo se obogatiti, kao narod Namibije od dijamanata.
Ali vi mislite:
"Beli smo, kao i oni , nece nas, mozda nas i zavole, kao sto gazda zavoli cak i psa mesanca".

Mozda, ali nase. lepe, mile, zapadne, kulturne gazde nas radije vide kao svinje ili krave. Imaju oni druge pse.

Donosi se zakon kojim će biti omogućen ulazak policije u stanove bez sudskog naloga i biometrijska obrada podataka. Litar mleka je 200 dinara, ali vi drvite o drugom svetskom ratu koji je bio pre 80 godina. Što bi neko rekao vladaju Vučiću.

Како нас ова дискусија спречава да се боримо против других негативних ствари? Све су то гране истог трулог дрвета

Gde ste se vi borili, tamo Srba više nema.

Sa druge strane, Srbija je jos 1878. proterala sve Albance iz Toplickog kraja. Da li spirala zlocina pocinje tu, ili su ALbanski zulumi postojali i ranije, ne bih znao reci.

Ma gde, ma kakvi.. mi radili nekom loše... pa ceo forum bruji samo o zločinima prema nama... ja u ovo ne verujem...

Mleko od 200 din je mozda deo te price da su Srbi stalno zrtve, cak i sopstvene korporativno-fasisticke vlasti.
Ja sam ga sinoc platio vec 210 din, znaci napredan sam.

114.99 u maksiju i to još bez laktoze... ;)

InShot_20221216_144555905.jpg

Ovaj covek je simbol Srbije, od levicara do rojaliste, nacionaliste, cetnika, Velike Srbije, proterivanja Albanaca, borca za slobodu protiv Slobe, pa pauza od te borbe da bi spasavao Slobu od zle Amerike, pa liberala, borca protiv srpskog nacionalizma, za slobodno i nezavisno Kosovo i protiv mracne pravoslavne crkve i Rusije, uz zeninu platu koju prima od Ruske drzavne firme. Ziveli.:)

T

Za to je svakako kriv Aleksandar Kardjordjevic koji se posle rata posvetio zgrtanju bogatstva.
I ne samo to, nasao sam podatak da se i leva i desna urbana omladina u Beogradu sprdala sa Soluncima krajem tridesetih (H. Magazinovic "Kroz jedno mucno stolece").
Наравно, али то је све замагљено и цебзурисано.

Овде влада погрешно виђење да је тада све било како треба. Потпуно идеализована слика, као и за СФРЈ. Што је прошлост даља, то је боља и примамљивија. Стварно стање никог не занима, а и не могу да га спознају.

Ima li boljeg kandidata za novi genocid nad Srbima od ovoga dole:​

Извршни директор Рио Тинта Џејкоб Стаусхолм: Нисмо одустали од литијумског пројекта Јадар у Србији. Морамо да смислимо како да то урадимо

lepm urban autogenocid uz obecanje o velikoj lovi. Nema sumanje da cemo se obogatiti, kao narod Namibije od dijamanata.
Ali vi mislite:
"Beli smo, kao i oni , nece nas, mozda nas i zavole, kao sto gazda zavoli cak i psa mesanca".

Mozda, ali nase. lepe, mile, zapadne, kulturne gazde nas radije vide kao svinje ili krave. Imaju oni druge pse.
Део Срба то подржава. Сматра да ће живети боље јер ће неко доћи и даће паре да ми ништа не радимо, а да они копају. Причају између себе како ће се отворити нова радна места, али они не желе да раде у рудницима. Занимају их само паре и ништа више. Исто то важи и за стамбене заједнице. Људи пристају да им се на кров поставе скаламерије од билборда или антена, само да би добијали паре и да не морају да плаћају одржавање зграде. Не занима их што постављање свих тих уређаја и надоградњи оштећује кров, фасаду и остале елементе зграде. Битно је да долази неки новац, а то што ће за 5 година уништити зграду и што ће морати да плате стоструко више, није битно. Битно је да је решен проблем сада.

Е све то може да се пренесе и на виши ниво: концесија на аеродром, концесија на ауто-пут, концесија на руднике, рудна рента, закуп водоизворишта,...

Najinteresantnije je kako baš ti ljudi koji su najostrašćeniji, najveći nacionalisti u jednom trenutku- okrenu priču za 180° i počnu da se zalažu za potpuno suprotno..Da, ovo je odličan Draškovićev intervju, njegovi rani radovi, fali i ono kad je govorio da će odseći i zeleni barjak i ruku koja drži taj barjak (aludirajući na muslimane).

Ne znam šta da vam kažem (opet, ne odnosi se na sve već na ove mlatioce praznih slama), osim - blago vama ljudi kada je u ovom periodu vama najveća muka i najvažnije debate jesu l' veća vnago bili četnici ili partizani, jesu l' rvati izmišljena nacija ili ne (kao da nekog u svetu zabole šta Srbi misle o tome i kao da to nešto menja), jel su veće zlo komunizam ili korporatokratija, jel trebalo 1974. ovo, ili 1991. ono ili pak početkom 2000ih ono...
Имамо тај луксуз и ту моћ. Нема је свако.

Najinteresantnije je kako baš ti ljudi koji su najostrašćeniji, najveći nacionalisti u jednom trenutku- okrenu priču za 180° i počnu da se zalažu za potpuno suprotno..Da, ovo je odličan intervju, fali i ono kad je govorio da će odseći i zeleni barjak i ruku koja drži taj barjak (aludirajući na muslimane).
То нису људи. То су холограми. Они причају шта им се каже. У зависности од потребе, могу да буду све.

Је л Чеда носио келтски крст? Јесте.
Је л Биљана Србљановић носила мартинке и позивала на мобилизацију против Хрвата? Јесте.
Је л Ђинђић рекао да Србија треба да дигне 100 мигова на Хрватску 1994. године? Јесте.

Убациш жетон, бираш песму.

Nije baš tako. Drašković, Srbljanovićka, Đinđić.. ipak nisu nivo nekog laprdala iz SNS-a koje priča šta mu narede.

Drašković ima mozak.. Zanima me šta se to već odraslom čoveku, u ozbiljnim godinama, desi pa okrene stavove za 180°..

Nije baš tako. Drašković, Srbljanovićka, Đinđić.. ipak nisu nivo nekog laprdala iz SNS-a koje priča šta mu narede.
Свеједно. Они су обртали лица и наличија, као и ови. Прво једно, па онда друго. Овде су људи качили доказе да су наведени мењали свој став.
Drašković ima mozak.. Zanima me šta se to već odraslom čoveku, u ozbiljnim godinama, desi pa okrene stavove za 180°..
Комуниста - четник - либерал. Не знам шта је то, али није доследно.

Што се Рио Тинта и литијума тиче, РТС је преносио још 2006. године када је пронађен тзв. "криптонит". Тада су говорили како ћемо производити мобилне телефоне, рачунаре и остале електронске уређаје, како ће Србија профитирати и да ће се живети неупоредиво боље. Развојна шанса, инвестиције и остале флоскуле. Данас ти исти људи организују демонстрације против ископавања литијума.

И тада и сада мислим исто. Они мењају свој став у зависности од свог интереса.

stvari @overdrive je uspesno demonstrirao kako se kod nas promislja istorija, na bazi emocija.
Хвала.
Ako se Srbi ne budu bunili, ako se budu zadrzali na NGO akcijama, doci de mleko i do 1000 din. POlicija ce ulaziti u stanove, vlasnici ce niti izbacivani na ulicu,a imovina deljena SNS aktivistima. Samo cekajte urbani levicari taj cas.
Они чекају својих пет минута. Опозиција чека да преузме власт и да настави даље истим путем. Као што је СНС преузео све од ДС-а, односно ДОС-а и наставио истим путем, тако ће и они исто.
To ne menja cinjenicu da do 1941. Srbi nisu imali konclogore za npar Hrvate, niti su vrsili genocid nad njima, a dobili su to sto su dobili.
Да, али међу урбаним људима влада мишљење да је усташа исто што и четник.

Ovaj covek je simbol Srbije, od levicara do rojaliste, nacionaliste, cetnika, Velike Srbije, proterivanja Albanaca, borca za slobodu protiv Slobe, pa pauza od te borbe da bi spasavao Slobu od zle Amerike, pa liberala, borca protiv srpskog nacionalizma, za slobodno i nezavisno Kosovo i protiv mracne pravoslavne crkve i Rusije, uz zeninu platu koju prima od Ruske drzavne firme. Ziveli.:)
Vuk je najbolji primer kako izgleda srpsko shvatanje politike, principa i morala.

Draskovic radi za samo pare. Kaplje od Sluzbe - radi za sluzbu.
Kaplje od Sorosa - radi za Sorosa.
Kaplje od Ambasade.....

nastavite niz.

Najinteresantnije je kako baš ti ljudi koji su najostrašćeniji, najveći nacionalisti u jednom trenutku- okrenu priču za 180° i počnu da se zalažu za potpuno suprotno..Da, ovo je odličan Draškovićev intervju, njegovi rani radovi, fali i ono kad je govorio da će odseći i zeleni barjak i ruku koja drži taj barjak (aludirajući na muslimane).
Da.
Draskovic je sjajno igrao ulogu za koju je bio placen negde 1989.-1990.

Како нас ова дискусија спречава да се боримо против других негативних ствари? Све су то гране истог трулог дрвета

Ne znam. Evo, daj nam savet. Ozbiljno pitam.
Ko je posten u nasoj politici?

Суштина је знати када променити страну и на коју стати. Неки то нису знали и завршили су каријеру или су дошли до тачке где више не могу да мењају партију или идеологију. Ко то савлада, тај је вечан у политици, барем у Србији.

Vrh